Index traži potvrdu da li ste čovek: "Ne, ja sam član HDZ-a" i "Da, ja sam čovek".

Ljuta Tica

Veoma poznat
Poruka
13.648
Брутално! Да ли сте човек или члан ХДЗ-а

Ми на жалост овде не можемо да очекујемо слично изјашњавање на неком порталу.

Не зато што нам недостаје слобода говора (иако реално недостаје) или зато што живимо у диктатури, већ зато што когнитивне функције једног дела популације од којих би се тражило да се изјасне не би биле функционалне у разумевању најадекватнијег питања: да ли потичете из друштвене средине или мрачних пећина

Index traži potvrdu da li ste čovek: "Ne, ja sam član HDZ-a" i "Da, ja sam čovek".

Premijer Andrej Plenković, koji se u ponedeljak verbalno sukobio s novinarkom "Al Džazire" danas je kritikovao hrvatski portal "Index".

1614156107635.png

Kritike su izrečene zbog podrške riječkom kafiću "Tri majmuna" u kojem Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) nije dobrodošla.

Plenkovića su novinari u Zadru pitali da prokomentariše pop-up na naslovnici Indeksa na kojem piše: "Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovek!" Ponuđeni odgovori bili su "Ne, ja sam član HDZ-a" i "Da, ja sam čovek"

Premijer je to nazvao govorom mržnje i poručio: "Očekujem od brojnih dušebrižnika, moralista i ostalih koji sigurno ne tolerišu dvostruke kriterijume da reagiraju na te pojave, pojave diskriminacije i govora mržnje. Ta vrsta ćutanja traje već deset dana, a ja sam siguran da će ti dušebrižnici na to reagovati".

"Očekujemo odgovarajuću reakciju nadležnih organa"
Hrvatska demokratska zajednic (HDZ) na svom fejsbuk profilu, postavila je status:

"I danas smo svedoci agresije, vređanja i diskriminacije jednog portala, što je nastavak kampanje širenja mržnje kojoj smo poslednjih dana bili izloženi samo zbog političke pripadnosti. Važno je napomenuti da ne reagujemo iz osećanja naše političke pripadnosti".

Posle 10 dana javne tišine o govoru mržnje od strane ugostitelja iz "Tri majmuna", usledeo je novi čin diskriminacije članova i simpatizera jedne političke stranke. Ako ne dođe do šire društvene reakcije na ovakve i slične izlive mržnje i isključivosti, oni se sutra mogu desiti nekom drugom. A to nije pravi izbor za društvo koje želimo da gradimo kao moderno, kulturno, progresivno, inkluzivno i tolerantno", pišu na svom Fejsbuk statusu.

"S obzirom na to da je zabranjena upotreba audio i / ili audiovizuelnih medijskih usluga za poticanje mržnje ili diskriminacije na osnovu političkih ili drugih uverenja, očekujemo odgovarajući odgovor vlasti i Hrvatskog novinarskog društva, a Hrvatska demokratska zajednica preduzeće odgovarajuće pravne akcija".

Искрено ме не интересује препуцавања у хрватској, док год не дирају Србе, нек једни другима ваде очи.

Али знам да је питање тренутка када ће нека ретардирана ствар оданде да се велича и да се тражи примена овде. Знам да многи прижељкују да се појаве прво портали а онда и локали са сличном поруком "да ли си члан СНС или човек" и да би то код једног дела довело до усхићења. Штавише, тако нешто би дошло од оних толерантних који сматрају да им је АВ из руке отео демократију. Они када се гледају у огледалу виде суву толеранцију и демократију, док из мозга извиру хитлерчићи.

Зашто је ово опуштено учинити у хрватској. Па ову врсту дискриминације имали су већ на националној основи и уперена је против Срба. Сада је само допуњена неком врстом дискриминације на политичкој основи. Али као што рекох, нека једни другима ваде очи само Србе да не дирају.

HDZ je rak, slično kao rođački SPS ili SRS. Otrov koji uništava sve oko čega se nađe.

Ova retorika je ipak - katastrofalna. Ovo je onaj komunistički ekstremizam koji je uspeo da bude loš po život normalnog čoveka skoro isto koliko i nacizam koga su se šatro grozili.

