Имам РЕШЕЊЕ...

Да ли је понуђени предлог коначно и најбоње решење СРБСКОГ питања?

• 1. Кад почињемо! Ја сам ЗА!Просто сам одушевљен изнетим предлогом! Како се само ја тога нисам сетио?

glasova: 4 50,0%
  • 2. Барышников би могао мало да прикочи са месијанским комплексом, смара...

glasova: 0 0,0%
  • 3. Неће ти то успети, све је ионако већ решено, ми смо немоћни, биће како кажу велики...

glasova: 0 0,0%
  • 4. Пребаците тему у Теорије Завера....

glasova: 4 50,0%

• Ukupno glasova
    8
Имаш Бошка, имаш Радула, имаш ПОКС-ДСС. И они ће после Вучића доћи на власт, у широкој коалицији, вероватно у почетку. Дакле, подметачина је да после издајника на власт долазе Мариника, Ђилас и Јеремић (бар не у форми у којој представљате).

За Радула сам гласо, на оним корона изборима, али ни они се не оглашавају око кључних питања, мада су бољи од Маринике и Ђиласа.

a sta ce radimo sa 3 miliona krezubih?

Они ће гласати за НАС, њима је свеједно, заправо пашће им камен са срца кад јавно поцепамо Бриселски споразум, и Лајчака испратимо на Сурчински аеродром! Са картом у једном правцу!
....
Нисам знао да спојим поруке, ако има неки добри мод да све ове три поруке споји у једно, биће цењено кад дођемо на власт! Благодарим унапред!

Око којих кључних питања се не оглашавају?

БОР, ако се и огласе то је једном тек да се каже ето видите да смо рекли свој став, и ућуте.
Продаја тј ПОКЛАЊАЊЕ рудника ЗЛАТА, СРЕБРА и БАКРА, је највећа велеиздаја коју смо доживели,
већ и од продаје Косова, јер са златом из Бора, могли смо купити 10 Косова, Албанци продају и рођену децу, код њих се све продаје,
Дверјани се још и појављују овде онде, на винце оду ако ништа друго, а Радула нема ни за лек...
него ево га још један мој истомишљеник!

58:10

БОР, ако се и огласе то је једном тек да се каже ето видите да смо рекли свој став, и ућуте.
Продаја тј ПОКЛАЊАЊЕ рудника ЗЛАТА, СРЕБРА и БАКРА, је највећа велеиздаја коју смо доживели,
већ и од продаје Косова, јер са златом из Бора, могли смо купити 10 Косова, Албанци продају и рођену децу, код њих се све продаје,
Дверјани се још и појављују овде онде, на винце оду ако ништа друго, а Радула нема ни за лек...

58:10

Mario je sestrić novinara i pisca dejana Lučića, da znaš taj podatak

rtb-bor-1-990x556.jpg

Коментари
ИСТОЧНА СРБИЈАРУДАРСТВО

РТБ Бор продат за 350 милиона, а вреди најмање 50 милијарди долара​

1. септембра 2018.
Одлуком Владе Србије да прода РТБ Бор кинеској компанији Зиђин за 350 милиона долара, грађани Србије и буџет Републике Србије биће оштећени за најмање 10 милијарди долара, колико износи профит од будуће експлоатације руде.
Доста је било се противи оваквој продаји РТБ Бор јер инострани капитал за мале паре добија право за експлоатацију свих рудних ресурса која јој може донети профит од неколико милијарди долара, уз сву пратећу инфраструктуру, објекте, постројења, опрему и врло квалитетну радну снагу.
За разлику од претходне три неуспешне приватизације, данас са сигурношћу знамо да РТБ Бор вреди далеко више од 350 милиона долара. Према нашим стручним проценама, РТБ Бор тренутно вреди најмање 50 милијарди долара јер сва налазишта нису до краја истражена.
Како то знамо? Само неколико километара од Бора, налази се будући рудник Чукару Пеки, који је по карактеристикама сличан рудном лежишту Борска река у саставу РТБ Бор.
Пре две године, позната компанија Freeport Mac MoRan је малтене џабе добила од државе истражно право на Чукару Пеки. За потребе те фирме урађена је прва прелиминарна студија која је профит од експлоатације горњег дела Чукару Пеки проценила на 2,5 милијaрде долара. Затим је та фирма 2016. продала права фирми Nevsun Resources LTD. за 384 милиона долара. Држава динар од тога није видела.
РТБ Бор је пре неколико деценија истраживао зону лежишта Чукару Пеки, али због тадашње технологије бушења нису успели да стигну до руде.
Nevsun у новембру 2017. прави другу прелиминарну студију која се потпуно разликује од прве јер повећава профит компаније са планираних 2,5 млрд на 2,8 али тако што планирају да направе катастрофалну еколошку штету локалном становништву и уруше огроман простор изнад рудног лежишта. И за ово истраживање у министарству добију дозволу, а да нису урадили студију утицаја на животну средину. То у Канади не би било могуће.
Према последњој студији из јуна 2018. горњи и доњи део лежишта Чукару Пеки вреде 100 милијарди долара. Процењује се да укупан профит од експлоатације комплетног рудног лежишта Чукару Пеки износи 10 милијарди долара.
Сведоци смо апсурдне ситуације да на само неколико километара имамо два врло слична рудна ресурса и по квалитету и по квантитету расположиве руде, од којих се један, у власништву страног капитала вреднује десетинама милијарди долара, а брат близанац (Борска река у саставу РТБ Бор), у власништву државе, поклања Кинезима у бесцење.
Подсећамо да је само у периоду од 2011. до 2015. држава уложила у ревитализацију РТБ Бор 600 милиона долара, али је компанија опљачкана, уништена за шта су директно одговорни Благоје Спасковски, генерални директор РТБ Бор и сви председници влада почев од 2010. до данас, од којих је најодговорнији Александар Вучић.
Распродаја виталних националних ресурса као што је РТБ Бор представља најкраћи пут у бананизацију државе и претварање Србије у земљу јефтине радне снаге.

