Imam problem sa zvukom na Windows 11

Pre svega treba proveriti da li je sam Windows kako treba i da li su svi fajlovi ispravni i nisu corrupted.

To se izvodi prostom komandom sfc /scannow ta komanda proverava integritet svih Windows fajlova ukljucujuci i one za audio i po potrebi ih popravlja.

1. U start windows search-u sa leve donje strane trazis Command Prompt i desnim klikom izaberes open as administrator
2.
upises sfc /scannow pa zatim udaris ENTER skeniranje ce da zapocne, mozes da se bavis svojim poslom dok odraduje to a kada zavrsi restartujes racunar pa posmatras da li ce problem ponovo da se desi.

Tamo pored sata imaš ikonicu sata, desni klik na nju i Sound options, ilitiga opcije zvuka ili kakoliseveć kaže, kod mene je engleščina.

Prva stavka u prozoru koji ti se otvori je Odaberi izvor zvuka, ispod toga bi trebali biti tvoji zvučnici, klikni na zvučnike i provjeri jel imaju dozvolu reproducirati zvuk ili ne.

1.jpg

2.png

Nekad drugi playeri i aplikacije znaju oteti proioritet i šibnuti zvuk na hdmi izlaz.

Usput provjeri i imaš li zvuk na audio izlazu, uštekaj neke slušalice pa vidi jel ima zvuka.

Tamo pored sata imaš ikonicu sata, desni klik na nju i Sound options, ilitiga opcije zvuka ili kakoliseveć kaže, kod mene je engleščina.

Prva stavka u prozoru koji ti se otvori je Odaberi izvor zvuka, ispod toga bi trebali biti tvoji zvučnici, klikni na zvučnike i provjeri jel imaju dozvolu reproducirati zvuk ili ne.

Pogledajte prilog 1660736
Pogledajte prilog 1660737
Nekad drugi playeri i aplikacije znaju oteti proioritet i šibnuti zvuk na hdmi izlaz.

Usput provjeri i imaš li zvuk na audio izlazu, uštekaj neke slušalice pa vidi jel ima zvuka.
sve to jesam

Back