Ne znam iz kog razloga, ali post-2010. trend je politička retardacija, zanemarivanje pola veka evolucije i vraćanje u retoriku 1950-ih sa željom da se igra 1940-ih. Demokratija je negde nestala. Tako vladaju još zatucaniji nacionalisti nego 90ih, i neki mladi ekstremisti koji imaju PTSP od ratova za vreme kojih se još nisu ni rodili, što još izbezumljeniji i blamantniji levičari koji pretenciozno targetiraju ''naciste'' (to su ljudi sa kojima se ne slažu) identičnom retorikom.

Možda previše očekujem od vremena u kome je pomahnitali desni ekstremizam sinonim za patriotizam a levi (ANTIFA) ekstremizam sinonim za antifašizam (koji je iz nekog razloga i dalje tema).

Не зато што нам недостаје слобода говора (иако реално недостаје) или зато што живимо у диктатури, већ зато што когнитивне функције једног дела популације од којих би се тражило да се изјасне не би биле функционалне у разумевању најадекватнијег питања: да ли потичете из друштвене средине или мрачних пећина

Premijer Andrej Plenković, koji se u ponedeljak verbalno sukobio s novinarkom "Al Džazire" danas je kritikovao hrvatski portal "Index".

Pogledajte prilog 868536
Kritike su izrečene zbog podrške riječkom kafiću "Tri majmuna" u kojem Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) nije dobrodošla.

Plenkovića su novinari u Zadru pitali da prokomentariše pop-up na naslovnici Indeksa na kojem piše: "Ako želite pristupiti Indexu molimo vas da nam potvrdite da ste čovek!" Ponuđeni odgovori bili su "Ne, ja sam član HDZ-a" i "Da, ja sam čovek"

Premijer je to nazvao govorom mržnje i poručio: "Očekujem od brojnih dušebrižnika, moralista i ostalih koji sigurno ne tolerišu dvostruke kriterijume da reagiraju na te pojave, pojave diskriminacije i govora mržnje. Ta vrsta ćutanja traje već deset dana, a ja sam siguran da će ti dušebrižnici na to reagovati".

"Očekujemo odgovarajuću reakciju nadležnih organa"
Hrvatska demokratska zajednic (HDZ) na svom fejsbuk profilu, postavila je status:

"I danas smo svedoci agresije, vređanja i diskriminacije jednog portala, što je nastavak kampanje širenja mržnje kojoj smo poslednjih dana bili izloženi samo zbog političke pripadnosti. Važno je napomenuti da ne reagujemo iz osećanja naše političke pripadnosti".

Posle 10 dana javne tišine o govoru mržnje od strane ugostitelja iz "Tri majmuna", usledeo je novi čin diskriminacije članova i simpatizera jedne političke stranke. Ako ne dođe do šire društvene reakcije na ovakve i slične izlive mržnje i isključivosti, oni se sutra mogu desiti nekom drugom. A to nije pravi izbor za društvo koje želimo da gradimo kao moderno, kulturno, progresivno, inkluzivno i tolerantno", pišu na svom Fejsbuk statusu.

"S obzirom na to da je zabranjena upotreba audio i / ili audiovizuelnih medijskih usluga za poticanje mržnje ili diskriminacije na osnovu političkih ili drugih uverenja, očekujemo odgovarajući odgovor vlasti i Hrvatskog novinarskog društva, a Hrvatska demokratska zajednica preduzeće odgovarajuće pravne akcija".
Ovde bi to bio direktan pokušaj ubistVa Predsednika i njegove dece , pogotovo one sitne , neonacizam , rasizam.

Искрено ме не интересује препуцавања у хрватској, док год не дирају Србе, нек једни другима ваде очи.

Али знам да је питање тренутка када ће нека ретардирана ствар оданде да се велича и да се тражи примена овде. Знам да многи прижељкују да се појаве прво портали а онда и локали са сличном поруком "да ли си члан СНС или човек" и да би то код једног дела довело до усхићења. Штавише, тако нешто би дошло од оних толерантних који сматрају да им је АВ из руке отео демократију. Они када се гледају у огледалу виде суву толеранцију и демократију, док из мозга извиру хитлерчићи.

Зашто је ово опуштено учинити у хрватској. Па ову врсту дискриминације имали су већ на националној основи и уперена је против Срба. Сада је само допуњена неком врстом дискриминације на политичкој основи. Али као што рекох, нека једни другима ваде очи само Србе да не дирају.

Бла, бла, трућ, трућ. Фобос11 опет лупета нешто што нико не чита.

