Indukcione ploče

Ako imaš potrebu ok...jedino ako bi razlika u ceni bila minimalana tada bih možda išao na 4 zone. Kao što rekoh rerna + 2 zone...meni realno podmiruje potrebe.
apsolutno kupujes ono sto tebi odgovara i velicina zavisi od prostora koji imas
na malim plocama stavis dve serpe i guraju se :lol:
meni se svidja ona ploca sa dva grejna mesta i sa mestom za rostilj plocu

Interesuje me ima li neko iskustva sa ugradnim indukcionim pločama. Pošto već ugrađujem ploču dvoumim se da li da uzmem klasičnu staklokeramičku ili indukcionu. Ako već ulažem logičnije mi je da se snadbem novijom tehnologijom, razlika u ceni nije toliko velika.

koju bi ste mi marku preporučili i da li je dovoljno za prosečnog korisnika ili kuvara :lol: koji ne kuva za omanju armiju nego za sebe +1 eventualno da uzme sa dve grejne zone ili da ipak idem na 4?
Značilo bi mi i zbog prostora da uzmem manju.

Konkretno ova dva modela:

https://www.tehnomanija.rs/bela-tehnika/ugradne-ploce/gorenje-ugradna-ploca-it321bcsc.html

https://www.tehnomanija.rs/bela-tehnika/ugradne-ploce/candy-ploca-cdi-30.html
Iskreno mislim da ti je dve sasvim dovoljno... A na indukcionoj ne mozes da koristis samo inox posudje,ako ga imas razmisli o klasicnoj,staklokeramckoj.
Odrzavanje je za pozeleti, u nekoliko poteza se sve sija.

Само пази на ово доле. Немам ту ринглу, па не знам шта се дешава ако ставиш посуду од само 10 cm на ову прву. Претпостављам да ће је онда препознати, али како греје у таквим околностима?

1621233045322.png

Само пази на ово доле. Немам ту ринглу, па не знам шта се дешава ако ставиш посуду од само 10 cm на ову прву. Претпостављам да ће је онда препознати, али како греје у таквим околностима?

Pogledajte prilog 927462
Ako ja dobro razumem tehnologiju, ploca indukuje toplotu pomocu magnetnog polja u posudama od gvozdja (celika).
A na ovoj tablici su pokazane minimalne velicine posuda, tako da ce 100mm bez problema da se greje kako treba,ako je minimalna 90mm.

Ako ja dobro razumem tehnologiju, ploca indukuje toplotu pomocu magnetnog polja u posudama od gvozdja (celika).
A na ovoj tablici su pokazane minimalne velicine posuda, tako da ce 100mm bez problema da se greje kako treba,ako je minimalna 90mm.

Индукциона плоча има "ефективну" рупу у средини, као што се може видети доле на слици. Оно је минимални декларисани пречник да би рингла препознала посуду, али не знам колико је ефикасно грејање. Тих 9 cm jе отприлике лонче од пола литра. Ту највише спадају мале посуде као за чај, кафу, кување јаја, и слично, а то је истовремено и случај где бих желео да та рингла "издоминира" брзином услуге. Треба неко ко већ има такву ринглу да нам пренесе искуства.

1621233632135.png

Старе шерпе, лонци и џезве су била уске а високе, можда овде све иде у правцу да треба да буде ниже и шире? Могуће и да ове линије на плочама указују на минимални пречник посуде тј. зону грејања на другој слици?

1621234284212.png
1621234292427.png

Metalac posudje radi kako treba na indukcionim pločama.. u suštini svako posudje na koje reaguje magnet će da radi.
Ali dno posude mora biti 12 ili više cm u prečniku da bi se aktivirala indukciona ploča. Postoji posebno posudje za te ploče i one imaju nacrtano nešto kao oprugu. Nešto skuplje nego obično posudje a koliko tačno ne znam.

Back