Софија
Legenda
- Poruka
- 54.575
Бру Зли, ајде нам постави неки клипић са вежбама за мишиће унутрашње ложе бута? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Бру Зли, ајде нам постави неки клипић са вежбама за мишиће унутрашње ложе бута?![]()
2) dugi privodilac (m.adductor longus),
Srednji sloj:
3) kratki privodilac (m.adductor
brevis),
Duboki sloj:
4) veliki privodilac (m. adductor
magnus) i
5) vitki mišić (m.gracilis).
Imam problema sa preskakanjem vijace. Kada je preskacem npr 2-3 sata (naravno sa prekidima) posle toga me toliko bole unutrasnji delovi cevanica, negde na sredini izmedju prednjeg i zadnjeg dela noge sa unutrasnje strane. Inace imam problem taj sto sam prosle godine u februaru imao 75kila a sad imam 120 pa verujem da se moje telo nije naviklo na toliku tezinu. Sta da radim da stavljam neke obloge, led, popijem andol ili nesto. Ponekad me toliko bole cevanice da ne mogu ni da stojim.
Inace ok mi ide sa preskakanjem mislim da nisam losh pogotovo za svoju kilazu.
Hvala na savetima - oticicu do teretane, mada ne zelim da gubim masu jer treniram americki fudbal. Mislio sam da je to sto me bole noge normalna stvar tj obicna upala al mozda sam se previse isforsirao.
Danas sam vozio bajs,nekoliko kilometara,i jednim delom na jako losem putu. Odavno nisam vozio. Sada me noge nepodnosljivo bole...
Данас сам шетала 8 километара- 4 уз брдо, 4 низ брдо.
У једном моменту ме је заболело у пределу леве препоне.
Није кила.
Боли у пределу предње ложе бута, али горе, при карлици.
Кад радим флексију натколенице.
Је л' могуће да сам истегла неки мишић?![]()
Hm, imam ja jedno pitanje (za sada)- Bas se vratih malopre sa trcanja, trcm nekih 5-6km, onako, za dusu (ako nesto znaci imam 22god, visoka 165cm, teska 57kg)- i posle trcanja me boli zglob na nozi, dakle odvaljuje koliko boli.. Sta mislis sta je to?- Ja pila sumece kalcijum, ali, nista...hmhmh
pozdrav
PA ne verujem da je istegnut..... Da nije donja suplja vena a ? Neke zene se zale da ih bole noge pa to ispadne da je problem, bas mi pricao jedan hirurg...
A zene bi trebale da povedu racuna da kada idu na rekreaciju zaborave tesnu odecu i stiklice, platforme i tome slicno nego pamucne sire trenerke, udobne patike sa mekanim djonom vecim i pravac rekreacija....
Moze svasta da bude, daj malo vremena telu ako je to od jedanput onda je mozda prirodno da ti to bude ipak je 8 km puno, ogotovo uzbrdo...
Ako se bolovi nastave najbolje da posetis strucnjaka koji ce na licu mesta videti sta je u pitanju...
Evo konacno da odgovorim, ponekada bas zakasnim ali mislm da nikada ne zaboravim, mada mozese i to desiti...Jednostavno tempo zivota mi ne dozvoljava da ispisem lepo, polako sa svih aspekata gledano i tako..I ako upadnem na forum pisem nesto drugo neozbiljno, kratko itd bez previse razmisljanja.....
Sto se tice tebe prvo sto mi pada napamet je blagi deformitet kicme......Svi mi skoro imamo neke manje-vece deformitete kicme jos od preteske skolske torbe....
Svaki misic na telu je specifican i jedninstven tako da sto se tice toga nikada ti levi i desni biceps bas nece biti isti, [pa i ruke, prsti, noge, oci usi itd...
E sad sve zavisi koliko je ozbiljno stanje kod tebe.....Tj da li se to vidi sa 20m, sa 10m, sa pola metra ili ti neko morad buljiti u frudi 10 minuta da bi tek na kraju ipak primetio da ti je jedna strana malkice veca...E sad mladi u tvojim godinama a posebno devojcice mnogo idealizuju svoje telo i zele da izgledaju perfektno pa ce i on najmanjeg minusa napraviti bauk i misliti da im nesto fali...Sve je to deo odrastanja.....Devojcice uvek npr misle ili da su predebele ili premrsave a u veini slucajeva u u okviru normale i niko to toliko ne primecuje osim njih samih...
