Imovina političara: hacijende, imovina vredna milione evra i nekažnjivost za kršenje zakona

bird again

Buduća legenda
Poruka
34.154
IP_KRIK.png

Ministri sa najimpresivnijom imovinom su Bratisav Gašić koji sa članovima porodice poseduje etno-selo, stanove, zgrade i zemljište vredne više od 23 miliona evra i Nenad Popović čije kompanije u Rusiji, uprkos sankcijama na koje su ih stavile Sjedinjene Američke Države, ostvaruju višemilionske prihode, otkriva novo KRIK-ovo istraživanje u okviru rada na bazi podataka o imovini političara. Iza njih je bivša ministarka Irena Vujović koja sa članovima svoje porodice poseduje nekretnine, uglavnom locirane u beogradskom naselju Dedinje, vredne preko 13 miliona evra, dok je ministar Darko Glišić nadomak Uba izgradio hacijendu čija je vrednost procenjena na 650.000 evra. Otkrivamo i da funkcioneri i njihovi supružnici izbegavaju da odgovaraju pred zakonom, oglušuju se o pozive i odluke suda i pozivaju na imunitet, zbog čega se postupci razvlače i zastarevaju, a oni ne snose nikakvu odgovornost. Od 32 ministara vlade Srbije sastavljene prošle godine čiju imovinu je istraživao KRIK, samo dvoje je želelo da razgovara sa novinarima i da građanima odgovori o tome kako su stekli nekretnine i prokomentariše postupke vođene protiv njih.
https://www.krik.rs/imovina-politic...ilione-evra-i-nekaznjivost-za-krsenje-zakona/

Nenad Popović je u vlast ušao kao uspešan biznismen koji posluje u Rusiji...ovi drugi verovatno pre politike skoro ništa nisu imali....
Vrlo uspesan biznismen a zeljan kradje.

Citiram:

ži kompanija koje poseduje najimpresivniji je Nenad Popović koji je vlasnik najmanje 20 firmi u Rusiji i na Kipru, a odnedavno i suvlasnik firme u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Popović, inače u javnosti poznat i po tome što je u Srbiji privatizovao više kompanija iz „Minel grupe”, a koje su uglavnom završile u dugovima i stečaju, od 2022. godine počeo je da gasi svoje poslove u Srbiji i ovde više zvanično nema nijednu firmu.

On je krajem 2023. stavljen pod sankcije Sjedinjenih Američkih Država zbog toga što posluje u sektoru elektronike ruske ekonomije. To, međutim, kako pokazuje KRIK-ova baza imovine političara, nije značajno uticalo na njegove poslove – Popovićeve ruske firme i dalje ostvaruju milionske prihode u evrima. Popović, koji nikada nije krio da je imućan, jedan je od najbogatijih ministara – podaci o njegovim nekretninama do kojih su novinari uspeli da dođu u Srbiji i Crnoj Gori pokazuju da ona vredi 6,3 miliona evra. Ipak, to je samo mali deo njegovog bogatstva. Kolika je trenutna vrednost Popovićevih kompanija teško je izračunati, ali je pre više od 10 godina, još 2013, renomirana računovodstvena firma „PriceWaterhouseCoopers“ (PwC) procenila da je tržišna vrednost njegovih poslova veća od 100 miliona dolara, kako je KRIK objavio u okviru međunarodnog novinarskog istraživanja „Rajski papiri”.

Vrlo uspesan biznismen a zeljan kradje.

Citiram:

ži kompanija koje poseduje najimpresivniji je Nenad Popović koji je vlasnik najmanje 20 firmi u Rusiji i na Kipru, a odnedavno i suvlasnik firme u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Popović, inače u javnosti poznat i po tome što je u Srbiji privatizovao više kompanija iz „Minel grupe”, a koje su uglavnom završile u dugovima i stečaju, od 2022. godine počeo je da gasi svoje poslove u Srbiji i ovde više zvanično nema nijednu firmu.

On je krajem 2023. stavljen pod sankcije Sjedinjenih Američkih Država zbog toga što posluje u sektoru elektronike ruske ekonomije. To, međutim, kako pokazuje KRIK-ova baza imovine političara, nije značajno uticalo na njegove poslove – Popovićeve ruske firme i dalje ostvaruju milionske prihode u evrima. Popović, koji nikada nije krio da je imućan, jedan je od najbogatijih ministara – podaci o njegovim nekretninama do kojih su novinari uspeli da dođu u Srbiji i Crnoj Gori pokazuju da ona vredi 6,3 miliona evra. Ipak, to je samo mali deo njegovog bogatstva. Kolika je trenutna vrednost Popovićevih kompanija teško je izračunati, ali je pre više od 10 godina, još 2013, renomirana računovodstvena firma „PriceWaterhouseCoopers“ (PwC) procenila da je tržišna vrednost njegovih poslova veća od 100 miliona dolara, kako je KRIK objavio u okviru međunarodnog novinarskog istraživanja „Rajski papiri”.
Без жеље да браним дотичног, по тренутним законима ове земље, имати фирме и бити богат није кривично дело.

Без жеље да браним дотичног, по тренутним законима ове земље, имати фирме и бити богат није кривично дело.
Poreklo novca nije nimalo sumnjivo?
Niko i ne zahteva od tebe da ga branis.
Zasto li je pod ovim sankcijama tako ispravan?

