In Trance we trust!

• Začetnik teme Začetnik teme kendy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Trance i tehno?

Pod broj 1. gde je tu umetnost? Nabavim dobar kompjuterski program koji ispušta neke zvuke koji se ciklično ponavljaju i eto ja sam DJ.

Pod broj 2. gde je tu muzika? Istinita anegdota za tehno muziku. Išli mi od Petrovaradina do Kulpina i vlasnik auta ubacio njegov omiljeni CD sa tehno muzikom. Te jedno te isto te jedno te isto uglavnom tek u B. Petrovcu se ispostavilo da CD preskače.

Pod broj 3. do sada nisam upoznao (ne kažem da nema, ali upoznao sam 30-tak) nekoga ko je kao tinejdžer slušao tehno/trens a da nije konzumirao marihuanu. Sad možemo otići u raspravu da li je marihuana ok ili ne, ali indikativno je da postoji sprega između ove muzike i droge. Čak štaviše, neki pripadnici teorija zavere smatraju (ovo je možda i bla bla ali nema veze), da je tehno muzika upravo pravljena tako da potiče konzumiranje droge i hedonističkog ponašanja odnosno hedonističkih stavova o životu.

Pod broj 4. Tema je otvorena u stilu: vi hip-hoperi i metalci... Hip-hop i metal imaju sličnosti koliko i dupe i oko. Zapravo hip-hop je sličan densu, a dens je preteča tehna, tako da se nikako, ni po čemu ni slučajno ne mogu trpati u isti koš metal i hip-hop, za razliku od hip-hopa i tehna.

Pod broj 5: Očigledna je nesrazmera između onih koji slušaju tehno i metal, a to se vidi i na ovom forumu. Tehno muzika je za široke (želatin) mase, omladinu bez stava i ideja, da bi se energija (najviše seksualna) te mase preusmerila prema stvaranju profita i njome lakše manipulisalo.

to brate mlax, to je to, provokacija je ono sto meni najvise nedostaje na ovom pdf-u
od kad su uveli ove youtube embedove sav forum se pretvorio u gomilu glupih youtube klipova koje niko i ne proverava
interakcija ravna nuli

a takvi kvalitetni provokatori kao sto si ti (dobro nisi bas kvalitetan lol al kontas sta hocu da kazem) su potisnuti

e sad, ajmo polako da vidimo sta kazes

mlax:
Pod broj 1. gde je tu umetnost? Nabavim dobar kompjuterski program koji ispušta neke zvuke koji se ciklično ponavljaju i eto ja sam DJ.

brkas dva razlicita pojma - producent i DJ. ja cu da se fokusiram na posao producenta

trance je kompleksna muzika. ako mislis da mozes da nabavis kompjuter i lako da odradis posao onda si u zabludi. bacio sam ranije link za

e vidis sad, posao DJ-a je da zbere sve te suptilne numere i napravi SUPTILNU celinu od njih tako da u nijednom trenutku ne zelis da prestanes da igras. dobro ne bas, ima tu i breakdown-ova tokom kojih mozes da sednes i popijes koju i raznih drugih fora kojim se dj-evi koriste

Pod broj 3. do sada nisam upoznao (ne kažem da nema, ali upoznao sam 30-tak) nekoga ko je kao tinejdžer slušao tehno/trens a da nije konzumirao marihuanu. Sad možemo otići u raspravu da li je marihuana ok ili ne, ali indikativno je da postoji sprega između ove muzike i droge. Čak štaviše, neki pripadnici teorija zavere smatraju (ovo je možda i bla bla ali nema veze), da je tehno muzika upravo pravljena tako da potiče konzumiranje droge i hedonističkog ponašanja odnosno hedonističkih stavova o životu.

nista od toga nije bitno lol iako recimo nisi u pravu kad kazes da tinejdzeri koji slusaju trance aktivno konzumiraju drogu jer je na ovoj temi rec o EUFORICNOM TRANCE-U a ne o KLASICNOM TRANCE

klasicni trance je manje vise povezan sa drogom, sto SAMO PO SEBI NIJE NISTA LOSE NITI GOVORI O LEPOTI TRANCE DANCE-A (sto je nesto sto mi instiktivno zelimo)

sva muzika je pravljenja sa ciljem da se prilagodi publici
kao sto sam ranije rekao, umetnost je zabavljacka industrija ne "izrazavanje emocija" i kojekakvih sranja