Mozda je i sa tobom slican slucaj.....Ako sam pogodio, i ako imas neki blagi deformitet kicme (pitaj roditelje kada si bio mali da li su ti na sistematskom pregledu nasli neki deformitet za kicmu) ONDA TO NEMA VEZE SA MISICIMA, JER JE TEBI SKELET MALO UVRNUT I ISKRIVLJEN PA VEROVATNO I NA LEDJIMA JEDNA LOPATICA BLAGO STRCI A DRUGA JE UVUCENA A TO SE ODNAPRED VIDI KAKO JE JEDAN "GRUDNI MISIC VISE IZLETEO"....JA mislim da to nema veze sa misicima nego sa skeletom - skelet u tom delu tela ti je vise izbacen a mi to spolja vidimo kao da je misic veci...
E sad kazi mi da li si primecivao dok nisi imao takve misice da ti je neka strana veca??? Obicno se ne primecuje skoro nista kada su grudi ravne i nisu razvijene.......
I ja sam imao neki slican problem cini mi se kao mali i secam se da me je tadasnji lekar bas savetovao da odem u teretanu i vezbam grudi kako bi se izjednacile i savetovao mi je nesto tipa da u jednu ruku uzmes tezu bucicu a u drugu ruku laksu i radis razvlacenje sa bucicama za grudi kako bi ovaj misic "koji se cni da je manji" ojacao povecao se i vizuelno izgledao kao i ovaj drugi....
Ostalo mogu da ti kazem isto kao i FitnessGuy, NAJVAZNIJE JE PRVO USAVRSITI FORMU POKRETA PA MAKAR BILI TO I SKLEKOVI, DALJE KADA RADIS DA SE UKLJUCIS MENTALNO DA ZNAS ZASTO RADIS TU VEZBU, STA ONA POGADJA, KAKO, DA MENTALNO OSECAS KAKO MISIC RADI I GRCI SE, I DA SE TRUDIS DA NE UBACUJES DRUGE MISICE U POMOC A POSEBNO RAMENA I TRICEPS KOJI VEOMA RADE PRILIKOM VEZBI ZA GRUDI.....
I eto svi pljuju posle teretanu nesto i predlazu sklekove trbusnjake zgibove i slicne klisee a ti si se deformisao od sklekova....Znaci ne radi se tu o tome da je teretana kao teretana nesto lose....Covek se moze povrediti na svakom koraku pa i u toj ozloglasenoj teretani.....MAda retki su slucajevi da se decaci unakaze od sklekova i deformisu telo, pokrive kosti i td, to je skoro nemoguce......JA opet "pucam" na to da ti imas blagi deformitet skeleta i da kada si sad napakovao malo misica preko tog iskrivljenog skeleta to je dobilo vizuelnu potvrdu....
To ti je kao ono - na listu belog papira ispretiskas nesto i kada gledas beli papir prazan nista ne vidis ali ako uzmes olovku i pod uglom zasencis papir dobices sliku!
I jos ne razumem kakvi su to sklekovi sa teretom??? Sta radio si sklekove a stavio si nesto na ledja ili ti je neko seo ili sta????
ZATO BRU ZLI LEPO PRICA - SVI U TERETANU, KAIS OKO STRUKA, STEZNIKE OKO ZGLOBOVA, LEGNES LEPO , NEMA DA SE KRIVIS, NEMA DA SE NJISES, NEMA DA VARAS I DIZES KOLIKO MOZES........Ko zna kako si ti to radio i dok radis a neki teret ti je odozgo na ledjima, nikada on nece biti lepo rasporedjen 50-50% na levu i desnu stranu...Moguce i zbog toga da je....
Moj predlog je da se upises u teretanu da obavestis trenera/radnika teretane o tvom problemu da bi ti pomogao danima kada radis grudi da to prevazidjes....
Ukoliko je sa skeletom sve u redu, i ukoliko ti je stvarno jedan misic napredovao puno a drugi zaostao, nista se ne brini usled vezbanja u teretani i ovaj manji misic ce vremenom dostici ovaj drugi a ovaj drugi ce stagnirati kada ubrzo dostigne svoju punu velicinu, ALI MORAS RADITI PRAVILNO I SA MANJIM TEZINAMA DA BI OBA MISICA RADILA A NE DA ONAJ JACI SAMO PREUZEM FUNKCIJU DIZANJA A OVAJ MANJI DA ZABUSAVA.....Zato se tebi to i desilo - Verovatno si se silio i mrdao i njihao i ko zna sta radio, i onda si zauzimao takve polozaje da je sve jedan misic radio a ovaj drugi nije bio dovoljno podstaknut i gotovo....