kineski-ambasador-e1540209311509-990x556.jpg

Доста је било
Коментари
КОМЕНТАРПОЛИТИКАСАОПШТЕЊE

Кинески амбасадор дошао на рођендан СНС да се захвали за поклоњена рудна богатства​

22. октобра 2018.
Присуство кинеског амбасадора у Србији Ли Мачанга на митингу поводом 10 година од оснивања СНС је непримерено, али очекивани знак захвалности и куповине политичке подршке након што је Влада Србије поклонила Кини целокупне рудне ресурсе бакра и злата вредне 150 милијарди долара.
Кинеска компанија Зиђин је недавно будзашто добила РТБ Бор чије резерве вреде 50 милијарди, као и оближње налазиште Чукару Пеки које вреди 100 милијарди долара. Грађани Србије ће од тог новца видети мрвице, а о размерама еколошке штете око Чукару Пеки ДЈБ већ дуже време упозорава локално сеоско становништво.
Амбасадор је сигурно дошао да се захвали Вучићу и СНС-у и у име кинеске компаније Шандонг Линглонг која ће поред Зрењанина саградити фабрику гума. Министарство животне средине Кине увело је строжије еколошке норме због превеликог загађења ваздуха, а највећи загађивачи су произвођачи гума. Међутим, одлуком председника СНС да и кинеској компанији понуди економски неразумне субвенције и игнорише еколошке стандарде, оно што је отровно за Кинезе биће изгледа добро за здравље грађана Србије.
Страни инвеститори, па и кинески, који долазе у Србију привучени су јефтином радном снагом, сулудим субвенцијама, непостојањем еколошких обавеза и општим безакоњем. Мимо сваке економске логике, поклонили смо странцима банкарски систем, нафтну индустрију, наша налазишта нафте и гаса смо поклонили Русима, Кинези су добили резерве бакра, а Немци добијају јефтину радну снагу и заинтересовани су за војвођанску земљу, Телеком Србије и ЕПС.
Политика распродаје виталних националних ресурса, као што су рудници, представља најкраћи пут у бананизацију државе и потпуни демографски слом Србије јер грађани беже из земље управо због погубне бесперспективне политике председника СНС. Србија се у правом смислу те речи претвара у колонију великих сила.

Mario je sestrić novinara i pisca dejana Lučića, da znaš taj podatak
Е, нисам знао. Пази, сви су они до једног, преспојени горе у врху, некада, пре 50 година, народ је то звао "ДБ", а заправо удба је само војска те пара-државе.
Ево га Марио, док је још веровао у западне вредности!

Е, нисам знао. Пази, сви су они до једног, преспојени горе у врху, некада, пре 50 година, народ је то звао "ДБ", а заправо удба је само војска те пара-државе.
Ево га Марио, док је још веровао у западне вредности!

previše aktera na sceni, narod je zbunjen...sećaš li se Nebojše Krstića iz Obraza...kako je on završio

odeš u Zemun a tamo neko ispisao jedno te isto po zidovima

Таурунум
Смрт полицији
Косово је Србија

Nije se majka džaba mučila na porodjaju...
:kafa:
Таурунум бојс хахахахахаа. Мани ме тих. Највећа им акција кад су напали офкине клинце пре пар година.

1. Ако СНС+АВ икад буду смењени са власти, то ће бити само и једино зато што је Запад нашао ЈОШ ГОРЕ од њих.
Који ће коначно "признати" Косово, и бити, колико год то изгледало немогуће ЈОШ ГОРИ од ових по Србски народ и Србију.

