Individualnost..

Sally_Solomon

Poznat
Poruka
9.492
Gledala sam onu odvratnu emisiju Style by Jury - ako ne znate sta je, i bolje po vas.

Dosla je jedna mlada zena, totalno dark fazon, crvena kosa, crna odeca..jako je slatka inace..uglavnom ubise je u pojam ovi modni pederri (a svi su pederri, od frizera, do ovog sto bira garderobu, do voditelja a o sminkeru da ne pricam)

I doveli i pshijatra da joj kaze kako nije u redu da se ona oblaci u tom fazonu, posto ima sina od 8 godina..bla bla..nego mora da se uvuche u kostim kao svaka "normalna" zena..ja sam se najezila..ovo kao da je neka sprdachina

Da li ste se odrekle svog fazona oblacenja kad ste postale supruge, majke..?
Da li smatrate da je to proces sazrevanja? Da covek u odredjenim godinama mora da bude konformista i da ne sme da se razlikuje, jer inace je nezreo? Meni je ovo strasno..bas uzasno..
Dohvate zenu, ubiju svaku trunku individualnosti u njoj, obuku u krem sako i pantalone/suknju, cipele na stiklu, i stave na pokretnu traku..i tako BI ZENA TREBALO DA IZGLEDA

uglavnom svi mi mislimo da smo individualisti :mrgreen: neko jeste, neko nije, neko je manje, neko vise. nema nista lose ni u jednom ni u drugom, samo sto je biti individualista malo teze, jer sredina kao takva voli uniformisanost, ljude koji se dobro uklapaju u sistem, i sa jedne strane to i jeste bitno, jer ipak neko taj sistem mora i da odrzava...sreca u celoj prici je sto vecina ljudi i jeste predodredjena da bude deo drustva onako kako bi ono "trebalo" da bude, a ko se odluci ici nekim svojim putem, morace da se ocelici malo i to je to. na kraju krajeva, jedino sto je zaista vazno jeste da se sam osecas dobro u svojoj kozi i sa onim sta radis i za sta si se (ne)svesno opredelio.

Problem je sto ta nakaradna odeca nije imala samo estetski smisao, vec i psiholoski, zato je doveden psihijatar. Na stranu emisija koja je totalni otpad, ali postoje razlike izmedju zelje da se bude jedinstven, originalan i zelje da se pokaze otpor, bunt, agresija prema okolini...Dakle, postoji razlika izmedju antikonformizma pa ako hocete i ekscentricnosti sa jedne, i neprilagodjenosti sa druge strane...Svi smo mi donekle konformisti sto neko rece gore, to je prosto neophodno ako hocemo da funkcionisemo kao zdrava licnost.

Nije bitna sama serija, nemojte se molim vas za to hvatati :/
Samo me podstakla da napisem temu..i postavila sam toliko pitanja i niko ne zeli da odgovori izgleda.. :confused:
Ne mogu da verujem da su zene totalno nezainteresovane za ovu temu :/
Kakav ste stil imale kao mladje? Sto ste ga i kada promenile?
Jel po vama u redu da neko ko je ceo zivot u dark fazonu (ili bilo kom drugom), ostane takav i kad rodi dete ili mora da se transformise u Stepford Wife, obuce u kostim hop-la u stikle, i ponisti jedan deo svoje licnosti?

Samo me podstakla da napisem temu..i postavila sam toliko pitanja i niko ne zeli da odgovori izgleda.. :confused:
Jel po vama u redu da neko ko je ceo zivot u dark fazonu (ili bilo kom drugom), ostane takav i kad rodi dete ili mora da se transformise u Stepford Wife, obuce u kostim hop-la u stikle, i ponisti jedan deo svoje licnosti?

