Inostrano drzavljanstvo!!!! ?????

Ozbiljno pitam... :)
Kada si vec spomenuo Madjarsku,moram da naglasim da zivim u centralnoj Srbiji i da nemam nikakve veze sa Madjarskom (mislim na moje pretke).
Gde je najlakse da dobijem?
Daj mi vise informacija.. :)

Podrzavam te u nameri da bezis odavde,ali to ne ide tako kako si ti smislio!Svaka zemlja ima svoje uslove i pravila za sticanje drzavljanstva.Ali vima u osnovi je slicno,da se krece od neke druge vize,bilo radne,porodicne ili studenske.Pa posle sledi vremenski uslov za boravak pod vizom,i u tom periodu moras biti uzoran gradjanin,uglavnom moras nauciti jezik,naci posao,mada i ne mora,ali bolje za tebe,a i od neceg moras ziveti.Moras se skoncentrisati na odredjenu zemlju ako zelis legalno da dobijes drzavljanstvo.A za nelegalno,pojma nemam,suska se da moze,ali ne znam kako.
Mozes se raspitati,cula sam da ako si prijavljen na Kosovu da Bugari daju neke papire.Ne znam detalje,pokuaj se raspitati.

Glupost izrecena u momentu!Vojvodjanski Madjari trazise od Madjarske da im daju dvojno,i ladno ih odbise!

Ne znam odakle ti informacija da je neko odbijen..( osim ako nije imao potrebna dokumenta, tj dokaze o poreklu-korenima sa prostora bivse Austro-Ugarske) Velika vecina dobija preko 90%, ja sam dobio bez problema i korisitm oba pasosa, sa nasim ulazim i izlazim iz Srbije a sa Madjarskim zivim i radim u Norveskoj..

Ne znam odakle ti informacija da je neko odbijen..( osim ako nije imao potrebna dokumenta, tj dokaze o poreklu-korenima sa prostora bivse Austro-Ugarske) Velika vecina dobija preko 90%, ja sam dobio bez problema i korisitm oba pasosa, sa nasim ulazim i izlazim iz Srbije a sa Madjarskim zivim i radim u Norveskoj..

Samo pod uslovom da znas madjarski i da imas pretka Madjara!A postavljac teme pita kako dobiti bilo cije drzavljanstvo,tek tako!Nisam pratila Madjare,ali se secam da kada su usli u EU,da su odbili Srpske Madjare,jer se znalo da ce biti navala!Verovatno se u medjuvremenu nesto promenilo!

Za dobijanje madjarskog drzavljanstva po njihovom novom zakonu (stupio na snagu 2011.) potrebno je da imas pretka koji je rodjen na teritoriji bivse Austro-Ugarske, dakle u periodima kada je ovde bila Austro-Ugarska tj. Madjarska. Sto se Srbije tice, to obuhvata teritoriju Vojvodine sve do 26.07.1921. (tu je jos i deo Hrvatske, mali deo BiH - od zemalja bivse Jugoslavije) i teritoriju severne Vojvodine u periodu izmedju 11.04.1941.-20.01.1945. Pored ovog uslova, treba naravno ispuniti i uslov poznavanja madjarskog jezika.

Dakle, nije potrebno da je predak bio Madjar. Moze da bude i Srbin ali rodjen u to vreme na toj teritoriji. Moze da bude i prababa/pradeda.

Back