Imam problem sa laptopom

Јбт, ал си упоран.
Није питао ни за савет за Линукс.
Рекох, читај шта је написао, нема ништа?!
То ништа, значи да му лап топ у опште не стартује а то може бити свашта.
ОС сигурно није!

10-ку сигурно не може да стави као нов систем већ мора да остане на 7-ици а њој је престала подршка. :roll:

Не може ни Линукс, лап топ није исправан

Може. Ја сам инсталирао Дебиан на овом рачунару који се стално гасио, да не кажем да је био на самрти. Онда је радио две недеље. Тад сам видео колико је Виндвос ђубре од система.

Може. Ја сам инсталирао Дебиан на рачунар који се стално гасио, да не кажем да је био на самрти. Онда је радио две недеље. Тад сам видео колико је Виндвос ђубре од система.
Шта покушаваш да докажеш? Јел ти его повређен?
Понављам ти опет, човек је написао, нема ништа?!
Ако нема ништа, није се појавио ни лого, а то може бити и баналан квар, осветљење дисплеја, рам, напајање, биос....
Е, ти би ипак инсталирао Линукс?

Шта покушаваш да докажеш? Јел ти его повређен?
Понављам ти опет, човек је написао, нема ништа?!
Ако нема ништа, није се појавио ни лого, а то може бити и баналан квар, осветљење дисплеја, рам, напајање, биос....
Е, ти би ипак инсталирао Линукс?

Ако ради доле диода да врти хард а нема слике то је онда графичка. Мени тако упала једна вирушчина па уништила драјвере за графичку.

Видим, кренуо си опет са злоупотребом статуса модератора. Опет се ваташ за вређање твог ега. Ајде сад, лупи ми опомену, Deja Vu, па онда бан и онда на миру човеку објасни да нема везе што му је лап топ неисправан али Линукс може!

Видим, кренуо си опет са злоупотребом статуса модератора. Опет се ваташ за вређање твог ега. Ајде сад, лупи ми опомену, Deja Vu, па онда бан и онда на миру човеку објасни да нема везе што му је лап топ неисправан али Линукс може!

Не не него је забрањено вређање. Кад се научиш да се господски опходиш према људима нећу ништа ни да бришем!

Star je laptop ali je radio bez greske i eto sad mi treba hitno zbog nekog posla dok za koji dan ne kupim novi

• Hewlett-Packard laptop Pavilion G6 1225SM A1Z15EA
  • Procesor: Intel® Core™ i5-2430M, 2,4 GHz
  • Chipset: Intel HM65 Express
  • Memorija: 6 GB DDR3 (2 GB + 4 GB)
  • Hard disk: 750 GB SATA (5400 rpm)
  • Grafička kartica: AMD Radeon HD 6470M, 1 GB DDR3
  • Operativni sistem: FreeDOS

Star je laptop ali je radio bez greske i eto sad mi treba hitno zbog nekog posla dok za koji dan ne kupim novi

Ако се лаптоп нормално покрене а не даје слику онда је углавном графичка.

Poslednja izmena:

То је готово пресликан мој стари Асус из 2010. Њега сам освежио и за мале паре ради као сат.
Win10 x64 ради само тако.
Да ли ти показује лого, HP, приликом старта?

Ако се лаптоп нормално покрене а не даје слику онда је углавном графичка.
Зашто графичка? Може бити и рам меморија као и хард диск.
Пре десет дана донели су ми лап топ Svet. Исто не показује ништа а онда оде у плави екран. Хард диск закуцао!
Ставим ССД и то М.2, пошто има слот и за њега и лап топ полетео као ракета. Први пут сам на њему срео интегрисан рам. Има и додатни слот. Интегрисан је од 4гн а додат је и модул од 2гб. Ја мислио да има само тај рам и убацим му нов модул од 4гб.
IMG_20221127_164543.jpg

То је готово пресликан мој стари Асус из 2010. Њега сам освежио и за мале паре ради као сат.
Win10 x64 ради само тако.
Да ли ти показује лого, HP, приликом старта?
Windowsa is loading files i onda se pojavi ono Sistem Recovery Options....

Зашто графичка? Може бити и рам меморија као и хард диск.

RAM кад није убачен како ваља рачунар чим се покрене он се истог тренутка угаси јер ради само напајање а процесор не може да убаци оперативни систем у меморију
Хард диск - ако сигнална диода поред диоде за најапање не трепће значи да је то

Poslednja izmena:
RAM кад није убачен како ваља рачунар чим се покрене он се истог тренутка угаси јер ради само напајање а процесор не може да убаци оперативни систем у меморију
Хард диск - ако сигнална диода поред диоде за најапање не трепће значи да је то
Е хвала ти ко брату. Да ми ниси написао, живео би у незнању.

Back