IMAM KOŠMARE OD USTAŠKIH ZVERSTAVA!

A ti sebe u toj jednačini smatraš za vraga ili za Boga? :think:
врага ћеш препознати по лагању, крађи туђих умова научника уметника царева војсковођи, по крађи туђе историје, по прављењу наказа од људи, по страху... по много чему. једном приликом једна форумашица је почела хистерично да се смеје и рекла:"хахаха срби не знају да лажу!", рачунајући ваљда да ће она и њена екипа имати лак посао и да су Срби глупи, али испало је потпуно супротно, у лажи су кратке ноге а Срби су светосавци и веома мудри.

врага ћеш препознати по лагању, крађи туђих умова научника уметника царева војсковођи, по крађи туђе историје, по прављењу наказа од људи, по страху... по много чему. једном приликом једна форумашица је почела хистерично да се смеје и рекла:"хахаха срби не знају да лажу!", рачунајући ваљда да ће она и њена екипа имати лак посао и да су Срби глупи, али испало је потпуно супротно, у лажи су кратке ноге а Срби су светосавци и веома мудри.
Znači ti tvrdiš da su svi Srbi pametni jer su svetosavci, a svi Hrvati su glupi... ako sam te dobro razumeo. Mimi Oro i Tijana Ajfon su primer dve uzorne svetosavske srpkinje kojima mudrost viri iz očiju.

Na drugu stranu, Šenoa i Krleža su glupi u poređenju sa Tijanom Ajfon i Mimi Oro, jer su bili Hrvati.

Jasno nam je obojici valjda da je tvoja teorija ***** na biciklu.

Znači ti tvrdiš da su svi Srbi pametni jer su svetosavci, a svi Hrvati su glupi... ako sam te dobro razumeo. Mimi Oro i Tijana Ajfon su primer dve uzorne svetosavske srpkinje kojima mudrost viri iz očiju.

Na drugu stranu, Šenoa i Krleža su glupi u poređenju sa Tijanom Ajfon i Mimi Oro, jer su bili Hrvati.

Jasno nam je obojici valjda da je tvoja teorija ***** na biciklu.
само се ти држи твојих хрвата, мими оро и тијана ајфон су чкипин дим за хрвате који су правили сапун од људи и убијали децу и старце

само се ти држи твојих хрвата, мими оро и тијана ајфон су чкипин дим за хрвате који су правили сапун од људи и убијали децу и старце
Ti koji su pravili "sapun od ljudi" (ako je to uopšte istina) se regrutuju upravo od te ekipe koja mrzi sve što nije njihovo, a to su za početak svi koji ne poštuju Hristove reči. To je ona ekipica iz tvog komšiluka, po svemu sudeći, pošto si sam rekao da Isus priča gluposti.

Ti koji su pravili "sapun od ljudi" (ako je to uopšte istina) se regrutuju upravo od te ekipe koja mrzi sve što nije njihovo, a to su za početak svi koji ne poštuju Hristove reči. To je ona ekipica iz tvog komšiluka, po svemu sudeći, pošto si sam rekao da Isus priča gluposti.
не баљезгај секташу. истргнуо си христове речи из контекста и времена у којем су изговорене одабраним апостолима, ти не знаш да постоји граница у свему, само је људска глупост бесконачна и ти то потврђујеш. подсећаш ме на мила ђукановића који покушава да оснује некакву цркву а нити је крштен нити зна шта је црква. мени не можеш делити лекције о вери, прочитај мало житија светих људи па и житије светог саве и законик. а што се тиче христових речи Христ је рекао и следеће: "шта има светло са тамом? ништа. " према томе не покушавај да манипулишеш играјући се христовим речима.
Срби се никад неће изљубити са хрватима којима је враг дивизија била цвет њихове војске, а ти си пуко мало жешће.

не баљезгај секташу. истргнуо си христове речи из контекста и времена у којем су изговорене одабраним апостолима, ти не знаш да постоји граница у свему, само је људска глупост бесконачна и ти то потврђујеш. подсећаш ме на мила ђукановића који покушава да оснује некакву цркву а нити је крштен нити зна шта је црква. мени не можеш делити лекције о вери, прочитај мало житија светих људи па и житије светог саве и законик. а што се тиче христових речи Христ је рекао и следеће: "шта има светло са тамом? ништа. " према томе не покушавај да манипулишеш играјући се христовим речима.
Срби се никад неће изљубити са хрватима којима је враг дивизија била цвет њихове војске, а ти си пуко мало жешће.

Vražja divizija je naša kao što je i vaša...

1567524163879.jpeg

и јосипу брозу је била узречица; "мајку вам божју."
јосип броз је био припадник хрватске враг дивизије у ww1,
хрватска враг дивизија из ww2 је била наследник и баштинила је традицију хрватске враг дивизије из ww1

ОЗНА 80 ГОДИНА СКРИВАЛА ДОСИЈЕ О ЈАСЕНОВЦУ! Немци били запрепашћени усташким зверствима!
Тајни немачки досије који је осам година био скривен од јавности недавно је у целости преведен на српски језик, а говори о злочинима у НДХ.

Зверства која су усташе спроводиле над недужним српских становништвом, нарочито над нејачи која се нашла у логорима Јасеновац, Стара Градишка и другим широм Хрватске, згражавала су чак и немачке окупаторе.

Директор Архива Војводине, др Небојша Кузмановић најављује да ће овај досије ускоро бити у потпуности дигитализован и преточен у књигу.

- Желимо да овај досије буде доступан свету. То је наш дуг свим жртвама. Наши стручњаци су уз много муке превели комплетан досије од неколико стотина докумената о злочинима у НДХ, који су највећим делом писани на немачком језику, а сачинили су их представници немачке обавештајне службе током Другог светског рата – каже он.

Додаје да су Немци ове документе превидели током евакуације.

- Деценијама је досије тако остао део личног фонда Славка Одића из Бихаћа, носиоца Партизанске споменице, који је током војне каријере припадао Одељењу за заштиту народа (ОЗНА), па је имао приступ тајним архивима. Не знамо зашто их није публиковао. Две године после његове смрти, 17. октобра 2008. године, Р.З. из Сремске Каменице је досије у седам кутија, под називом "Усташка звјерства у НДХ" предао Архиву Војводине, која су од тада стајале у архивском депоу. Прошле године ми је архивиста који је започео рад на досијеу скренуо пажњу на то – рекао је Кузмановић.

Он истиче да су у досијеу писма сведочења грађана и заповедника паравојних јединица.

- Садржи и 63 аутентичне и нумерисане фотографије обележене кратким описима који су закачени на листове хартије са меморандумом шефа нацистичке безбедносне полиције у Србији. Све је писано на немачком, оверено је њиховим печатима, а упућено је заповедницима немачке службе безбедности у тадашњем Београду, чији је шеф до јануара 1942. био Вилхелм Фухс, а после њега Емануел Шефер. Архивисти претпостављају да је тај орган и начинио досије интересујући се за стање у НДХ, али та претпоставка још чека потврду – каже Кузмановић.

Back