Pod broj 5: Očigledna je nesrazmera između onih koji slušaju tehno i metal, a to se vidi i na ovom forumu. Tehno muzika je za široke (želatin) mase, omladinu bez stava i ideja, da bi se energija (najviše seksualna) te mase preusmerila prema stvaranju profita i njome lakše manipulisalo.

lol

Poslednja izmena:
to brate mlax, to je to, provokacija je ono sto meni najvise nedostaje na ovom pdf-u
od kad su uveli ove youtube embedove sav forum se pretvorio u gomilu glupih youtube klipova koje niko i ne proverava
interakcija ravna nuli

a takvi kvalitetni provokatori kao sto si ti (dobro nisi bas kvalitetan lol al kontas sta hocu da kazem) su potisnuti

e sad, ajmo polako da vidimo sta kazes

Ma nisam ja provokator, čini ti se. Nemam vremena za internet uopšte. Jednostavno ježim se i na tehno i na trens i na rave. Sve su to meni neki kompjuterski elektronski tuc tuc zvuci od kojih imam osećaj da mi rapidno opada IQ kada imam nesreću da ih moram slušati.

brkas dva razlicita pojma - producent i DJ. ja cu da se fokusiram na posao producenta

trance je kompleksna muzika. ako mislis da mozes da nabavis kompjuter i lako da odradis posao onda si u zabludi. bacio sam ranije link za

e vidis sad, posao DJ-a je da zbere sve te suptilne numere i napravi SUPTILNU celinu od njih tako da u nijednom trenutku ne zelis da prestanes da igras. dobro ne bas, ima tu i breakdown-ova tokom kojih mozes da sednes i popijes koju i raznih drugih fora kojim se dj-evi koriste

nista od toga nije bitno lol iako recimo nisi u pravu kad kazes da tinejdzeri koji slusaju trance aktivno konzumiraju drogu jer je na ovoj temi rec o EUFORICNOM TRANCE-U a ne o KLASICNOM TRANCE

klasicni trance je manje vise povezan sa drogom, sto SAMO PO SEBI NIJE NISTA LOSE NITI GOVORI O LEPOTI TRANCE DANCE-A (sto je nesto sto mi instiktivno zelimo)

sva muzika je pravljenja sa ciljem da se prilagodi publici
kao sto sam ranije rekao, umetnost je zabavljacka industrija ne "izrazavanje emocija" i kojekakvih sranja
lol

Evo vidiš: i sam(a) kažeš da je ideja (svake) muzike da se prilagodi publici i to misliš da je normalno logično i ispravno. Jeste i normalno i logično i ispravno, ali ako je glavno dotičnom 'umetniku' želi da zgrne više para, i sad već možemo otvoriti diskusiju o poremećenom sistemu vrednosti današnjice, jer je isti diktiran kapitalom sa prirodnim potrebama kapitalističkog sistema da se od ljudi naprave potrošački idioti.
Prava umetnost je ona koja je orjentisana ka stvaranju umetničkog dela, bez obzira postoji li publika koja bi ju prepoznala. Subjektivno? Možda, ali moje mišljenje je da umetnost treba da bude što je moguće više opozitna od materije. Implikativno: gde ima puno novca tu nema umetnosti, gde ima umetnosti tu nema (puno) novca.

Ma nisam ja provokator, čini ti se.

brate nema sta da se stidis. provokator si, pa sta. i ja sam provokator i ponosan sam na to. provokatori su jeb-eno KUL i sama rec uopste ne treba da ima negativnu konotaciju. i provokacija nije samo ono kad si zao, nego kad god zelis da izazoves snaznu reakciju kod onog ko te slusa/cita. kraj price.

