Imate li nekog u familiji sa kim ne govorite?

U mom okruzenju zivi skoro pa cela familija sa mamine strane- tatini su u Skoplju- tako da se sa njima ne svadjamo (jer se ne vidjamo:mrgreen:), ali, zato sa rodbinom ovde je uhhhhhhhhhhh..
1. Ne pricamo sa jednim kumovima, zbog nekih para koji su moji odbili da im pozajme.. Moji nisu hteli, u stvari, nisu mogli da ima pozajme, jer su te pare bile vec namenjene za neke stvari, tako da nismo mogli, a oni se osetili uvredjenim..
2. Mama nije pricala sa roditeljima i bratom dve godine, zbog nekih njihovih ideja,pa,onda cela nasa porodica nije pricala sa njima. Pomirili smo se nedavno i sad se ne razdvajamo..
3. Imamo nekog brata u porodici koji je narkoman, pa sve krade po kucama, tako da sa njim ne pricamo..
4. Imam tetku koja tripuje da je najpametnija, skidam kapu za zavrsen ekonomski u roku sa 10. i njen sadasnji posao, ali, bre, ima jos takvih, nije jedina..
..i tako, ima svakakvih u porodici, ali, sta cemo mi, kad su nam familije ogromne.. Naravno da svugde postoje nesuglasice, ali, prevazilazi se sve to..
 
Kod Srba je cesto da se kumovi ili članovi uže, šire ili najšire familije zavade, pa da prestanu da "govore" jedni sa drugima.

Imate li u familiji ili kumstvu nekog takvog? Da li biste se pomirili? Zašto ste se posvađali? Ko je kriv?
:D

Naravno ni sa kim ne govorim:lol:ono ima par normalnih koji nisu retardi koji bi dozvolili da ih iskomplexirani matorci posvadjaju..a bukvalno su istripovane sitnice ono rekla kazala..gluvi telefoni..a da li bi se pomirio..pa ne bih bas zato sto su sitnice koje se vuku decenijama a niko ne prizna da je budala
 
Nemam. Govorim sa svima. Samo imam neke koji su moju sirinu shvatili kao moju slabost (mozda glupost!?) pa poceli da je zloupotrebljavaju. E, onda sam morala da im "nacrtam" granicu, dobro vidljivu, dokle im je u buduce dozvoljeno da mi prilaze. Prave se ludi ponekad, da je ne vide, ali ja je odmah jos jednom podebljam, da ne izbledi dok ne gledam. :lol:
 
Imam :mrgreen: .
Evo kakav je moj stav... prijatelje i kumove biramo. Dakle, upoznajemo ih, prihvatamo njihove karakteristike... pa kad se razočaramo, ili šta već nezgodno može da iskrsne, možemo reći - sami smo birali, sad smo sami "krivi" :mrgreen: .

Što se tiče familije, mi ih ne biramo. Svakakvi ljudi nam mogu "zapasti" da imaju pravo da se nazovu našim rođacima..od moralno nepodobnih do agresivnih.
Ne smatram da je biološka veza dovoljna da se održavaju neki odnosi (koji se u tim slučajevima održavaju na silu)... tj. mislim da nas ta biloška veza ne obavezuje da na silu gradimo prisnost tamo gde je ne može biti.
 

Back
Top