Запад је увело санкције руским фирмама због рата у Украјини. Поповић је ту потпуно небитан.
Што се тиче порекла новца, то може бити предмет истраге. Али на помисао како наша пореска управа проверава порекло Поповићевог новца у Русији, усне ми се саме развлаче у ироничан осмех :mrgreen:

Запад је увело санкције руским фирмама због рата у Украјини. Поповић је ту потпуно небитан.
Што се тиче порекла новца, то може бити предмет истраге. Али на помисао како наша пореска управа проверава порекло Поповићевог новца у Русији, усне ми се саме развлаче у ироничан осмех :mrgreen:
Ne svim ruskim firmama.
A sto se ironicnog osmeha tice, ostajem bez komentara.

Поповић...не баш права мета за ову причу.

Тај је знао да направи паре и пре него што је постао министар. Да ли их је направио чисто? Вероватно ништа прљавије него остали бизнис тајкуни у Србији.

Нама су много већи проблем они који осим политике ништа друго у животу радили, које је гладан ***** направио, који су се усељавали у станове док су други гинули на Косову, а који се својој браћи, кумовима, деци обезбедили да данас буду милијардери.

Ne svim ruskim firmama.
Наравно да не свим руским фирмама. Само онима које послују ван Русије :mrgreen:
Како замишљаш да уведу санкције руским фирмама које послују само у Русији? :mrgreen:
A sto se ironicnog osmeha tice, ostajem bez komentara.
Ти можеш да реално замислиш пореске инспекторе из Србије како контролишу Поповићеве токове новца у Русији?
Ево, мени се опет на ту помисао усне саме од себе развлаче у ироничан осмех :mrgreen:

Наравно да не свим руским фирмама. Само онима које послују ван Русије :mrgreen:
Како замишљаш да уведу санкције руским фирмама које послују само у Русији? :mrgreen:

Ти можеш да реално замислиш пореске инспекторе из Србије како контролишу Поповићеве токове новца у Русији?
Ево, мени се опет на ту помисао усне саме од себе развлаче у ироничан осмех :mrgreen:
Toliko ironije mi se ne svidja.
Nisu sve ruske firme pod sankcijama u USA. Mozes to proveriti.

Поповић...не баш права мета за ову причу.

Тај је знао да направи паре и пре него што је постао министар. Да ли их је направио чисто? Вероватно ништа прљавије него остали бизнис тајкуни у Србији.

Нама су много већи проблем они који осим политике ништа друго у животу радили, које је гладан ***** направио, који су се усељавали у станове док су други гинули на Косову, а који се својој браћи, кумовима, деци обезбедили да данас буду милијардери.
Slazem se.
Ali nije ni Popovic cist.

Toliko ironije mi se ne svidja.
Nisu sve ruske firme pod sankcijama u USA. Mozes to proveriti.
Свакако је Поповић у целој тој причи око америчких санкција Русији битан отприлике колико ја и ти :mrgreen:

Slazem se.
Ali nije ni Popovic cist.

Нема у Србији чистих тајкуна. Овде ниједна приватизација, никакав стварно крупан посао није добијен без државе-Службе.

Они који су у Србији направили чисте паре јесу успешни бизнисмени, али не достижу тајкунски ниво. Са политиком имају додирних тачак само онолико колико морају да умање рекет, што је данас главни модус операнди овог напредњачког мафијашког олоша.

Сви тајкуни у Србији су државна прича. И Мишковићи, и Костићи, и Матијевићи, и Матићи, а о овој генерацији "бизнисмена" која се воздигла после 2012-те да не говоримо. Ови потоњи без државе не би знали ни дупе да обришу сами.

Tema je izmedju ostalih lopina, o njemu, ne o tebi, ili meni.
Што ни најмање не мења просту чињеницу да је, што се тиче америчких санкција Русији, Поповић потпуно маргиналан лик и колатерална штета.

Ne. Zasto ne procitas uvodni post pre neko sto pozuris sa komentarom?
Прочитао сам и све ми је јасно.
Оно што покушавам да ти објасним да није Поповић неко ким се треба бавити у овој ситуацији.
Он је способан човек и бизнисмен, такви су Србији потребни.
Ако је нешто дужан (а јесте свакако) треба му пружити прилику да то одужи.
А не правити од њега непријатеља.
Зато што непријатеља имамо довољно.

Нема у Србији чистих тајкуна. Овде ниједна приватизација, никакав стварно крупан посао није добијен без државе-Службе.

Они који су у Србији направили чисте паре јесу успешни бизнисмени, али не достижу тајкунски ниво. Са политиком имају додирних тачак само онолико колико морају да умање рекет, што је данас главни модус операнди овог напредњачког мафијашког олоша.

Сви тајкуни у Србији су државна прича. И Мишковићи, и Костићи, и Матијевићи, и Матићи, а о овој генерацији "бизнисмена" која се воздигла после 2012-те да не говоримо. Ови потоњи без државе не би знали ни дупе да обришу сами.
Rec “tajkun” u sebi ne moze imati nista cisto. Ni u Srbiji, niti bilo gde.

Што ни најмање не мења просту чињеницу да је, што се тиче америчких санкција Русији, Поповић потпуно маргиналан лик и колатерална штета.
Kolateralna steta? Imam utisak da stajes na njegovu stranu?

Kolateralna steta? Imam utisak da stajes na njegovu stranu?
Можда ти имаш неке информације које говоре другачије?
Американци су увели санкције буквално хиљадама руских фирми.
Ја не успевам да видим како је Поповић ту нешто значајан.
Просветли ме ;)

Back