Pa okrenuli smo ka seriji, zato što si primetila pogrešno. Nisu oni te žene naterali na promenu, već su one same došle da ih promene. Dakle, niko tu ne gnjavi. One ne znaju kako a žele da budu drugačije.
Što se mog stava tiče, mislim da čovek treba da nosi ono što je sam odabrao, ali da time ne smara okolinu. To znači, da ako hoće da bude darker neka bude, samo neka ne kuka ako ga tretiraju kao derište, pošto je to ok za tinejdžere. Moraš shvatiti da su svi ti fazoni zapravo reakcija nezrelog duha na stege društva. Time što je neko darker ili emo, ne znači da je originalan, već naprotiv. On pripada jednoj od društvenih grupa i ne oblači se sam po svome, već kako okolina nalaže.
Svako prati nešto, svesno ili nesvesno. Nema originalnih, mada neki ne žele to da prihvate. Mislim da čovek, ma koji izabrao, treba da vodi računa da onima sa kojima će tog dana komunicirati ne bude neprijatno, da ih ne dovodi u situaciju da gledaju u stranu ili svoje noge.

nije ko da imam neki poseban stil, ali nisam ga ni menjala. i dalje nosim martinke i volim pocepane farmerke iako mi ljudi kazu da ne prilici mojim godinama, ali logicno je da necu otici u raspalim farmerkama na intervju za posao ako se na to cilja :neutral:.ipak nista na meni nikad nije bilo ekstremno, niti se farbam,niti se napadno sminkam, nemam pirsinge,nemam zapravo ni rupe za mindjuse tako da jednostano nikad nisam imala podlogu a ni zelju da budem deo nekog ekstremnog stila bilo koje vrste. ne smatram da je individualnost biti deo pankera npr, jer i oni cine deo neke grupe, samo one koja vise privlaci paznju. bitno mi je da kada obucem odecu mogu da kazem da sam to ja, pa koji god to stil bio - a nema ime. ne verujem da cu bitnije menjati stil, jer imam krajnje neobicnu reakciju na svu vrstu odece na koju nisam naviknuta i u kojoj se ne osecam prijatno - krene da me svrbi koza i onda krenem da se drapam. i u redu mi je da svako bude kakav oce i dokle god hoce, ali da ne zlostavlja dete ko u onom takmicenju malih misica u americi gde depiliraju i farbaju decu koja ni do desete godine nisu dogurala.

Pa okrenuli smo ka seriji, zato što si primetila pogrešno. Nisu oni te žene naterali na promenu, već su one same došle da ih promene. Dakle, niko tu ne gnjavi. One ne znaju kako a žele da budu drugačije.
Što se mog stava tiče, mislim da čovek treba da nosi ono što je sam odabrao, ali da time ne smara okolinu. To znači, da ako hoće da bude darker neka bude, samo neka ne kuka ako ga tretiraju kao derište, pošto je to ok za tinejdžere. Moraš shvatiti da su svi ti fazoni zapravo reakcija nezrelog duha na stege društva. Time što je neko darker ili emo, ne znači da je originalan, već naprotiv. On pripada jednoj od društvenih grupa i ne oblači se sam po svome, već kako okolina nalaže.
Svako prati nešto, svesno ili nesvesno. Nema originalnih, mada neki ne žele to da prihvate. Mislim da čovek, ma koji izabrao, treba da vodi računa da onima sa kojima će tog dana komunicirati ne bude neprijatno, da ih ne dovodi u situaciju da gledaju u stranu ili svoje noge.

A ako ne govorimo o klincima i buntu?
Sta ako neko stvarno ne podnosi kostime, kravate, suknje, bluze, stikle? Mislis da je i to bunt? Sta ako je to samo stvar ukusa?
Recimo volim specificne stvari, super mi izgledaju, dopada mi se kako mi stoje i tako dalje..a drustvo kaze - Hej, pa to ne prilici jednoj zeni!
Meni je to tuzno..ako ovako nesto treba da bude ispravno misljenje

To zaista zavisi od svake pojedinačne ličnosti njene opuštenosti...Neko može da se sa 50 oblači kao da ima 20 i da bude tako prihvaćen u društvu a drugom da stoji ko piletu tits:lol:

