Incident na dodeli Oskara

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
386.630
Sinoćnu dodelu Oskara obeležio je incident kada je Vil Smit udario šamar Krisu Roku, jer se komičar našalio na račun Smitove supruge.

Rok je na bini pomenuo suprugu Vila Smita Džejdu Pinket Smit, uporedivši je sa Dži Aj Džajn, filmskom ćelavom vojnikinjom. Džejda je otvoreno pričala o svojim mukama sa alopecijom, i od kako je izjavila javnosti da pati od te bolesti, odlučila je da sa ponosom nosi obrijanu glavu.

Vilu Smitu se nije svidela ova šala Krisa Roka, te se popeo na binu i udario šamar komičaru, šokirajući kako javnost koja je pratila prenos dodela, tako i prisutne koleginice i kolege.

"Zvezda" reakcije na šamar Vila Smita bila je Nikol Kidman. Sedeći u publici, iskolačila je oči i čini se kao da ustaje iz stolice. Njeno celo telo je u grču, a lice izražava strah i iznenađenje.

Ma koliko su dobri u svom poslu, glumci i glumice na dodeli Oskara nisu mogli da obuzdaju svoje izraze lica nakon incidenta Smita i Roka.

Reakcija Nikol Kiodman
Clip.jpg

Iskreno ne znam sta da mislim o ovom incidentu.To sto je uradio Vil Smit nije u redu
ali isto tako nije u redu da je Kris Rok pominjao Smitovu ženu i njenu bolest koju ima

Kad u holivudu neko dozivi breakdown i skapira gde je i sta je kao sto je to bio slucaj sa Kanye Westom kada je na svom koncertu krenuo da prica sta ne sme da se prica, onda ga posecuje Smith da ga "popravi"
Smith je u holivudu mnogo vise od glumca i ne cudi me sto je bas on lupio ovaj samar koji ce se prepricavati i pregledavati narednih 50 godina.
Oskar rapidno gubi na popularnosti poslednjih godina. Da nije ovog videa ja ne bih znao ni da se odrzala dodela oskara, a nekada sam na RTSu gledao do kasnih jutarnjih casova.

Svaka rec, pokret sve na dodeli Oskara je necija rezija. Mora po necemu i ova dodela da se pamti i eto sta su ovoga puta smislili.
Cak i da je reakcija spontana ta sala na racun Smitove supruge sigurno nije. Tako da… holivudski trikovi :/

Kad u holivudu neko dozivi breakdown i skapira gde je i sta je kao sto je to bio slucaj sa Kanye Westom kada je na svom koncertu krenuo da prica sta ne sme da se prica, onda ga posecuje Smith da ga "popravi"
Smith je u holivudu mnogo vise od glumca i ne cudi me sto je bas on lupio ovaj samar koji ce se prepricavati i pregledavati narednih 50 godina.
Oskar rapidno gubi na popularnosti poslednjih godina. Da nije ovog videa ja ne bih znao ni da se odrzala dodela oskara, a nekada sam na RTSu gledao do kasnih jutarnjih casova.
Bas tako. Ni ja nisam znala do sada da je zavrsena ovogodisnja dodela oskara.

Pa i nije tajna da je na ovim manifestacijama sve izrežirano i da je svaka linija koju izgovori domaćin, u ovom slučaju Kris Rok, prošla cenzuru i odobravanje od strane tamo nekog odbora.
Kao što je svaki intervju u talk show emisijama unapred isplaniran i čak se rade probni intervjui pred snimanje, kako bi sve ispalo kao da je u pitanju pravo spontano ćaskanje a ne pažljivo isplaniran dijalog sa selektiranim pitanjima i odgovorima. Ovo se radi jer je vreme na tv-u ograničeno i svaka sekunda mora biti isplanirana i da bi se izgradio/održao imidž poznate javne ličnosti koja veoma retko ima priliku da kaže nešto što zaista misli, ako uopšte i misli.
Ipak, ponekad se stvari otrgnu kontroli. Nikol Kidman je dobar primer kada je pre nekoliko meseci napravila pravu dramu ovde u Hong Kongu na snimanju filma. A zašto? Zato što ponekad dosegnu takvu slavu da im ona zaista udari u glavu i misle da mogu da rade i kažu šta hoće.
Vil Smit je poslednjih godina imao dosta problema sa porodicom, pre svega ženom koja ga je varala i otvoreno pričala o tome, te je ovaj bio predmet podsmeha jer je navodno znao za njenu aferu. Zato je reakcija njegove žene na vic tako tako uticala na njega, jer verovatno ima kompleks i želi da dokaže svoju muževnost. S druge strane, poznat je kao neko ko je impulsivan i kome je slava definitivno udarila u glavu.
Ukratko, ovaj konkretan događaj nije isceniran jer je suviše cringe i praktično urušava Smitov imidž. Iscenirana verzija bila bi urađena tako da niko na kraju ne gubi na vrednosti i imidžu, drugim rečima, isplanirali bi nešto kul.

