Zla Beba
Elita
- Poruka
- 15.703
Kažu tek kad trebate dati ime svome djetetu shvatite koliko ima ljudi koje baš i ne podnosite?
Da li je to tačno u vašem slučaju? Kod mene su par prijedloga bila u startu odbačena zbog povezivanja sa nekim osobama 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto ne slovo JTo je pogrešno razmišljanje, lepo ime je lepo ime bez obzira ko ga nosi. Za svako ime koje postoji možemo naći nekoga ko je kreten.
Ja sam imao samo jedan uslov - ime deteta ne sme da ima slovo "J" u sebi, sve ostalo je prihvatljivo.
Zato što znam kakva je muka objasniti strancima da se "Lidija" ne čita "Laj-Daj-Dža"Zašto ne slovo JImaš nešto protiv nas što imamo a? Hajde kaži sad da te svi čuju
![]()
Aaaaa sad kapiram, u Džablanajku na mesoZato što znam kakva je muka objasniti strancima da se "Lidija" ne čita "Laj-Daj-Dža"
Ili muku moje drugarice Adriane, koja se ceo život predstavlja "Ćao, ja sam Adriana BEZ J"
Ili da Jelena nije DŽelena.
To su ti problemi sa spelovanjem.
A zasto bi nesto objasnjavao strancima osim ako ne zivis van Srbija. Pa cak i onda.Zato što znam kakva je muka objasniti strancima da se "Lidija" ne čita "Laj-Daj-Dža"
Ili muku moje drugarice Adriane, koja se ceo život predstavlja "Ćao, ja sam Adriana BEZ J"
Ili da Jelena nije DŽelena.
To su ti problemi sa spelovanjem.
Pa volim da ime bude internacionalno, da se lako razume i lako piše na svim meridijanima.A zasto bi nesto objasnjavao strancima osim ako ne zivis van Srbija. Pa cak i onda.
Maya, Yelena, Yana, Yanya, ako se preseliš u englesko govorno područje. Ili Maria, Stania...Ja sam imao samo jedan uslov - ime deteta ne sme da ima slovo "J" u sebi, sve ostalo je prihvatljivo.
A da su te lepo pitali ti bi im rekla da hoces da se zoves Pinokica.Pri izboru imena deci mi je bilo važno da su im imena takva da im nadimci nisu potrebni i da imena nisu predugačka. Ceo život me zovu po nadimku pa i iz nadimka izvode nadimak... i nisam htela za decu tako nešto.
Suprug je na većinu imao komentare tipa: "Jaooo, to je paganski bog starih Slovena... jao to je jedna od 3 reke u Hadu, jaoo to me podseća na film..."
Pa neka se muce maloMoje ime i prezime su prilično komplikovani (za strance), i valjda ga baš zato uvek napišu tačno, obrate valjda pažnju.
To je tačno, mada bih pre dao ime ćerki "Maria" nego "Marija".Maya, Yelena, Yana, Yanya, ako se preseliš u englesko govorno područje. Ili Maria, Stania...
To je tačno, mada bih pre dao ime ćerki "Maria" nego "Marija".
Ionako ne vidim način za izgovoriš "Maria" bez da se čuje bledo "j" između "i" i "a".
kod mene je to milošte od AleksandraSaška je ekstra ime za djevojku
Kod nas u Valjevu ima i ženska varijanta "Saša" od "Aleksandra".kod mene je to milošte od Aleksandra
"Saša" je od milošte i za Aleksandra i za AleksandarKod nas u Valjevu ima i ženska varijanta "Saša" od "Aleksandra".
To mi nikad nije bilo jasno, kao ni nadimak "Žika" za ženu.
vezivanje samo za babu dedu po muškoj linijiTreba djeci dati kratka i nepripadajuća imena! Mislim, nek pripadaju njima ali da ih ne vežu ni za jednu vjeru, naciju itd.