Ako je individualnost nacin sminkanja i stil odevanja onda kazem da se ni malo nisam promenila u tom smislu kada sam postala supruga i majka. Nisam se sminkala ni sada ne preterujem, ono sto sam volela da nosim nosim i sada, za nijansu prilagodjeno godinicama. Necu sigurno obuci haljinu koja se nosi za prilike tipa mala matura da izgledam infantilno u njoj, niti cu na roditeljski da odem u vrucim pantalonicama i majici na bretele. Ali to je vec stvar pristojnosti, ne individualnosti.
Moja kcerka je meni sa 3 godine vec zamerila kako nisam kao druge mame jer ne nosim stikle i suknje svaki dan, ali sam joj kasnije objasnila da na to treba da bude ponosna, a ne tuzna zbog toga.
E sad..deca cinjenica prepisuju mnogo toga od nas, pa postoji sanska da ako je majka u dark fazonu i dete sutra bude tako orijentisano. Ja recimo verujem da moja nikada nece doci sa obrijanim jednim delom lobanje niti sa pirsovanim jezikom jer je usmeravam drugacije. Opet, moja mama se nije tetovirala nikada, to nisu radile fine cure, jel..ali je bila oduzevljena kada sam ja dosla sa tetom..Tako da...sve je moguce.

Gledala sam onu odvratnu emisiju Style by Jury - ako ne znate sta je, i bolje po vas.

Dosla je jedna mlada zena, totalno dark fazon, crvena kosa, crna odeca..jako je slatka inace..uglavnom ubise je u pojam ovi modni pederri (a svi su pederri, od frizera, do ovog sto bira garderobu, do voditelja a o sminkeru da ne pricam)

I doveli i pshijatra da joj kaze kako nije u redu da se ona oblaci u tom fazonu, posto ima sina od 8 godina..bla bla..nego mora da se uvuche u kostim kao svaka "normalna" zena..ja sam se najezila..ovo kao da je neka sprdachina

Da li smatrate da je to proces sazrevanja? Da covek u odredjenim godinama mora da bude konformista i da ne sme da se razlikuje, jer inace je nezreo? Meni je ovo strasno..bas uzasno..
Dohvate zenu, ubiju svaku trunku individualnosti u njoj, obuku u krem sako i pantalone/suknju, cipele na stiklu, i stave na pokretnu traku..i tako BI ZENA TREBALO DA IZGLEDA
Modni teror.Sve se gleda po proporcijama,traži se savršeno,bolesno.

A ako ne govorimo o klincima i buntu?
Sta ako neko stvarno ne podnosi kostime, kravate, suknje, bluze, stikle? Mislis da je i to bunt? Sta ako je to samo stvar ukusa?
Recimo volim specificne stvari, super mi izgledaju, dopada mi se kako mi stoje i tako dalje..a drustvo kaze - Hej, pa to ne prilici jednoj zeni!
Meni je to tuzno..ako ovako nesto treba da bude ispravno misljenje

Pa sad. Postoji garderoba za posao i za privatan život. Mada, mnoge profesije nemaju propisanu garderobu, mada se očekuje da budeš pristojan, što ne znači kostim i kravata nužno, već da ne skrećeš pažnju odećom koja priliči noćnim klubovima i igraonicama. Dakle, za posao se moraš oblačiti kako se propiše, zato što je to propisano sa razlogom. Posao ne treba, osim ako nisi umetnik, da bude mesto gde ćeš davati lični pečat, već gde ćeš davati pečat ozbiljnog i dobrog saradnika. A privatno nosi šta ti se dopada.
To što kažeš specifično može biti svašta. Možda time što kažu da ne priliči ženi žele da kažu da je ružno. Deca i devojke kada obuku nešto ružno možemo kazati da ih drma šiz godina i da će se naučiti stilu.

pa sad...jel ti palo na pamet da se ljudi mijenjaju;
pa tako mijenjaju i npr. nacin na koji se oblace, poredak na listi prioriteta...itd.
znaci, to sto je osoba A odlucila da se prestane oblacit kao darker/panker/dizelas
ne znaci nuzno da se sebe odrekla...zapravo, moze znaciti sasvim obratno;
da je nesto...novo u sebi pronasla pa joj crni kreon/zihernadle po ushima/pantole do pazuha
vise nisu toliko vazne...:lol:

To sta je ruzno je pitanje ukusa..meni je ruzan kostim na zeni, ruzne su mi suknje, ruzne su mi kravate na zenama, ruzne su mi skoro svake cipele na stiklu koje vidim, ruzne su mi bluze i kosulje, i td
Malte ne svaka osoba koja se pojavi na tv pinku je meni ruzno obucena..

