In Trance we trust!

• Začetnik teme Začetnik teme kendy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni licno problem nije brz ritam, nego sto vecina producenata elektronske muzike koristi istu semu za izradu.

To da , sablonski se radi muzika , jednom recju trziste kreira uslove , pa su prosto oni producenti koji muziku gledaju samo kroz lovu i prinudjeni da podilaze plitkom ukusu publike . Saw baslinije provucene kroz malo delaya , linearno postavljene i ponekad sa ukljucenim arpom , plitki aranzmani , vec milion puta korisceni virus padovi , pa dosadi to i bogu ocu .

Secam se kad je Ron van den Beuken izjavio da dobra trens numera mora da ima kratku ali prepoznavljiju melodiju koja se stalno ponavlja. Mislim se...

Ma uzas pun net dvd-ova sa tutorijalima i casopisima takvih producenata , jedino sto me zaboli je sta sve trpi ona skupa oprema ...

Nego, na koji minimal mislis? Minimal techno ili...? Daj neki primer. Set neki ili pak produkciju.

Pa te zanrovske podele minimal techno , minimal house , microhouse , neotrance su mi bezveze i iskljucivo marketing .
Dominik Eulberg , Len Faki , Steve Bug , Guido Schneider, Nic Fanciulli itd su mi imena koja sam onako zapamtio .Ima tu i komercijalnih imena ali to je i dalje po meni inteligentnija muzika nego recimo progresiv trens/haus ili danasnji tzv "euro" . Nemam vremena toliko za slusanje ali ono sto mi je ostalo u secanju je odlicni hit od prosle godine Dominik Eulberg - Bionik

Veliki sam ljubitelj klasicne minimalisticke muzike , pa sam zato i krenuo da malo slusam minimal ,ali jako malo ili skoro nikakve veze nema sa prvim konceptom . Tehnike koje koriste klasicari vrlo lako su primenjive i u elektronskoj muzici ,ali retko se koriste , nesto malo sam i radio pa znam .

Auuu, "Xpander" je odlicna numera. :D Steta sto nema takvog trensa danas. :(

Nisam cuo "Bionik".. Nije losa produkcija, cudi me da je nisam cuo ranije. Nisam cuo mnogo minimala tog tipa. Aril Brikha, Akufen i Nic Fanciulli.. to je uglavnom ono sto sam ja cuo.

Poslednja izmena:
sto se mene tice ja slabo slusam trace ali volim elektronsku muzike i zurke.... :)
najvise gotivim jungle, dnb, dark step...ali volim i dobar psy i trance mada ga jako slabo slusam :)
pre sam slusao metal (ponekad i sada slusam) ali me proslo i vise volim da idem na zurke nego na svirke :)
metal je sve u svemu postao jako monoton i sve se vec svodi na isto...elektro muzika je maltene nesto novo pa mi je sada zanimljivije :) (ovo sam pomenuo samo zbog tog hejta na pocetku) ne znam sta se izmedju desilo posto nisam sve citao.... :P

Pa ne bi rekao . Covek je pod znacajnim uticajem minimal-a sto se vidi u njegovim radovima . Verovatno si poslusao njegov poslednji album Supernaturalistic . Ipak tu ima znacajne fuzije progresiv trensa i minimal tehna . A avatar sam nasao takav pa mi se svideo , mada je i meni malo smesan naslov Trust In Trance , *** svi kopiraju Astral :-P

Pa ne bi rekao . Covek je pod znacajnim uticajem minimal-a sto se vidi u njegovim radovima . Verovatno si poslusao njegov poslednji album Supernaturalistic . Ipak tu ima znacajne fuzije progresiv trensa i minimal tehna . A avatar sam nasao takav pa mi se svideo , mada je i meni malo smesan naslov Trust In Trance , *** svi kopiraju Astral :-P

Ima covek dobre stvari, samo meni to ne lici vise na trens. Vuce na neku cvrscu verziju tech-house-a i elektra.

Back