Odkada je Oskar počeo da se dodeljuje po politički koretktoj osnovi, prestala sam da pratim.
Da ne govorim o sprdačini sa Dejvidom Linčom kome su dodelili počasnog Oskara ne na regularnoj ceremoniji nego na prijemu kod gradonačelnka Los Andjelesa. Na stranu to što je do sada trebalo regularno da dobije bar jednog.
Linč je više umetnik i ne pripada blockbuster-ima, mislim da ga zabole za Oskar..
A svuda je sada politička korektnost isl gluposti🤮

Sinoćnu dodelu Oskara obeležio je incident kada je Vil Smit udario šamar Krisu Roku, jer se komičar našalio na račun Smitove supruge.

Rok je na bini pomenuo suprugu Vila Smita Džejdu Pinket Smit, uporedivši je sa Dži Aj Džajn, filmskom ćelavom vojnikinjom. Džejda je otvoreno pričala o svojim mukama sa alopecijom, i od kako je izjavila javnosti da pati od te bolesti, odlučila je da sa ponosom nosi obrijanu glavu.

Vilu Smitu se nije svidela ova šala Krisa Roka, te se popeo na binu i udario šamar komičaru, šokirajući kako javnost koja je pratila prenos dodela, tako i prisutne koleginice i kolege.

"Zvezda" reakcije na šamar Vila Smita bila je Nikol Kidman. Sedeći u publici, iskolačila je oči i čini se kao da ustaje iz stolice. Njeno celo telo je u grču, a lice izražava strah i iznenađenje.

Ma koliko su dobri u svom poslu, glumci i glumice na dodeli Oskara nisu mogli da obuzdaju svoje izraze lica nakon incidenta Smita i Roka.

Reakcija Nikol Kiodman
Pogledajte prilog 1127241

Iskreno ne znam sta da mislim o ovom incidentu.To sto je uradio Vil Smit nije u redu
ali isto tako nije u redu da je Kris Rok pominjao Smitovu ženu i njenu bolest koju ima
Ja mislio kazes udario samar The Rocku (Dvejn Dzonson). Njega ne bi smeo ni pogledati:mrgreen:

Znate li vi uopste kako izgleda kad nekom puknes samar?
Ovako sigurno ne.
Pogledajte kako filmski prima samar tj udarac i odbija glavu u nazad i jos se pritom smeje i iznendjuje.
Od dobrog samara ljudi padaju u nokdaun.
Pogledajte kako to izgleda. Jos ovde ocekuju udarac a najgori je onaj koji ne ocekujes a ovaj Kris ga odradi bas ono filmski.
Namestaljka 100%.

Ne pricaj gluposti.
Postoji legenda o tzv Otomanskom šamaru, tj da su janjičari vežbali udarce otvorenom rukom i u tome bili toliko uvežbani da su mogli ubiti čoveka

The Ottoman slap is a fighting-technique used by Ottoman soldiers particularly those in the front lines either in close combat with the enemy or if one had lost his weapon. It can be executed with both sides of the hand; the fighters were said to be trained by slapping oil marble all day long. The slap could be placed anywhere on the face and neck and at times was hard enough to break the nose, skull or neck of the counterpart. Thus, an Ottoman slap was clearly painful, often even deathly.

https://eu.boell.org/en/2018/02/26/how-painful-ottoman-slap-some-thoughts-turkish-political-culture

74d4047651e2f3243a4f9ff4f3056c15--ottoman-empire-istanbul.jpg

Back