in the meantime

zanimljiva je ona teorija da ljudi placu samo kada se osete sigurno
Aham...u pravu si....cim sam procitala post....setila sam se necega....Da u pravu si...ljudi placu samo kada osete sigurnost....Bila sam u razlicitim momentima iskusenja da zaplacem...nekad jesam...nekad nisam...a ponajvise je to i bio razlog.....
E vidis...a neki ljudi uopste ne placu....mislim na zene.....Svakako se treba isplakati....to je delotvorno...."Isprazni" se covek.....

pa mislim normalni ljudi ne histericni koji kmece u svakoj situaciji :)
hm...tipa...ides kroz oluju i niko normalan nece usput kmecati vec gledati kako da je prezivi...dok ne dodje do sigurnog mesta...blaf traf glupa fraza ali oaza gde se oseti sigurno...dovoljno sigurno da mogu...da dozvole sebi da budu slabi

Aham...u pravu si....cim sam procitala post....setila sam se necega....Da u pravu si...ljudi placu samo kada osete sigurnost....Bila sam u razlicitim momentima iskusenja da zaplacem...nekad jesam...nekad nisam...a ponajvise je to i bio razlog.....
E vidis...a neki ljudi uopste ne placu....mislim na zene.....Svakako se treba isplakati....to je delotvorno...."Isprazni" se covek.....

pa da al to je proces koji ne mozes siliti :)

Aha, dobro, razumela sam...
Ne znam, zadnji put sam plakala pre... hm.. možda ima mesec dana... i to od olakšanja... a da je, nedajbože, bilo drugačije, verovatno ne bih... ne bih mogla sebi da dozvolim ni plač ni ništa takve vrste...
A pre toga sam plakala... pa ne sećam se...
Što znači, još uvek nisam sigurna, ihihihi :)

Treba se povremeno isplakati....Nakupi se dosta toga.....Ne treba to drzati u sebi...Covek se svakako isprazni na razlicite nacine...kroz sport,neku aktivnost,pa i kroz suze...Ja ne znam kada sam poslednji put plakala....Ustvari znam...Oh Boze....pa pre par meseci....
Drugarica nikada ne place....bas nikada...Pitala sam je jednom priklikom...."Pa kada imas tolikih problema,kako ostajes takva pribrana?"....Nikad je nisam videla da je ni suzu pustila....Ipak ima to posledice...stalno je tuzna.....Mislim face joj je tuzan......

pa jeste felix sigurnost je tvoj subjektivan dozivljaj...ne zavisi toliko od spoljasnjih faktora

elem deco nije to bas normalno stanje...ne plakati..gore od tuge je apatija

Meh, ko spominje apatiju :)
Ja sam super, super srećna i sve mi je stvarno ok ovako kako je, iako možda nekad nije, ali to i nije bitno...
Mislim, nijednu od tih boljki (da ih tako nazovem, jer nije svaka tuga) koje me i zadese nije nemoguće otkloniti uz dobru muziku i vožnju bajsom i prirodom i šetnjom..
Ja sam našla sebi ventil... a plakaću... nekad... verovatno..

u stvari kad nisi sposoban da na pravi nacin..normalan..dozivis tugu..onda padas u apatiju ili anksioznost...nadalje ukoliko se ne izboris sa jednim ili drugim stanjem moguca je depresija

koju sam ja upravo sebi dijagnostikovala :D

Meh, ko spominje apatiju :)
Ja sam super, super srećna i sve mi je stvarno ok ovako kako je, iako možda nekad nije, ali to i nije bitno...
Mislim, nijednu od tih boljki (da ih tako nazovem, jer nije svaka tuga) koje me i zadese nije nemoguće otkloniti uz dobru muziku i vožnju bajsom i prirodom i šetnjom..
Ja sam našla sebi ventil... a plakaću... nekad... verovatno..

maa bre diskutujemo...ko prica o tebi ja sam temu otvorila da sazaljevam sebe :lol: :P

u stvari kad nisi sposoban da na pravi nacin..normalan..dozivis tugu..onda padas u apatiju ili anksioznost...nadalje ukoliko se ne izboris sa jednim ili drugim stanjem moguca je depresija

koju sam ja upravo sebi dijagnostikovala :D
Slusala sam dosta o depresiji....Kada si tuzna prvo zbog nekog razloga....pa posle i bez razloga ili je isti ali taj problem nije bio uklonjen , pa je prerastao u veci....pa duuuugo spavas....ili ti nije ni do cega , ni do zivota....zavisi koji je stepen depresije u pitanju.Najgori level je stanje kada covek razmislja o samoubistvu....Tako sam bar cula.

simptomi depresije:
* promene raspoloženja tokom dana. Često je stanje teže jutrom, a raspoloženje se popravlja kako dan napreduje. Ipak, način promjene raspoloženja može biti potpuno obrnut.
* poremećen san, često s ustajanjem vrlo rano ujutro, i nemogućnost nastavljanja normalnog sna. To se često događa zbog brojnih misli koje "zuje" kroz glavu
* opće usporavanje misaonog toka, ali i govora i telesnih kretnji
* osjećaj teskobe
* manjak energije
* nesposobnost uživanja u stvarima
* manjak koncentracije
* osjećaj zaboravljivosti
* negativne misli o budućnosti
* osećaj krivice
* okrivljavanje sebe i niska razina samopouzdanja
* osećaj beznađa
* preokupiranost bolestima
* gubitak apetita kao rezultat gubitka težine
* smanjena želja za seksom

pif jedino mi nije smanjena zelja za seksom :rotf:

simptomi depresije:
* promene raspoloženja tokom dana. Često je stanje teže jutrom, a raspoloženje se popravlja kako dan napreduje. Ipak, način promjene raspoloženja može biti potpuno obrnut.
* poremećen san, često s ustajanjem vrlo rano ujutro, i nemogućnost nastavljanja normalnog sna. To se često događa zbog brojnih misli koje "zuje" kroz glavu
* opće usporavanje misaonog toka, ali i govora i telesnih kretnji
* osjećaj teskobe
* manjak energije
* nesposobnost uživanja u stvarima
* manjak koncentracije
* osjećaj zaboravljivosti
* negativne misli o budućnosti
* osećaj krivice
* okrivljavanje sebe i niska razina samopouzdanja
* osećaj beznađa
* preokupiranost bolestima
* gubitak apetita kao rezultat gubitka težine
* smanjena želja za seksom

pif jedino mi nije smanjena zelja za seksom :rotf:

Jaoooj pa ja osecam neke od tih sipmtoma ali sa razlogom...spava mi se jer sam neispavana i pada kisa......osecaj krivice...pa kad nesto lose uradim...ma uvek proispitam sebe svakako....ponekad sam zaboravna......jer se zamislim nesto......Ovo ostalo ne osecam.

Jaoooj pa ja osecam neke od tih sipmtoma ali sa razlogom...spava mi se jer sam neispavana i pada kisa......osecaj krivice...pa kad nesto lose uradim...ma uvek proispitam sebe svakako....ponekad sam zaboravna......jer se zamislim nesto......Ovo ostalo ne osecam.

pa ondak si ok...bar sto se depresije tice ;)
mislim ja verujem da nema coveka koji na testu licnosti ne bi imao nesto...bas da mu sve bude u nekim normalnim granicama...nemoguce

u potpisu Dr light :per:

Back