Ovo je mozda druga najbizarnija stvar koju sam cula u poslednjih nekoliko godina.

Prva je bila Boskov rasisticki performans sa casama.

Index je prsao a cinili su mi se OK.

Али зар није бизарније да се владајућа политичка опција толико одроди и сама направи поделу и оптужи друге да их праве.

Имамо сличну ситуацију и у Србији

Али зар није бизарније да се владајућа политичка опција толико одроди и сама направи поделу и оптужи друге да их праве.

Ne bih bas poredila HDZ sa SNS.

U Hrvatskoj je opozicija jaca. Postoji vise debate u javnom prostoru a niko iz HDZ-a nema pogan jezik kao SNS i ne vode kampanje "svi na jedan" kad ih neko samo takne. Nema te prljavstine i tog papagaj primitivizma tipa "Djilas-Solak 600 miliona".

Imaju SDP, Most, Domovinski pokret a i krajnja levica luduje i sve je jaca.
KraDeZe kakav je da je kad izbije skandal- smenjuju ministre. Kad je afera Plenkovic ne cuva ministre kao mafijaski bos.

Nisam njihov fan ali kakav je da je- ovo nije u redu.

Драги Друже Љути Тицоје, кућо стара, опет си све побркао! :confused:

За неверовати је како те је навук'о Index и како си лако пао у севдах-рукоблуденије!
z:lol:

Правити ПАРАЛЕЛУ између ХДЗ-а и БИЛО КОЈЕ партије у Србији је веома опскуран поглед
на политичку сцену и Хрватске и Србије.

Да те подсетим:
У Србији НИКАДА није акламативно прихваћена ниједна идеја која би представљала рецидив
нацизма, а није било ни партија које су тако нешто нудиле. На другој страни, програмом и
последицама деловања, ХДЗ је у свом заметку усташка багра!

О програму ХДЗ-а, перспективи Хрватске и Срба у њој све је речено 24. априла 1990. године
у дворани Лисински у Загребу.
Тада су у присуству поменутог шљама из хрватског народа
рехабилитована монструозна НДХ, усташтво и Павелић. Ево ти па гледај:
Све је протекло уз френетично одобравање почаствованих усташа, легионара, домобрана,
гомиле криминалаца са свих страна света и осталих, њих око 800
који су на Плесо улазили
у Туђманију и без пасоша. Наговештен је рат Србима, и није дуго требало чекати!

ОРГИЈА у Лисинском
било је Павелићево предвечерје Другог свјетског рата:
„Срби, ван из мајке Хрватске“.

ДА ЛИ ТО МОЖЕ ДА СЕ ПОРЕДИ СА СРБИЈОМ У КОЈОЈ НИЈЕ НИЈЕДНА ХРВАТСКА
ПОРОДИЦА У БЕОГРАДУ РИТУАЛНО ПОБИЈЕНА? :think:
ШТА је твој мотив за постављање још једне ПРОПАЛЕ и ПРОМАШЕНЕ темице? :eek:

Драги Друже Љути Тицоје, кућо стара, опет си све побркао! :confused:

За неверовати је како те је навук'о Index и како си лако пао у севдах-рукоблуденије!
z:lol:

Правити ПАРАЛЕЛУ између ХДЗ-а и БИЛО КОЈЕ партије у Србији је веома опскуран поглед
на политичку сцену и Хрватске и Србије.

Да те подсетим:
У Србији НИКАДА није акламативно прихваћена ниједна идеја која би представљала рецидив
нацизма, а није било ни партија које су тако нешто нудиле. На другој страни, програмом и
последицама деловања, ХДЗ је у свом заметку усташка багра!

О програму ХДЗ-а, перспективи Хрватске и Срба у њој све је речено 24. априла 1990. године
у дворани Лисински у Загребу.
Тада су у присуству поменутог шљама из хрватског народа
рехабилитована монструозна НДХ, усташтво и Павелић. Ево ти па гледај:
Све је протекло уз френетично одобравање почаствованих усташа, легионара, домобрана,
гомиле криминалаца са свих страна света и осталих, њих око 800
који су на Плесо улазили
у Туђманију и без пасоша. Наговештен је рат Србима, и није дуго требало чекати!

ОРГИЈА у Лисинском
било је Павелићево предвечерје Другог свјетског рата:
„Срби, ван из мајке Хрватске“.

