mikelo90
Iskusan
- Poruka
- 5.070
Edit: Dupli post
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Чекај, да ли те је професор убедио за 10 минута или си читао студије па си сам извукао такав закључак?
p.s. Шта су то објективне студије?![]()
Имаш 90 година?Ponovo izvrces moje reci. Gde sam rekao da me je ubedio tada? Nadji taj citat! Ne budi bezobrazan. Lepo sam napisao da je on covek o tome govorio, ne da me je tad ubedio.
Za ovo drugo pitanje, moram reci da je preglupo. Zna se sta znaci objektivna studija. Da li si ti uopste nekad cuo za double-blind testove? Ako nisi, molio bih te da prvo malo procitas pa da me onda pitas malo edukovanija pitanja.
Jel imate vi neka druga posla osim sto se svadjate po forumima.Pa ja tek sada vidim da si ti na ovom forumu napisao skoro 20 000 poruka a i mladjani mikelo ima dobre sanse da te stigne ako nastavi da pise ovim tempom.Ajd napisite nesto pametno da ima neke koristi ili odmorite maloИмаш 90 година?
Онда извините...
п.с. Ниси одговорио на питање шта је то "објективна" студија? Објасни нама лаицима...![]()
ok, ja ne mogu da pricam iz licnog iskustva, jer nisam nista od toga koristio, niti bilo ko meni blizak. drago mi je da je vama pomoglo. samo govorim da u skoro celom "normalnom" svetu homeopatiju smatraju prevarom.
Imam jedno pitanje sa velikom MOLBOM! Da li mi mozete reci kako se zove taj homeopatski lek koji ste koristili za migrenu? Naime,imam jake i konstantne glavobolje pa nikako ne mogu da nadjem odgovarajuci lek (osim kafetina i nimulida kojih mi je vec previse) pa bih probala sa homeopatskim preparatima! Unapred Vam od srca zahvaljujem! Pozz
Ja koristim neke homeopatske lekove (ne te nemačke kuće ) i imam odlična iskustva... Homeopatija-prvo priznata , sad se zagovara da je prevara...Kod mene "radi" ali je kao lekar nikom zvanično ne preporučujem...Ipak sam ja "zvanični lekar"... Dvolično, zar ne??!![]()
Ja nista ne tvrdim na osnovu licnog ubedjenja, nego na osnovu istrazivanja, a vi tvrdite na osnovu svog iskustva (necu da stavim "pogresnog" ispred, previse je ljigavo). Ako ste stvarno visoko obrazovani, narocito ako su u pitanju prirodne nauke (mada ne navodite koje), onda znate da iskustvo pojedinca ne znaci nista naspram objektivnih masovnih istrazivanja.
Hajde, informisite me vi o homeopatiji, sta je ona i na kojim nacelima deluje, molim vas. Ali da bude opsirnije od onoga sto sam ja vec napisao na pocetnoj strani ove teme. Sta je to sto ja ne znam o principima delovanja homeopatije, o njenim mehanizmima, a sto vi znate? Voleo bih, ako imate nesto pametno da kazete, da to podelite sa mnom. Uvek je dobro nauciti nesto novo.
Pošto si tako kurčevit tip i pun elana idi na neki forum gde se skuplja studentarija balava kao i ti i to studenti farmacije. Pa neka te upute na predavanja prof. Marije Primorac koja na farmaceutskoj tehnologiji drži odabrana poglavlja iz homeopatije.
Za jednu stvar jesi u pravu, mehanizmi homeopatskog lečenja nisu poznati. Neki detalji jesu ali sve je to jako slabo. Princip homeopatije je potenciranje, tj pojačanje simptoma oboljenja koje treba izlečiti. Svako će ti potvrditi da je imao u početku terapije homeopatijom pojačane simptome bolesti koja se leči (bol, ukočenost, svrab itd...). to i jeste princip homeopatije -slično slično leči. Zbog pojačanih simptoma organizam pokreće neke mehanizme kojima se sam brani i to mnogo jače nego alpoatskom medicinom. Ovo naravno važi za neke ali ne sve bolesti (molim te da ne lupetaš o tumorima opet).
Ja nisam imao puno kontakta sa homeopatijom ali znam dva slučaja:
1.hemoroidi-čovek je uzeo homeopatski lek i stanje mu se dva dana pogoršalo u svakom smislu. treći dan je bilo isto a četvrti i peti počelo da popušta da bi se desetok dana smirilo skroz i čovek već 6 godina nema probleme sa hemoroidima.