Euforični, psihodelični, klasični, neznamnijakoji.

nema tu "neznamnijakoji". ako si doso da se-res onda se-ri kako treba JER JE RAZLIKA IZMEDJU EUFORICNOG I KLASICNOG KAO RAZLIKA IZMEDJU SLONA I PAPAGAJA. to su skoro pa dva totalno razlicita zanra, al eto, ti ih brkas. (btw psihodelicni je klasicni)

a bitno je, jer ovi sto slusaju klasicni ne slusaju euforicni i obrnuto. plus, ovi sto slusaju euforicni to su ti uglavnom sto bi Armin reko "chair raver-i", ljudi koji i ne idu na rave-ove nego slusaju kod kuce. I TI SI SAD DOSO NJIMA DA SE-RES KAKO JE TO MUZIKA ZA DROGU. omasio si.. malkice, al ne skroz.

mislim, koji ku-rac ******, tebi je
.
a primer debilnog slikara je Dzekson Polok naravno.

brate nema sta da se stidis. provokator si, pa sta. i ja sam provokator i ponosan sam na to. provokatori su jeb-eno KUL i sama rec uopste ne treba da ima negativnu konotaciju. i provokacija nije samo ono kad si zao, nego kad god zelis da izazoves snaznu reakciju kod onog ko te slusa/cita. kraj price.

Ja provokator sa 20 i po komentara za 5 godina? I sad sam napisao 3 odjednom i opet me neće biti na forumu n meseci? Ti imaš preko 1700 komentara za dve godine, a to je više od 2 dnevno!!! Blago tebi, zavidim ti ne znaš koliko, daj mi malo tvog slobodnog vremena molim te!

nema tu "neznamnijakoji". ako si doso da se-res onda se-ri kako treba JER JE RAZLIKA IZMEDJU EUFORICNOG I KLASICNOG KAO RAZLIKA IZMEDJU SLONA I PAPAGAJA. to su skoro pa dva totalno razlicita zanra, al eto, ti ih brkas. (btw psihodelicni je klasicni)

Nemoj tako, ispašće da su metalci lepše vaspitani od trensera (ne koriste vulgarne reči i uvredljiva poređenja). Klasičnih trensera. Hoću reći, mom uvu je podjednako bilo uvredljivo i kada sam pustio tvoj prvi link i kada sam pustio tvoj drugi link. Elektronski kompjuterski zvuci od kojih mi se ježi dlaka.

a bitno je, jer ovi sto slusaju klasicni ne slusaju euforicni i obrnuto. plus, ovi sto slusaju euforicni to su ti uglavnom sto bi Armin reko "chair raver-i", ljudi koji i ne idu na rave-ove nego slusaju kod kuce. I TI SI SAD DOSO NJIMA DA SE-RES KAKO JE TO MUZIKA ZA DROGU. omasio si.. malkice, al ne skroz.

mislim, koji ku-rac ******, tebi je
.
a primer debilnog slikara je Dzekson Polok naravno.

Najpoznatiji i najpriznatiji umetnici nikad baš nisu spavali na novcu. Čim se negde pojavio malo veći novac, tu je umetnost rekla laku noć (pr. Holivud, gde svaki 30-ti film realno ima umetničku vrednost). Ne kažem, bili su plaćeni, ali uglavnom su se mučili i teško zarađivali. Nabroj mi 5 najbogatijih umetnika svih vremena. Prva tri ćeš naći relativno lako. Već kod četvrtog - zastoj.

Ja provokator sa 20 i po komentara za 5 godina? I sad sam napisao 3 odjednom i opet me neće biti na forumu n meseci? Ti imaš preko 1700 komentara za dve godine, a to je više od 2 dnevno!!! Blago tebi, zavidim ti ne znaš koliko, daj mi malo tvog slobodnog vremena molim te!

DA LI TI UOPSTE CITAS ONO STO JA PISEM ILI SE-RES SAMO DA BI SR-AO?

boli me racku koliko postova imas i koliko cesto pises ovde jer to ne govori nista o tebi, pa ni da provociras. ko je uopste pominjao postove koji ku-rac.

Nemoj tako, ispašće da su metalci lepše vaspitani od trensera (ne koriste vulgarne reči i uvredljiva poređenja). Klasičnih trensera. Hoću reći, mom uvu je podjednako bilo uvredljivo i kada sam pustio tvoj prvi link i kada sam pustio tvoj drugi link. Elektronski kompjuterski zvuci od kojih mi se ježi dlaka.

lol

Što se tiče droge, opet, treći put, ponavljam da još nisam upoznao čoveka koji sluša to nešto a da nije probao minimum marihuanu.