I nisu samo tu grudi u pitanju - kada rade grudi radi tu i rame....Znaci mozes ocekivati da ce ti i jedno rame biti vece a jedno manje - jednom recju izdeformisaces se kao zvonar bogorodicine crkve....
ZATO BRU ZLI PRICA STALNO - NE MOGU SAMO SKLEKOVI I TRBUSNJACI DA SE RADE I SVAKE PRESTUPNE GODINE KADA ODETE U PARK DA URADITE PO NEKI ZGIB NA KOJEM I NE RADE LEDJA NEGO SE BICEPSIMA VUCETE.....NE MOZE TO TAKO......COVEK NIJE GRUDNI MISIC...COVEK JE CELINA I SASTOJI SE IZ MNOGO MISICA.....NE MOZETE SAMO VEZBATI I UVECAVATI JEDNU VRSTU MISICA A OSTALI DA STO JE KAKVI SU BILI...TO DEFORMISE TELO, TO KRIVI SKELET!
Moj savet je da se upises u teretanu po mogucnosti u onu koja ima malo strucnije lice koje ce ti pomoci da vezbas i naucis sve pravilno sa veoma malim tezinama a nikakvo siljenje i tripovanje.....
Moras raditi sve misice na telu i to ce sve rezultirati da se otkloni tvoj problem posle godine 2, 3......
Postavicu ovo tvoje pitanje i moj odgovor na pdf zdravlje isto, mozda nekom zatreba ova informacija a mozda se javi i neki doktor fizioterapeut ili kineziolog da pomogne mada sumnjam da takvih ima ovamo...
Ne bi bilo lose ni da odes kod skolskog lekara i da mu napomenes sve to sto si rekao nama kao i da mu napomenes moje misljenje o mogucem deformitetu skeleta iz rane mladosti itd....
Pozdrav
Била сам у тренерци и патикама. И данас боли.
Кад ходам уз степенице, и само при флексији натколенице.
Нисам урадила ни један покрет који иначе не правим....ево, мирујем цео дан. Ваљда ће сутра бити боље.
U zadnje vrijeme osjcem bol samo u lijevoj ruci nakon sto odradim pojedine vjezbe sa tegovima i to samo nakon sto spustam tegove tj. opustam misic.
Sta bi mogao biti uzrok tog bola i da li trebam da pauziram neko vrijeme sa vjezbanjem.
Evo i slike da otprilike pokazem u kom dijelu osjecam bol.
![]()
Kako jel ima bolje?
Verovatno ti je desna ruka mnogo jaca i za nju je teret ok, a za levu je mozda pretesko pa se cimas kada radis ili uvrces ruku da b bilo lakse za dizanje i eto odmah telo daje odgovor preko bola...
NEsto ne radis dobro...Dobro zagrej i podlaktice pre treninga, zglob sake prste itd....
Ne valja da radis jedan dan celo telo gornje a sutra noge...A sta posle toga opet gornji deo itd?
To ne valja....
U pocetku radi polako i sa manjim tezinama, posle mozras da razdvojis misicne grupe, svakog drugog dana radis po samo 2 misicne grupe, jedna velika + jedna mala......I naravno noge cele smestis u jedan dan...
KAda se bilo koji misic odradi mora proci najmanje nedelju dana pre nego sto ga sledeci put radis....Da bi se odmorio inace imas da imas probleme, bolove i da nazadujes u vezbanju jer ces biti pretreniran kao sto si verovatno sada.....
Bolovi na podlaktici inace veoma brzo prolaze tako da ne verujem da ces imati nekih problema.....Uzmi malo odmori da se smiri podlaktica ipak tu ima 22 misica....
Idi na rekreaciju tamo sam puno pisao mozes procitati svasta za vezbanje.....
Pozdrav svima.
Ja sam Nenad Tesevic, visok sam 195cm i tezak 75 kg... i imam problem da nabacim masu.
Potreban mi je savet oko proteina koji bih mogao uzeti a da u sebi ne sadrzi po mogucstvu kreatin
Molim Vas bez duhovitih odgovora tipa "samo sedi i jedi" "batali proteine,jedi 9999x na dan" i ostalo...
Hvala.