Infantilnost

Prasling

Ističe se
Poruka
2.675
Iritantno detinjasta odrasla osoba, na poslu, u školi, na fakultetu, nadređeni, podređeni,član porodice?
"Volim sve što vole mladi, volim sve što smislim da radim", nametljivost, privlačenje pažnje, ucena i bezorazluk i druge osobine...

Može li se ostvariti neutralan odnos ako je nametnuto prisustvo ovakve osobe, pogotovo u slučaju ako je takva osoba nadređeni - šef, profesor, nastavnik, mentor?

Ako je šef ili mentor možeš samo otkaz da dobiješ. Ako je profesor samo se ne okupaj jedno nedelju dana, dođi sa masnom kosom i najedi se belog luka. Izgubiće volju. Valjda.

Iritantno detinjasta odrasla osoba, na poslu, u školi, na fakultetu, nadređeni, podređeni,član porodice?
"Volim sve što vole mladi, volim sve što smislim da radim", nametljivost, privlačenje pažnje, ucena i bezorazluk i druge osobine...

Može li se ostvariti neutralan odnos ako je nametnuto prisustvo ovakve osobe, pogotovo u slučaju ako je takva osoba nadređeni - šef, profesor, nastavnik, mentor?

Najgore je ako ti je takva osoba šef ili još gore gazda firme u kojoj radiš, znači, ne samo šef.
Poznajem jednu takvu osobu, a poznajem i dvoje njegovih zaposlenih, muškarac od 30.g. i žena od 38.g.
Muški je pametan, sve mu povlađuje, kritike prima smerno i obećava da će se "popraviti" a radi po svome, ženska ko svako pametno žensko, jednostavno šizi i pokušava da mu dokaže i pokaže da greši i gde greši, i naravno stalno su u konfliktu. Njena sreća je da mu je stvarno najbolja i nezamenljiva, inače bi davno dobila šut kartu, a on je toga jako svestan, mada verovatno to ni sebi ne priznaje, jer su u stalnoj svađi i na ratnoj nozi.
Interesantno je da ta žena ima platu od nekih 50.000din, a muškarac radi za minimalac, dvadesetak hiljada, pa ti vidi šta je bolje i kako je bolje sa takvim tipovimaz:)

Meni ta osoba deluje prilično zabavno :)

U stvari nisam razumela suštinu problema. Prilično je šturo objašnjeno. Pitam se ...ako je osoba toliko infantilna i neodgovorna kako je dospela na takvo mesto u poslu?

Pre bih rekla da to nema veze sa infantilnošću, već sa potrebom da izazove pažnju po svaku cenu . Čak i da deljuje neozbiljno ili da šokira.

Vrednim studentima koji očekuju ozbiljnost u hramu znanja to svakako mora da deluje nedolično :)

Ja se prilično detinjarim i to često...
Ko nije zadržao neke dečije ,neozbiljne,osobine do ozbiljnih godina,u tim
ozbiljnim godinama ima težak problem-nema šanse da bude iskreno srećan
i veseo...
Vedro raspoloženje dolazi od infatilnosti,a nikako od ozbiljnosti...
Spadam,verujem,u neozbiljnije učesnike ovog foruma...Smajliji su moj
zaštitni znak...Nisam originalan,a zar se to mora?z:mrgreen::hahaha:

E sad me ovo tera da razmišljam jesam li infantilna. Mislim, mislim... Pošto ne volim sve što vole mladi (to mi postalo dosadno), rekla bih da sam podnošljivo infantilna.

Ja se prilično detinjarim i to često...
Ko nije zadržao neke dečije ,neozbiljne,osobine do ozbiljnih godina,u tim
ozbiljnim godinama ima težak problem-nema šanse da bude iskreno srećan
i veseo...
Vedro raspoloženje dolazi od infatilnosti,a nikako od ozbiljnosti...
Spadam,verujem,u neozbiljnije učesnike ovog foruma...Smajliji su moj
zaštitni znak...Nisam originalan,a zar se to mora?z:mrgreen::hahaha:

Pridružujem ti se i pozdravljam.
Onoliko filozofije i psihoanalize bilo bi teško podneti bez
malo sprdnje.
Da li da se izvinjavam Ničeu,Šopenhaueru i Frojdu?
Ne, mislim da neću.

Poslednja izmena:

kupi mu lizalicu

http://2.***************/-q8sqPS1ZLFs/UFX4eCxwZjI/AAAAAAAADA0/klUUE2ZMbf8/s320/robert-deniro-laughing.gif

Back