2. Ти ГОРИ могу бити само Мариника, Јеремић и Ђилас, нема ко други, Мариники је врх зла које је СНС починио над Србима, нека викендица на Копаонику, Ђилас знамо сви које, а и овај мали Хамдин знамо врло добро шта нам је радио, имате на Јућубу снимак кад прича са неким Роћеном и каже то што каже....

3. СНС, дакле НИКАД неће бити смењен, схватате то? А и ако хоће, биће ово под 2.

4. Дакле, шта чинити? Како спречити ЈОШ ВЕЋЕ ЗЛО? А чињеница је да смо ишли из горег у још горе, од 1990-е на овамо...

5. Решење је СОЛОМОНСКО....припреми те се добро!

6. Да се СВИ којима се све ово гади што се дешава, ЗАЈЕДНО УЧЛАНИМО У СНС, И ПРЕУЗЕМЕМО СТРАНКУ ИЗНУТРА! Похапсимо све лопове и издајнике и подаримо им часно и брзо народно суђење! Председник стално говори о неким лоповима, али хапшења ни за лек!

7. Имали би скоро 200 посланика, и тренутно би изгласали САВЕЗ СА БЈЕЛОРУСИЈОМ!

8. СВИ преговори са ЕУ би били прекинути за сва времена и покренуто УЈЕДИЊЕЊЕ са РС!

9. Блгарима понудити да буду придужени члан Србског света, ако се дозову памети, наравно!

10. Није ли ово нешто о чему сваки Србин сања и машта? Часна и поштена и јака држава!
а то, ако нам Мариника и Ђилас и ЕКО НАЦИСТИ замене СНС+АВ видећемо НИКАД!

11. Све Србе са Космета пребацити на Север, подигнути ЗИД око Шифтара и чекати да нас исти ти Шифтари моле да се врате под окриље државе Србије!

Vidi, tvoj plan ima jednu PRETPOSTAVKU koja ga cini i dobrim i losim u isto vreme, a to je:

. Да се СВИ којима се све ово гади што се дешава, ЗАЈЕДНО

Znaci bukvalno sam te citirao, nista nisam radio sa tekstom. I ti si sam istakao i resenje i problem, istovremeno.

Nas problem je to SVI kojima se ovo gadi ili nam smeta treba da ZAJEDNO - dalje dodajte sami, ali MI TO iz nekog razloga NECEMO ILI NE MOZEMO.

Zasto je plan dobar necu navesti, jer jeste dobar, mada malo "nastran", da se tako izrazim.

Zasto je los - pa, da svi mi mozemo da se slozimo da zajedno nesto uradimo, ne bi bilo nikakve potrebe da se uclanimo u SNS, mogli bi da ih pocistimo iz odmah. Ja odgovorno tvrdim - dajte mi 50.000 ljudi u Srbiji, i ove cu da pocistim za 3 sata.

Problem za oba plana (koji su sustinski istovetni) jeste sto MI necemo da se angazujemo (politicki i aktivisticki), tj. svi cekamo da neko treci odradi posao.

Ako primetite, ono na sta se manje ili vise otvoreno zale SVE opozicione snage trenutno, mislim na relevantne, jeste NEDOSTATAK CLANSTVA/KADROVA/LJUDI. Znaci opozicija ne postoji jer mi necemo da udjemo u njihove redove, bilo u postojece stranke/pokrete, ili da napravimo neke svoje nove.
A bez tog angazovanja nema promena.
Mi cak nismo spremni ni da izadjemo na izbore, ili da budemo recimo kontrolori.
Mi, da pojasnim, smo ono sto si ti definisao: oni kojima se ovo gadi ili nam smeta.

Nasuprot nas stoje oni koji ce sve uciniti za malo novca/moci/slave/cega god (ali necasnog), i oni ne prezaju ni od cega, niti stede trud.

I tako smo dosli do toga da nama vladaju "losi ucenici", u bukvalnom smislu.

Da skratim, problem je U NAMA - moramo da se aktiviramo i podignemo na ustanak, nema nam druge. I to ce morati da se desi, samo sto se kasnije desi steta ce biti veca a nama teze da to izvedemo.

Sto neko rece, da su nasi preci cekali da nas oslobode Rusi ili Austrougari, nas ne bi ni bilo.

Ja sam ubedjenja da rezim visi o koncu i odrzava se samo nasom inertnoscu, ali ja sam ne mogu da nas oslobodim, na zalost. Postoji solidan skup stavki oko kojih bi bukvalno svi MI mogli da se slozimo da bi skinuli ove bandite, pa da se posle politicki nadmecemo, ali iz nekog razloga do ujedinjenja oko tih stavki ne dolazi.

Zato sam i pomenuo na drugoj temi Monaha Antonija, kao svetao primer kako se bori za slobodu. A opoziciju, svu, treba da bude sramota - najobicnije kukavice i kalkulanti. Na zalost, i za najveci deo nas vazi isto.

Back