Tako da to sto je ljudima nesto ruzno ne mislim da bi trebalo da uzimamo u obzir..ili je opet glas vecine taj koji je merodavan?

Мајчинство и брак немају никакве везе са облачењем. Бар код мене.
Посао је имао везе у почетеку. Била сам много млада (само 10 година старија од својих ученика) и сматрала сам да за посао треба да се облачим другачије него у приватном животу - озбиљније, па сам носила сукње, костимиће и ципеле на штикле... Но, после пар месеци сам схватила да одећа нема никакве везе и вратила се у своје фармерке.:mrgreen:
И до дана данашњег ми је то омиљени одевни предмет...:D

Иначе, гледала сам пар пута сличне емисије и стварно - праве их све ко на траци! :roll:

To sta je ruzno je pitanje ukusa..meni je ruzan kostim na zeni, ruzne su mi suknje, ruzne su mi kravate na zenama, ruzne su mi skoro svake cipele na stiklu koje vidim, ruzne su mi bluze i kosulje, i td
Malte ne svaka osoba koja se pojavi na tv pinku je meni ruzno obucena..

Tako da to sto je ljudima nesto ruzno ne mislim da bi trebalo da uzimamo u obzir..ili je opet glas vecine taj koji je merodavan?

Htela ti da prihvatiš ili ne, postoji realno ružno i lepo. Pink nije merodavan i nije mi jasno zašto si ga pomenula. Ne gledam ga, ali pretpostavljam o čemu govoriš i to jeste ružno. Ružno je zato što je neukusno. Stvarno mi je mučno da sada pišem o nečemu što je jasno, i shvatam da želiš da se raspravljaš u prazno, ne mislim svađaš, ali ja nemam vremena da cepidlačim. Prosto, postoje stilovi koji su jednastvo dobri i opšte su merilo lepog i ne može niko kazati da su ružni. To što ne voliš kostime, ne znači da su ružni. Ne svi. Žena sa kravatom nije propisana. O čemu govoriš? Da su bluze i košulje ružne, takođe nije istina. Ima ružnih, ali same po sebi nisu. Ne mogu da razgovaram na način na koji ti želiš. Zamara i ne doprinosi. Tražiš slepo slaganje sa nečim što ni sama ne umeš da kažeš. Po onome što si napisala, ružan ti je svaki odevni predmet kao takav, a ne neki određeni iz tih vrsta. Cipele na štiklu generalno nisu ružne, ali ima odvratnih. I tako dalje. Ja se povlačim. Ovo gubi vreme.

Prosto me proslo da nosim martinke, kratku kosu, napadnu sminku i pocepane farmerice. Izivela sam to i prerasla tu fazu. Ali nije to imalo nikakve veze sa brakom i decom. Ono jesam posle porodjaja drugacije gledala na sebe, kao bila sam ozbiljnija i malo zenstvenija, pa sam valjda s tim u vezi i promenila imidz. :mrgreen: Iako moram da priznam da prvi utisak koji sad ostavljam nije takav bum kao ranije... msm ovde ljudi cim vide da si u nekom fazonu odma' spremaju krstace i gledaju te sa predrasudama. Sad ponekad cisto iz inata izvucem stare krpe iz ormara... cisto da isprepadam par penzionera u poshti. :lol:

Individualnost je kada te je bas briga sta drugi kazu o tome sta si obukao/obukla :mrgreen:

Cini mi se da se ovaj termin u sve mesa. Kako mozes pokazati individualnost odecom koja je izasla iz serijske proizvodnje i koju nosi jos hiljadu osoba pored tebe?

Individualnost je kada te je bas briga sta drugi kazu o tome sta si obukao/obukla :mrgreen:

Cini mi se da se ovaj termin u sve mesa. Kako mozes pokazati individualnost odecom koja je izasla iz serijske proizvodnje i koju nosi jos hiljadu osoba pored tebe?

Можеш. Начином на који комбинујеш одевне предмете и на који их носиш.

Back