ДА ЛИ ТО МОЖЕ ДА СЕ ПОРЕДИ СА СРБИЈОМ У КОЈОЈ НИЈЕ НИЈЕДНА ХРВАТСКА
ПОРОДИЦА У БЕОГРАДУ РИТУАЛНО ПОБИЈЕНА? :think:
ШТА је твој мотив за постављање још једне ПРОПАЛЕ и ПРОМАШЕНЕ темице? :eek:
moras da razumes da krv nije voda

Vučić: Nisam zainteresovan za dijalog sa opozicijom
POLITIKA Autor:Vojislav Milovančević23. Feb. 202118:12 > 18:57

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas, nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, da očekuje da će Sjedinjene Američke Države u narednom periodu vršiti pritisak, zajedno sa EU, da Srbija prizna Kosovo.

On je rekao na konferenciji i da nije zainteresovan za dijalog sa predstavnicima opozicije.
...
-----------------------------------------------------------------------------------

U pravu je Gospodar ... što bi on sa NJIMA razgovarao?

Kakve veze imaju Srbija i Hrvatska?

Bole nas briga šta je kod njih.

Mi smo preneli i takoreći uvezli njihovu raspravu oko Blajburga i Stepinca ovde, poptpuno neshvatajući da smo preneli crno belu podelu koja kod njih važi ustaše crno, partizani belo i da Hrvati primenjuju što namerno, što slučajno isti aršin ovde četnici crno, partizani belo, a to nije moguće jer kod nas ni podela nije bila tako oštra, pa ni pokrete nije moguće tako lako podeliti.

Neverovatna je ta naša potreba da kao muve na *ovno trčimo i nekritički kopiramo sve što stiže iz Hr. Mi kao da nemamo mozga.

Stigao odgovor i za SDP.
:lol:

Vlasnik hotela i restorana u Imotskom: Zabranjen ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću

Vlasnik hotela i restorana u Imotskom: Zabranjen ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću

Foto: Google Maps
POZNATI vlasnik hotela i restorana Zdilar u Imotskom Teo Zdilar postavio je natpis na vrata svojih objekata da je u njegove "dvore" zabranjen ulaz SDP-ovcima Arsenu Bauku i Nenadu Staziću, piše Fenix.de.
"Ako već onaj ugostitelj tako javno gore u Rijeci može nekom zabraniti ulazak u svoj kafić,u ovom slučaju svim članovima HDZ-a,a ne znajući da među njima ima dobrih, poštenih i dobronamjernih ljudi, a loših ima svugdje u svim strankama, onda ja lijepo i transparentno zabranjujem ulazak u svoj hotel SDP-u, te imenom i prezimenom, Arsenu Bauku i Nenadu Staziću.

Za razliku od onoga u Rijeci ja sam se lijepo i potpisao ispod da se zna tko je stavio taj plakat. A kako će ga tko shvatit, to me se ne tiče", objasnio je za Slobodnu svoj natpis Zdilar.

https://www.index.hr/vijesti/clanak...n-ulaz-sdpovcima-bauku-i-stazicu/2257065.aspx

Stigao odgovor i za SDP.
:lol:

Foto: Google Maps
POZNATI vlasnik hotela i restorana Zdilar u Imotskom Teo Zdilar postavio je natpis na vrata svojih objekata da je u njegove "dvore" zabranjen ulaz SDP-ovcima Arsenu Bauku i Nenadu Staziću, piše Fenix.de.
"Ako već onaj ugostitelj tako javno gore u Rijeci može nekom zabraniti ulazak u svoj kafić,u ovom slučaju svim članovima HDZ-a,a ne znajući da među njima ima dobrih, poštenih i dobronamjernih ljudi, a loših ima svugdje u svim strankama, onda ja lijepo i transparentno zabranjujem ulazak u svoj hotel SDP-u, te imenom i prezimenom, Arsenu Bauku i Nenadu Staziću.

Za razliku od onoga u Rijeci ja sam se lijepo i potpisao ispod da se zna tko je stavio taj plakat. A kako će ga tko shvatit, to me se ne tiče", objasnio je za Slobodnu svoj natpis Zdilar.

https://www.index.hr/vijesti/clanak...n-ulaz-sdpovcima-bauku-i-stazicu/2257065.aspx
bauk i stazić na aparatima...nema hotela za njih u vukojebini

Back