Imate li metal detektor?

da, da, dobar forum, hvala za link....
ljudi, postavite slike nalaza, možda ima nešto vredno a da ne znate.....
čuo sam priču lik našao ćup, slomio ga tokom iskopavanja, a onda se ispostavilo da ćup vredi više od novčića u njemu.......

:klap: Ako neko ne moze da kupi neki Metal-Detektor zbog cene ili ako ga kupe posle vide da nije on covek za trazenje po nivama i dolinama.
Ako se razumete bar malo u elektronici, za malo para mozete i sami da napravite jedan. Pa nek se nadje u kuci,ko zna zasto ce nekad zatrebati.
Ja sam sad skoro ovih dana napravio jedan i veoma,veoma sam zadovoljan sa njime. Napravio sam White's Surfmaster (Surf)
Veoma je dobar,nije tesko za pravljenje i ako se nesto ne pogresi trebalo bi iz prve da proradi.
Stavio sam snimak na YouTube pa ako vam se svidja mozete i sami da probate i experimentisete.
Mozete naci i semu i sta sam sve menjao u semu da bi bio jos bolji i osetljivi. Odlican je!:ok:
Srecan sam sto nisam kupio pa platio 900Eura nego sam ga ja polako sam napravio. Jedino delove sam narucio oko 1500 dinara.
Snimak nije bas jasan jer sam snimio sa foto aparatom ali dobro ipak se vidi.

Srecno!!! :bye:

denisu svaka čast...
ali pitanje kakav je na terenu
možda će da svira bezveze kad ga prineseš zemlji....

Ne odlican je. Probao sam ga na kratko. Kad ga podesim na najosetljivije na maximum i zemlja je skroz mokra onda malo vise detektuje. Medjutim samo malo mu smanjim osetljivost bez problema onda radi ko svajcarac. :)
Ne stvarno je odlican.
Ne razlikuje on naravno zlato od aluminjuma ili gvozdja ali zato je Extra za one koje hoce da imaju jedan dobar Metal-Detektor ,koji moze da se napravi i proradice iz prve i one koje nemaju para da daju od 700eura na gore.
Ovaj je najbolji Metal-Detektor iz (HomeMade) porodice i najjednostavni za podesavanje.
Ako imate mogucnost probajte ga napraviti i verujem da necete se pokajati pa ako vam se svidja ovaj Hobi onda mozete kupiti jedan Profi do 5000Eura ili manje naravno :)

Muškarac želi da oseti adrenalin, a lov na blago to svakako jeste.... tako da je tema za ovaj pdf.
Ima li ko iskustva sa ovom tematikom?
Da li je kažnjivo koristiti detektor za metal u prirodi? Ja bih sve davao državi, muzejima, mislim ako nađem nešto uopšte...
preporučite neki dobar detektor...

Многи су се изгубили у тој причи...и време и новац...
Једино они што лети по плажи траже новчиће вајде от тог посла ...и то углавном око фрижидера са сладоледом буде нека кинта

Ne razlikuje on naravno zlato od aluminjuma ili gvozdja .

ako vam se svidja ovaj Hobi onda mozete kupiti jedan Profi do 5000Eura ili manje naravno :)

denisu
upravo ta mogucnost da tonski ili vizuelno detektor prijavi da je ispod sonde gvodzje ili obojeni metal razlikuje dobre metal detektore od onih koji su samo detektori u pokusaju.
udji sa takvim detektorom koji nema diskriminaciju na neki prljav teren i videces o cemu ti pricam,
kad budes iskopao desetak-dvadeset dubokih rupa u kojima si nasao samo eksere i druge beskorisne komade gvozdja smucice ti se i detektor i traganje...

prosecni metal detektori vise ne kostaju nekoliko hiljada evra,
oni se na nasem trzistu mogu naci vec od oko 200 pa na dalje evra,/teknetiks, garet .../
dok se za oko ili malo preko 1000 mogu pazarati i vrhunski aparati /xp gmaxx, t2, deus.../....

E deco moja prvo treba znati zašta Vam je potreban detektor, pa tek onda izabrati model!

Za velike dubine do 2m recimo, preporučio bih ovaj : http://www.skrivenoblago.com/index.php/topic,1214.0.html tu imate testove istog, ako ste vični samogradnji možete ga i napraviti inače ovakvi modeli se kod samograditelja mogu naći za 300-400€ što je mnogo jeftinije od fabričkih modela!

Za, kako da kažem manje dubine bih preporučio recimo ovako nešto : http://www.skrivenoblago.com/index.php/topic,936.0.html cena 280€ mnogo jeftinije od fabričkih!

Ako pak želite fabričke, trenutno je VELIKO sniženje, pa to takoće možete videti na www.skrivenoblago.com kao i mnoštvo šema za samogradnju!

Muškarac želi da oseti adrenalin, a lov na blago to svakako jeste.... tako da je tema za ovaj pdf.
Ima li ko iskustva sa ovom tematikom?
Da li je kažnjivo koristiti detektor za metal u prirodi? Ja bih sve davao državi, muzejima, mislim ako nađem nešto uopšte...
preporučite neki dobar detektor...

jeste...
čak i da nije, moraš da se prvo dogovoriš sa vlasnikom imanja na čijem ga koristiš...:)
Fisher 1270...nije skup, a ima sve što treba...

Back