hirajgoagain
Zaslužan član
- Poruka
- 127.155
ma to je mit, imaju i drugi inat. mozda je ovde dominantniji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...bas nemam klasicne osobine Srba, posebno ne one mitske i naravno nikada dokazane kao iskljucivo nase ali ih u slast svojatamo kao nesto raritetno i endemski.
...mislim da svuda u svetu postoje inadzije, ljudi koji udaraju glavom o zid kako bi isti snagom volje razbili a mahom uspesno razbiju samo svoju glavu dok zid ostane citav...
...nisam inadzija ali jesam duribaba i to ona klasicna koja cak i fizicki podigne nos uz specifican pokret glavom...
...kada resim da nesto uradim to i uradim ali ne iz inata vec iz potrebe. Ukoliko me nesto objektivno sprecava ne upinjem kao sivonja vec promenim pravac kako bih postigla slicno uz manji napor...
Kako mi je slatko što pokušavaš da ne budeš "tipično srpče", a opetreči koje navodiš: udaranje glavom o zid, sivonja, pa fizički podigneš nos,
sve me to asocira baš na nas Srbe. Veruj mi dušo, obišla sam pola Evrope, bila i u Americi, Kanadi, Australiji, ali takviJEh ljudi kao što smo mi, zaista nema nigde.
Mislim (skromno) da smo ipak u mnogim segmentima neponovljivi, u pozitivnom smislu.
Mislim da sasvim dovoljno poznajem svet da znam kako su svi ljudi na svetu inicijalno isti. Tvrdoglavost, inat, sujeta, hrabrost, pozrtvovanost etc etc nisu odlike mentaliteta vec odlika coveka i kao takve poznate celom svetu.
Inace, nije vrlina biti inadzija, ne znam zasto se kao takva predstavlja u narodu. Naprotiv, ona je jasan znak lose procene, slabog karaktera i cinjenice da se ne obavlja nesto sebe radi vec sveta radi. To nikako nije za pohvalu vec vrlo jasno za nuznu promenu.
Potpisujem sve što si napisala, ali je muka da smo mi ovde gde smo, ne da nam se da isplivamo na površinu života, većina nas bitiše tu gde je i inat nam je nešto kao zvezda vodilja, ne zato što smo glupi i neobrazovani već iz čiste muke da pokažemo i dokažemo svoju vrednost, najčešće na vrlo neproduktivan način, nažalost.![]()
Kao sto nisu sve Svabe precizne vec ima i alkosa i muljavih, i lazljivih i lenjih tako ima i nas svakakvih a ne samo hrabro zainacenih. Ukoliko cekamo da nam se inat probudi propustamo priliku da sebe unapredimo jer po logici moramo da padnemo kako bi se iz inata podigli. Cemu pad na startu? Zar nije lakse napraviti sistem koji funkcionise bez inata, licno smatram da je za takav sistem potreban izuzetno jak karakter koji ne posustaje vec je konstatno radi na svom progresu.
Mi mozemo da budemo kakvi god pozelimo, kakve zakone donesemo, kako se nosimo i ponasamo takva ce nam zemlja biti. O tome ja govorim. Ako kazem da sam inadzija po krvi ja cu takva biti i ostati, ako kazem e bas necu da budem kakva ocekuju da budem, hocu da se menjam dobicu sansu da prevazidjem ocekivanja. Svet kao svet, uvek ide u svom pravcu, mi treba samo sebe da gledamo, dok se rukovodimo inatom radicemo kako bi dokazali drugima "zainat" a ne kako bi popravili za buducnost ono sto ne funkcionise ili pak funkcionise lose. Na to sam mislila.
Mi mozemo da budemo kakvi god pozelimo, kakve zakone donesemo, kako se nosimo i ponasamo takva ce nam zemlja biti. O tome ja govorim.
Mislim da ni u jednom svetskom jeziku ne postoji reč koja adekvatno objašnjava stanje koje mi nazivamo INAT, ili što bi bosanci rekli - baš mi je ĆEIF, čini mi se da ima isto značenje, sad, da li je ova ili ona turska reč, teško je reći jer kod nas je turcizam ostao na snazi i do dana današnjeg, zato vas pitam, da li radite nešto iz inata, da li ste uradile nešto iz inata? Namerno sam postavila temu na "žene" jer kako reče moj matori, samo žene umeju da se inate, muški kao nikad, ma,da, al' ajde-de.
Moja komšinica (sa desne strane) je u svađi sa svojom komšinicom takođe sa desne (njene) strane. Ona ima para i vremena, njena komšinica baš ni nema. Ova moja napravila reda u dvorištu, napravila improvizovanu garažu na ulazu u dvorište, ma sve lepo, skupo, IN, ali do njene komšinice postavila samo žičanu ogradu. Pitam je neki dan koji moj je pravila tu kao garažu kad je do komšinice "luft", mislim, baš sa te strane najčešće i duva i pada i svašta nešto, a ona će meni: "ma iz inata sam tako uradila, nek' mi i kola propadnu, ali neka ona vidi kako sam ja sredila dvorište,a ona ne može"![]()
Mislim da ni u jednom svetskom jeziku ne postoji reč koja adekvatno objašnjava stanje koje mi nazivamo INAT, ili što bi bosanci rekli - baš mi je ĆEIF, čini mi se da ima isto značenje, sad, da li je ova ili ona turska reč, teško je reći jer kod nas je turcizam ostao na snazi i do dana današnjeg, zato vas pitam, da li radite nešto iz inata, da li ste uradile nešto iz inata? Namerno sam postavila temu na "žene" jer kako reče moj matori, samo žene umeju da se inate, muški kao nikad, ma,da, al' ajde-de.
Moja komšinica (sa desne strane) je u svađi sa svojom komšinicom takođe sa desne (njene) strane. Ona ima para i vremena, njena komšinica baš ni nema. Ova moja napravila reda u dvorištu, napravila improvizovanu garažu na ulazu u dvorište, ma sve lepo, skupo, IN, ali do njene komšinice postavila samo žičanu ogradu. Pitam je neki dan koji moj je pravila tu kao garažu kad je do komšinice "luft", mislim, baš sa te strane najčešće i duva i pada i svašta nešto, a ona će meni: "ma iz inata sam tako uradila, nek' mi i kola propadnu, ali neka ona vidi kako sam ja sredila dvorište,a ona ne može"![]()
Postoji rec inat i u ostalim jezicima, na engleskom je recimo spite..i znaci isto to...
Ćef je nesto drugo..kao sto su vec ostali naveli..ćef mi je to i to..dakle hoce mi se..recimo bas mi je ćef da popijem kafu na terasi - banalan primer
Inate se i muskarci i zene, naravno.
Postoji rec inat i u ostalim jezicima, na engleskom je recimo spite..i znaci isto to...
Ćef je nesto drugo..kao sto su vec ostali naveli..ćef mi je to i to..dakle hoce mi se..recimo bas mi je ćef da popijem kafu na terasi - banalan primer
Inate se i muskarci i zene, naravno.
...cef = merak? ...meni cef vise lici na kapric
...merak je pozitivan a kapric negativan...ne moze ti biti merak da nekom razbijes glavu ali moze biti cef![]()