Име твога анђела уопште није важно, али ти ћеш га звати....МАМА!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
20.095
Bilo jednom jedno dijete, spremno da se rodi.

Jednog dana ono upita Boga: “Čujem da me sutra šalješ na zemlju? Ali kako ću tamo živjeti kad sam tako mali i bespomoćan?”

Bog je dogovorio: “Između mnogih anđela izabrao sam jednoga za tebe. Taj anđeo će te čekati i brinuti se o tebi.”

“Ali”, kaže dijete, “tu na nebu ne radim ništa osim što pjevam i smijem se.To je sve što mi treba da budem sretan.”

Bog kaže: “Tvoj će ti anđeo pjevati svaki dan. I osjećaćeš ljubav svoga anđela i bićeš srećan.”

“A”, kaže dijete, “kako ću razumjeti kad mi ljudi pričaju, ako ja ne govorim njihovim jezikom?”

“To je lako”, kaže Bog, “tvoj će ti anđeo govoriti najljepše i najslađe riječi koje ćeš ikada čuti. I s mnogo strpljenja i pažnje, tvoj će te anđeo naučiti pričati.”

Dijete je pogledalo Boga i reklo: “A šta da radim kad želim razgovarati s tobom?!”

Bog se nasmijao djetetu i rekao: “Tvoj će ti anđeo spojiti ručice i naučiti te kako se moli.”

Dijete kaže: “Čujem da na zemlji ima zlih ljudi. Ko će me zaštititi?”

A Bog zagrli dijete i kaže: “Tvoj će te anđeo braniti, i po cijenu svog života.”

Dijete tužno reče: “Ali nikada te više neću vidjeti.”

Bog opet zagrli dijete: “Tvoj će ti anđeo uvijek govoriti o meni, i naučiće
te kako da budeš sa mnom, a ja ću za tebe uvijek biti tu.”

U tom je trenutku na nebu zavladao mir, i već su se mogli čuti glasovi sa zemlje.

Dijete je još na brzinu nježno upitalo: “Bože, ako sada moram ići, reci mi barem ime moga anđela.”

Bog kaže: “Ime tvoga anđela uopšte nije važno, ali ti ćeš ga zvati MAMA.”

....................................... за све мајке овог света......
(и наравно....за будуће маме.............................

1zoumww.gif

.

....

"Kada su moje ruke napunile 17 godina, grlile su jednog momka. Šake su milovale njegovo toplo i nezno lice. On ih je ljubio! Preko ruku do vrata, obraza, usana, nosa, ociju!

A sve je pocelo od šaka!

Tada sam imala najlepše ruke. Duge, tanke, vitke. Nokti, ne pre dugi, taman da produze prste. Lep oblik noktiju i lak na njima.

Onda je došao muz u moje ruke, pa prva beba.

743684ezogw9rhva.gif

Ruke su tada imale najlepši zadatak. Drzati bebu. Namestiti je na grudi da sisa. Milovati to divno, sićusno biće, prstom po glavici. Zar ima nešto lepse? A slepoocnica pulsira pod prstom! Zivot tece njegovim venama! Ruka to oseća! Kako joj je lepo!

I mnoge druge lepe i ruzne stvari, radile su moje ruke. Sadile cvece, ubadale se, jaukale, nastavljale dalje, mesile razna testa decijim ustima i stomacima.

Šile divne stvari, pravile lepe frizure, opet grlile decu, milovale drage kuce i mace, spremale kucu, vozile kola, kucale po pisaćoj masini, zaradjivale pare!

......

pa nije,
nego je nekima od nas stvarno teško razumeti zašto majke o sebi vole ga govore kao o uzvišenim bićima
čuj anđeo

ok, majka si, super majka i sve, pusti dete da ti kaže da si super
a ne hvalite me usta...

priča se o ljubavi koju majka oseća prema detetu, a iz priča se vidi da zaista većina majki svoju ljubav ovako doživljava... i to je baš lepo...
Ne vidim ništa ružno u tome...:D

ajde bre =)
kakva ljubav
pa valjda će muž da ti kaže da si njegov anđeo (pile, beba, štagod) jer te voli
nećeš ti sebe da uporediš sa anđelom zbog stvari koje radiš za njega
jer u ovom tekstu se sve vrti oko činjenja Majke za bespomoćno detence

strašno mi liči na one propagandne pesmice što su nas učili u školi (lepa mama, dobra mama)
ko da sam ne umeš da voliš mamu nego će sad oni da ti objasne

ne mogu, ne vredi, uopšte ne umem lepo da objasnim ono što oću da kažem u ovom dugačkom polju za odgovor =I

strašno mi liči na one propagandne pesmice što su nas učili u školi (lepa mama, dobra mama)

=I

ne nego da objasne mamama da treba da vole dete :per:

ma ja sam ove tekstove viđala u propagandi protiv abortusa, zato sam i napisala to što sam napisala

ajde bre =)
kakva ljubav
pa valjda će muž da ti kaže da si njegov anđeo (pile, beba, štagod) jer te voli
nećeš ti sebe da uporediš sa anđelom zbog stvari koje radiš za njega
jer u ovom tekstu se sve vrti oko činjenja Majke za bespomoćno detence

ne mogu, ne vredi, uopšte ne umem lepo da objasnim ono što oću da kažem u ovom dugačkom polju za odgovor =I
Ne vredi parka... jer ti ne razumeš...
Ne znam da li si osetila majčinsku ljubav ali ona zaista jeste ovakva... ne postoji stvar koju majka ne bi uradila za svoje dete... normalna majka... o tome pišemo...
I nisu se žene same izjasnile kao anđeli već im je neko posvetio ovu lepu pesmu... i verujem da su je mnoge zaslužile...
Evo, moja majka jeste... ona je za mene anđeo... :D
da nauce djete da sa mamom nesto nije u redu ako nije andjeo koji ce da ga krsti prvom prilikom :flert:
Sad već lupaš...;)

Ja itekako razumem majčinsku ljubav, ali ne prihvatam da se o njoj mora pisati samo sa ovom nepodnošljivom količinom patetike.

Mada ima nešto što ovde ne razumem....ne razumem temu :neutral:
Mislim, šta mi sad ovde treba da radimo? Da kačimo slike beba, cveća, srca i anđela? A mame da kače još pesmica i pričica ovog kalibra? Pa da biramo najlepši fotošop i tekst na koju se najviše forumašica zarozalo?

Ja itekako razumem majčinsku ljubav, ali ne prihvatam da se o njoj mora pisati samo sa ovom nepodnošljivom količinom patetike.

Mada ima nešto što ovde ne razumem....ne razumem temu :neutral:
Mislim, šta mi sad ovde treba da radimo? Da kačimo slike beba, cveća, srca i anđela? A mame da kače još pesmica i pričica ovog kalibra? Pa da biramo najlepši fotošop i tekst na koju se najviše forumašica zarozalo?

ni meni ovo nije jasno, tako da bih volela da autor teme objasni temu i sta nam je ciniti, ili cemo je zatvarati saglasni sa konstatacijom i pricom iz uvodnog posta.
ja to onako andjeoski, suptilno i majcinski pitam:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back