impresije !

Ma ne propadaju male firme zbog toga što vlasnik nije izučio menadžment.:lol:
Već zbog forsiranja monopolizma i kumovsko- burazerskih kombinacija.
Npr. ako si geometar i hoćeš da imaš svoj privatni biro, prvo, da bi otvorio firmu imaš nametnute neke uslove i to je sasvim u redu- npr. poslovni prostor, automobil, pa ne znam tačno koliko zaposlenih pored tebe kao vlasnika...pa na to ide određeni porez...a ti ne možeš da namakneš posla sebi toliko da daš plate, platiš kiriju za lokal i plus da platiš porez...jer svi poslovi odlaze ''burazerima'' i ''kumovima''...nameštaju tendere, sve se radi nelegalno....
Da bi mala i srednja preduzeća funkcionisala, monopol mora da se raskrinka, makar većina monopolista...i naravno, da se radi po zakonu.
A mi imamo monopola u višku i sprovođenja zakona u manjku.
To je suština.

To za monopole i za manjak kontrole - to je to. Moguce je da je to ipak razlog broj jedan.
Ipak odbijam da poverujem da skoro sve sto postoji - postoji zahvaljujuci podmazivanju. Onda bi ispalo da imamo par miliona ljudi koji saradjuju sa organizovanim kriminalom.

Mi smo vrlo slozni kad treba nesto da se muva - i vrlo neslozni kad treba da iskoristimo neko svoje pravo.
Uvek ce se naci neko ko hoce makar preko veze da iskoristi to nesto, a nije ga briga za ostale.

Svi znaju da je podmicivanje postalo skoro pa normalan nacin obavljanja poslova. Moze bilo ko da trazi mito - ali ako niko ne da - morace svejedno da vrsi svoj posao na radnom mestu.
I tu isto nismo slozni i voljni da postupimo ispravno - niko ziv nije izasao na tv i rekao "narode, od danas pa 20 godina, nemojte 1 dinar da date za mito, jer time ubijate drzavu".

Mаster:
01082010364-1.jpg

..........

...na Bulevaru nisam bila, nešto me put nije tamo vodio, pa ne znam kako
se odvijaju radovi, nadam se dobro, ali moja impresija je most koji se radi
preko Ade...i jedva čekam da se završi, da se skrati put na onu stranu, da
se ponosimo njime, kao što smo se nakad ponosili Gazelom...:lol:

...volim kad vidim da ide na bolje, drago mi je zbog toga, moj grad će imati
još jedan divan most..a onda i onaj koji će povezati Zemun i Borču...većini
će olakšati život...:lol:

Слећемо у Београд, у авиону група средњешколаца, нека интернацинална трт мрт шта ти га знам нешто, до тада је падало сликање, шале, а онда су угледали светла Београда..."Види оно тамо, сигурно је то...а оно је....ма нема ништа без Београда..."
У данашње време, од младе генерације, ово је импресивно....

Back