SASA MATIC NIJE NIKADA U SVOM ZIVOTU VIDEO JEDNU JEDINU BOJU
DA LI TO SAD ZNACI DA BOJE NE POSTOJE?

mislim stvarno jeb-ote, koliko retardiran treba neko da bude da ne oseca niti malo srama na pomisao da je ovakav argument vredno ponoviti I TO PO JEB-ENO TRECI PUT lol

i reci mi, jesi li ti nekakav centar za statistiku koji ima sva nuzna sredstva da sprovede kvalitetna statisticka istrazivanja ili si ti SELJACINA KAO I SVI MI OSTALI koji poznaju STATISTICKI BEZNACAJAN primerak ljudi na osnovu kojeg mozes da generalizujes na isti nacin kao sto bi bacanjem kockice

Dakle IMA onih koji to slušaju nasamo kući. Impresivno.

ajmo ovako jos jednom da ponovim posto ti ocigledno nista ne kapiras
evo, priznajem ti, igrom srece si POGODIO da se neka grupica ljudi koji idu na rejvove drogira. generalizacija nije daleko od istine.

MEDJUTIM

ta generalizacija ne vazi za ljude koji slusaju EUFORICNI TRANCE, tip trance muzike kojem je ova tema posvecena
tojest, tip trance muzike koju vecina kaci ovde

TO NISU REJVERI, TO SU LJUDI KOJI SLUSAJU MUZIKU UGLAVNOM KOD KUCE I ONI SE DEFINITIVNO NE DROGIRAJU

ali eto brate, ti ne samo sto si neinformisan, ti nisi zainteresovan da se informises, te naivno mislis da je grupica tvojih drugara koje poznajes adekvatan primerak kojim mozes predstaviti grupu ljudi koji bacaju linkove ovde

tvoj povrsni mozak vidi rec TRANCE i misli to je to, to su ISTI ONI LJUDI KOJE JA ZNAM UZIVO
a naravno, kada bi se informisao i shvatio da rec trance podrazumeva dve totalno razlicite kulture onda bi shvatio o cemu govorim i bilo bi te strasno sramota ovih par postova koje si nazvrljao ovde

Bar reci: 'ja se ne drogiram a u trens verujem', i bićeš prvi (tj. prva ako je istina da si žensko kao što piše). Mada ni tada neću da verujem, jer možeš da slažeš a da ja to ne znam jer te ne poznam.

ne znam sta je s tobom covece, ali evo reci cu ti
JA SE DROGIRAM I NIJE ME STID TOGA, A NIJE MI NI STID DA TO JAVNO OBJAVIM

i sta sad jeb-ote? sta si postigao? nisi nista, nego si se zaleteo misleci imas me u saci lol

I šta ti znače ove ružne reči, sad osim što ću imati predrasudu da su trenseri drogeraši, počeću da mislim i da im je vaspitanje katastrofalno.

ako na osnovu jednog morona na jednom moronskom forumu stvaras predrasude onda si ti blagoreceno moron
MORON

nemam sta drugo da kazem lol

Dakle, mislim da je i moj i tvoj problem ovde nerazumevanje. Možda zaista postoji neka vrsta trens muzike koju možda slušaju samo 'odabrani' i koja možda ima neki kvalitet (koji ja ne vidim, meni je muka od onoga što sam čuo klikćući na link), ali i ti imaš identičan problem: generališeš metal muziku jer je ne razumeš i sve što pripada toj vrsti muzike ti je isto. To je tek zabluda.

ocigledno je da svaki zanr ima nisu podzanr tj zanr koji prati manjina, ali verna manjina

ako cemo tako da gledamo ONDA SVAKI ZANR NIJE POPULARAN LOL

problem je tvoj, jer ti ne mozes da se odlucis koji argument dobro potrekpljuje tvoje retardirane stavove
a nema argumenata, jer je klasicni trance skroz underground, euforicni je generalno popularniji ali jos uvek underground i tu je naravno pop trance koji je veoma popularan ali je limitiran tj nema mnogo pop trance numera

svaki nepopularni zanr ima popularnu varijantu

znaci to tvoje "trance je za siroke mase" je cisto sran-je

i to koliko ja znam o metalu cenim da bi te iznenadilo lol

Ma da baš, onda ispada da je sve umetnost, jer svakoga po nešto zabavlja. Ne verujem da si neki vrstan lingvista (nisam to ni ja), ali potpuno je pogrešno što misliš da su zabavno i umetnost sinonimi. Pedofil (to mi je prvo palo napamet bolesniku). Pedofil voli decu (hmh). Deca ga zabavljaju (hmh hmh). Pedofilija je umetnost.
Serijski ubica... serijsko ubistvo je umetnost.
Mučenje životinja...
itd...

