Imate li verskih i nacionalnih predrasuda?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
:think:

Same ste mi dale ideju za ovako finu temicu.....

Kako sam shvatio da uglavnom niste rasisti i da bi se rado udale za nekog crnca ili zutaca, ali sada bih hteo da cujem da li bi ste se isto tako rado udale za nekog Albanca, Iranca, Marokanca ili Pakistanca...?

Nije vazno koje je on vere, vazno je da je dobar covek...Zar ne...? :mrgreen:

Kako sam shvatio da uglavnom niste rasisti i da bi se rado udale za nekog crnca ili zutaca, ali sada bih hteo da cujem da li bi ste se isto tako rado udale za nekog Albanca, Iranca, Marokanca ili Pakistanca...?

Можда није важно које је он вере али кад би дошло до брака вероватно би тражио да пређем на његову, тако да не хвала.

Предрасуда је кад ти гајиш сумње, што се тиче било чега, па и народа и нација.
Сумње могу да буду неосноване и основане. Ако се потврде онда су истине и ту нема никаквих предрасуда него онај ко каже да су бугари или рвати геноцидан народ кроз историју према Србима, да Мађари имају највећу стопу самоубистава у Европи, то нису предрасуде, него чињенице.
Из историјске памети свог народа и својих предака зато вучеш извесне поуке - да не идеш на фронт ако за тобом не иде и казан и да увек будеш у рату на супротној страни од бугара... :lol:
И из тога, да ли би женио њихове жене - не бих, фала лепо ...
Пакистанке су страва рибетине, ал не знамо се, далеко смо.. где да их сретнем.

ja bih za iranca, mozda i za albanca; al ne za pakije, ni za marokance. ne volim taj mentalitet, trazio ne trazio. volim couscous, i tu se moja ljubav zavrsava :lol: . ne prijaju mi.
albance znam, zivela sam medju njima i uvek je vazilo da mene moze da pipne neko samo preko njih mrtvih - ja to postujem.

Сумње могу да буду неосноване и основане. Ако се потврде онда су истине и ту нема никаквих предрасуда него онај ко каже да су бугари или рвати геноцидан народ кроз историју према Србима, да Мађари имају највећу стопу самоубистава у Европи, то нису предрасуде, него чињенице.
Из историјске памети свог народа и својих предака зато вучеш извесне поуке - да не идеш на фронт ако за тобом не иде и казан и да увек будеш у рату на супротној страни од бугара... :lol:

Pa ne mogu se svi narodi kvalifikovati i generalisati na osnovu nekih opstih osobina koji su isto tako vise predrasude nego cinjenice....

Ako neko kaze: "Nemci su vredan narod!" ili "Rusi su pijanice!" to ne znaci da su SVI Nemci vredni ili da su svi Rusi pijanice...

Mi te predrasude gradimo IZ NASE TACKE VIDJENJA, a neki drugi imaju neke druge predodzbe i istine...

Govoriti da su recimo "Hrvati genocidni" mogu samo Srbi koji imaju lose istorijsko iskustvo sa njima, ali to ne govore recimo Austrijanci ili Madjari...

To je stvar GENERALIZOVANIH PREDRASUDA...

Ali, vratimo se na temu, ovo nije ni podforum Filozofija ni Politika......

Pa ne mogu se svi narodi kvalifikovati i generalisati na osnovu nekih opstih osobina koji su isto tako vise predrasude nego cinjenice....

Ako neko kaze: "Nemci su vredan narod!" ili "Rusi su pijanice!" to ne znaci da su SVI Nemci vredni ili da su svi Rusi pijanice...

Mi te predrasude gradimo IZ NASE TACKE VIDJENJA, a neki drugi imaju neke druge predodzbe i istine...

Govoriti da su recimo "Hrvati genocidni" mogu samo Srbi koji imaju lose istorijsko iskustvo sa njima, ali to ne govore recimo Austrijanci ili Madjari...

To je stvar GENERALIZOVANIH PREDRASUDA...

Ali, vratimo se na temu, ovo nije ni podforum Filozofija ni Politika......

Блајби, протестантизам је увео радну етику. То су историјске истине. То је веза о којој ти питаш у најширем и најважнијем смислу: вера-менталитет-нација. Медитерански народи су лењи.
Није ово тема за то, само мала дигресија..
Жене треба да се изјасне за кога би се удале и да ли би се.. :lol:

Imam predrasudu da su svi nacionalisti i verski opredeljeni zapravo mrzitelji svega živog
Naime, evo dela moje analize...
Da se svi nazovi hrišćani i nazovi muslimani i oni judeisti drže onih svojih sakralnih dela pa ne bi bilo ovoliko piz.darija po belom svetu. Jok, oni kao knjigu u srcu a u glavu ništa....
Što se tiče animalnog instinkta da voliš brlog iz kog si se okotio pa eto, dovoljno govori na kom smo nivou svesti

Gledajte na svet oko sebe kao na jednu materiju koja je zapravo energetskog tipa i čiji smo sastavni deo tako da ... ma kome ja pričam...

iskreno ne bih se nikada udala za "zutanca" totalno su mi neprivlacni,ali nemam predrasude,nisam sovinista,nacijonalista,ili rasista... volim svoju veru,ali postujem svaku drugu...

Jooooj, kak je pametan i kak je jak!!!:eek: Udaj se zamene :worth:ja sam multinacionalni posmatrač vera sa izučavanjem imenitelja iz nukleusa do fanatizma preko ekstrema i njihovih uticaja na psihu analfabeta :think::D

Hiroši Abe, Japanski glumac (189cm) ;) :zaljubljena:

15450.jpg

joooj znala sam da je neka povrćka u pitanju:roll:...ša ćeš-mlados-ludos ;):whistling:

a zašto tebi viri praziluk?:think:

То што ми вири одавно ниси видела, па није згорег да обновиш градиво не само гледе хортикултуре и поврћа лол..
Уместо што целиваш васцели дан и лепиш сличице мушкараца са гугла, нађи неког живог, ма које нације и вере био.
Неће да ти побегне пластична операци нигде, одавно си зрела и безбедна за интервенцију. Него, јес сигурна да ти је тај лекар примарно неопходан по приоритету?

То што ми вири одавно ниси видела, па није згорег да обновиш градиво не само гледе хортикултуре и поврћа лол..
Уместо што целиваш васцели дан и лепиш сличице мушкараца са гугла, нађи неког живог, ма које нације и вере био.
Неће да ти побегне пластична операци нигде, одавно си зрела и безбедна за интервенцију. Него, јес сигурна да ти је тај лекар примарно неопходан по приоритету?

Mudro zboriš-svaka ti je ka u Njegoša...ali sa felerom, nijesi dobro pisao slova pa se poremetilo sve...obnovi gradivo, valja se...nemoj da te komšiluk opominje da ti zebe glava ..u nekim godinama valja da se tura fata u uši :hahaha:

Блајби, протестантизам је увео радну етику. То су историјске истине. То је веза о којој ти питаш у најширем и најважнијем смислу: вера-менталитет-нација. Медитерански народи су лењи.
Није ово тема за то, само мала дигресија..
Жене треба да се изјасне за кога би се удале и да ли би се.. :lol:

lenji su jer im sve raste tu a i nisu toliko lenji

Back