2. hronična upala sinusa. lik je uzeo nemački homeopatski lek i hteo je da udara glavo od bolova.kaže da takve bolove sinusa nikad nije imao. izdržao je te ritmične napade 5 dana i već dve godine ne oseća nikakve tegobe.
eto, toliko od mene.
Ne znam stvarno jos uvek mi nije potrebna vijagra, znam da su za upalu grla za antibiotike dobra zamena lekovi koje sam naveo, bar meni.koji je homeopatski lek zamena za viagru? vidim da je tamo na spisku, pa reko' da pitam...
Ne znam stvarno jos uvek mi nije potrebna vijagra, znam da su za upalu grla za antibiotike dobra zamena lekovi koje sam naveo, bar meni.
Orasi i med cini mi se ali nisam siguran.Znas sta da ne ponavljamo jedno te isto postacemo dosadni.Naravno da je zvanicna medicina br. 1, ali ima svojih nedostataka.Sebe sam naveo kao drugi primer a u prethodnim postovima sam naveo slucaj mog osmogodisnjeg sina koji je imao sekretorni otitis i strahovite vrtoglavice.Godinu dana sam udarao glavom u zid, nisam znao od cega su mu te vrtoglavice.Radili smo magnetnu, eeg sve moguce nalaze, sumnjalo se na epilepsiju, na kraju se ispostavilo da je sve zbog treceg krajnika i hronicne upale srednjeg uva. Uradili smo operaciju i ugradnju aeracionih cevcica ,godinu dana kontrole svakog meseca privatno, troskovi ogromni dete je i dalje imalo vrtoglavice.Posle godinu dana cevcice nisu htele same da ispadnu ponovo operacija skidanje cevcica, vrtoglavice su i dalje prisutne .Doktor kaze ponovo operacija- vratio se treci krajniki, meni je onda puko film otisao sam prvo kod imunologa inace nacelnika KC Nis koji je detetu prepisao homeopatske lekove i nakon mesec dana video se mali pomak.Poucen time posle 6 meseci sam odveo dete kod homeopate jos 6 meseci homeopatske terapije i dete evo vec 1,5 godine ne hrce kad spava i nema vrtoglavice(ako mi verujes plasim se dok ovo pisem da ga ne ureknem).Ne znam sta da ti kazem ovo je moje iskustvo, svako ima pravo na svoje misljenje.pa ne, posto ste naveli onaj clanak kao primer toga kako lekovi zvanicne medicine mogu biti stetni, interesovalo me je sta je homeopatska alternativa za te lekove. ako je nema, onda nema bas mnogo smisla ni taj spisak, zar ne?
Orasi i med cini mi se ali nisam siguran.Znas sta da ne ponavljamo jedno te isto postacemo dosadni.Naravno da je zvanicna medicina br. 1, ali ima svojih nedostataka.Sebe sam naveo kao drugi primer a u prethodnim postovima sam naveo slucaj mog osmogodisnjeg sina koji je imao sekretorni otitis i strahovite vrtoglavice.Godinu dana sam udarao glavom u zid, nisam znao od cega su mu te vrtoglavice.Radili smo magnetnu, eeg sve moguce nalaze, sumnjalo se na epilepsiju, na kraju se ispostavilo da je sve zbog treceg krajnika i hronicne upale srednjeg uva. Uradili smo operaciju i ugradnju aeracionih cevcica ,godinu dana kontrole svakog meseca privatno, troskovi ogromni dete je i dalje imalo vrtoglavice.Posle godinu dana cevcice nisu htele same da ispadnu ponovo operacija skidanje cevcica, vrtoglavice su i dalje prisutne .Doktor kaze ponovo operacija- vratio se treci krajniki, meni je onda puko film otisao sam prvo kod imunologa inace nacelnika KC Nis koji je detetu prepisao homeopatske lekove i nakon mesec dana video se mali pomak.Poucen time posle 6 meseci sam odveo dete kod homeopate jos 6 meseci homeopatske terapije i dete evo vec 1,5 godine ne hrce kad spava i nema vrtoglavice(ako mi verujes plasim se dok ovo pisem da ga ne ureknem).Ne znam sta da ti kazem ovo je moje iskustvo, svako ima pravo na svoje misljenje.