lol

koju god definiciju umetnosti da si uzeo upao bi u istu lingvisticku zamku. sve definicije umetnosti su nepotpune i ne postoji jasna demarkacija izmedju onih stvari koje jesu umetnost i onih koje nisu. da si se malkice informisao znao bi.

problem nije sta je umetnost a sta nije, nego sta je dobra umetnost a sta je losa umetnost. mucenje zivotinja nije zabavno i poprilicno je primitivna vrsta umetnosti, a pored toga je nepozeljno. ubijanje je mozda zanimljivo ali je zbog posledica nepozeljna aktivnost. isto vazi i za pedofiliju.

Prolazno je to, videćeš uostalom, to je muzika današnjeg vremena, koja se menja u skladu sa tim. Kako se vremena i tehnološka znanja budu menjala, transformisaće se i kompjuterska muzika. Nema tu ništa umetničkog.

lol fala bogu, svaka dobra umetnost napreduje i pobija onu stariju

mit o "vecitoj umetnosti" je samo mit i nista drugo

Šekspir je bio genije. To je u osnovi svega. On je toliko dobar pisac, da nije bitno da li je iza svega toga stajao novac ili ne. Kvalitet njegovih dela je presudan. Da Šekspir nije bio genije, on bi možda u to vreme isto toliko zarađivao, kao što je sigurno bilo pisaca koji su tada i više zarađivali od Šekspira, ali danas se sigurno ne bi izvodio Hamlet i Otelo. S druge strane, postoji gomila umetnika koji su živeli i umrli siromašni (Van Gog, Van Ajk, Betoven,...), ali je kvalitet njihovih dela došao kasnije do izražaja. U osnovi umetnosti je genijalnost, a ne prosta zabava.

razlog zbog kojeg se njihova dela i dalje pamte je prosto akademski

i ljudi ne vide genijalnost. to ne pise na celu.
nego kada im neko pruzi toliko dobru zabavu da ostanu zapanjeni, onda oni logickom indukcijom utvrde da je autor GENIJE. znaci, nije samo sekspir genije, nego su i svi ostali umetnici koji su uspeli da se povezu sa svojom publikom slicnim intezitetom genijalci.

znaci to sto ti zoves "genijalnost" je prosto receno DOBRA ZABAVA lol

A GOMILA UMETNIKA KOJI NISU BILI POZNATI ZA SVOJE VREME SE SVODI NA BETOVENA I VAN AJKA, DVA VRLO DOBRO PLACENA I VRLO POPULARNA UMETNIKA ZA SVOJE VREME LOLOLOLOLOLOLOL

Nije tačno, postojali su i zabavljači koji su zabavljali tadašnji polu-slobodan narod da bi ih odgovoarao od buna. Grand parada tadašnjeg vremena.

pa naravno brate, uvek je bilo narodne i jeftine umetnosti, to nije poenta

poenta je da je najbolja umetnost uvek bila radjena za bogatase
siromasni nisu mogli da je priuste

Najpoznatiji i najpriznatiji umetnici nikad baš nisu spavali na novcu. Čim se negde pojavio malo veći novac, tu je umetnost rekla laku noć (pr. Holivud, gde svaki 30-ti film realno ima umetničku vrednost). Ne kažem, bili su plaćeni, ali uglavnom su se mučili i teško zarađivali. Nabroj mi 5 najbogatijih umetnika svih vremena. Prva tri ćeš naći relativno lako. Već kod četvrtog - zastoj.

poenta je da se svaka umetnost radi za DRUGE, da se svaka umetnost prilagodjava i da se samim tim svaka umetnost PLACA

nisi se nesto potrudio da opovrgnes ovaj argument

vise srece sledeci put

Back