IMAM KOŠMARE OD USTAŠKIH ZVERSTAVA!

Pitanje broja žrtava u Jasenovcu je, prema njegovim rečima, vrlo osetljivo.

- Ja prihvatam pretpostavku najboljeg izraelskog istoričara dr Menahema Šelaha. On je u svom kapitalnom delu o istoiji Holokausta u Jugoslaviji naveo da je u NDH ubijeno "na stotine i stotine hiljada Srba i na desetine hiljada Jevreja". Još ima prostora za istraživanje, ali je jasno da postoji razumljiva diskrepanca između do sada imenovanih žrtava i procenjenog broja žrtava. On se kreće između 700.000 i 800.000 - kazao je Grajf.

https://www.blic.rs/vesti/svet/jasenovac-je-balkanski-ausvic/p07lv26

Pokolji Srba u prvoj NDH se nisu desavali samo u jasenovcu bilo je mnogo drugih logora,naprimer kompleks hrvatskih logora gospic jadovno pag gde je pobijeno 40 000 Srba pa logor garavice kod bihaca gde je poklano 12 000 Srba itd
Isto tako najveci broj pokolja se desavao na licu mjesta u srpskim selima.Evo naprimer rodno selo mog oca u Bos Grahovu tu su hrvati u maju 1941 upali u selo i pobile oko 200 mjestana a nije bilo sela u Bos Krajni gde hrvati i muslimani nisu upali 1941 i izvrsili pokolj Srba

Масакр у Санском Мосту, познат и као масакр на Шушњару, је масовно погубљење српског и јеврејског становништва које су починиле усташе хрватске и муслиманске националности августа 1941. године у овом граду и његовој околини.[1][2] Тачан број жртава није никада прецизно утврђен. Постоје подаци да је том приликом побијено 5.500 Срба и око 40 Јевреја, становника Санског Моста и околине.[3] У извјештају о стању од априла 1941. до марта 1942. године, који је сачинио Гестапо, наводи се да је само на Илиндан 1941. године у Санском Мосту извршен покољ 2.862 мјештана Срба, а у извјештају су уписана и имена дјевојака које су усташе тих дана силовале у Сухачи, Кљевцима и другим селима насељеним искључиво српским становништвом.
На том мјесту је подигнут меморијални комплекс Шушњар.[4]

https://sr.wikipedia.org/wiki/Масакр_у_Санском_Мосту

a di su povratnici..........zasto ne dolaze?...............a da, ne smeju od HRABRIH hrvatskih branitelja.............. IZA KOJIH STOJI NATO I AMERIKA.........znaci tu razlog zasto se srpske porodice ne smeju vraitit svojim kucama u Hrvatsku. Onda je sve jasno: DOK JE HRVTASKA U NATO , HRVATI CE UVEK SPRECAVATI SRBE DA SE VRATE.......................ne zato sto tako hrvati zele, VEC ZATO STO CE AGENTI CIA UCINITI SVE DA NATERAJU HRVATE DA NE DAJU SRBIMA POVRATAK................................nestankom NATO-a iz Hrvatske povuci ce se i CIA -agenti pa ce srbi i hrvati moci opet da zive zajedno kao nekada...........U VREME KADA NATO NIJE BIO PRISUTAN U HRVATSKOJ.

a di su povratnici..........zasto ne dolaze?...............a da, ne smeju od HRABRIH hrvatskih branitelja.............. IZA KOJIH STOJI NATO I AMERIKA.........znaci tu razlog zasto se srpske porodice ne smeju vraitit svojim kucama u Hrvatsku. Onda je sve jasno: DOK JE HRVTASKA U NATO , HRVATI CE UVEK SPRECAVATI SRBE DA SE VRATE.......................ne zato sto tako hrvati zele, VEC ZATO STO CE AGENTI CIA UCINITI SVE DA NATERAJU HRVATE DA NE DAJU SRBIMA POVRATAK................................nestankom NATO-a iz Hrvatske povuci ce se i CIA -agenti pa ce srbi i hrvati moci opet da zive zajedno kao nekada...........U VREME KADA NATO NIJE BIO PRISUTAN U HRVATSKOJ.

Hrvatska nikad nije postojala
Ta teritorija je uvjek bila u sklopu neke velike drzave Mletacke republike ili Austrougarske
I ne moze se to zvati Hrvatska jer je to teritorija koja je bila naseljena Srbima koji su genocidom i progonima uklonjeni

Prva nezavisna drzava Hrvatska je stvorena 10 travnja 1941 ali ona je nestala sa nestankom njenih pokrovitelja njemacke i sila osovine
Druga nezavisna drava Hrvatska stvorena je pod pokroviteljstvom USA i njenih marionetskih satelita iz eu i nato pakata i trajace dok traje njihovo carstvo

Srbija se ne sme pomiriti sa okupacijom srpskih teritorija u dalamaciiji,lici,baniji,kordunu,salvoniji

30.08.2019. • Tanjug
Izraelski istoričar OBJASNIO: Jedanest razloga zašto Stepinac NE MOŽE BITI SVETAC!

Izraelski profesor Gideon Grajf u svom delu "Jasenovac - Aušvic Balkana" naveo je u 11 tačaka zašto kardinal Alojzije Stepinac ne sme da bude kanonizovan.

Kako prenose mediji, jedan od razloga je što je Stepinac odgovoran za podršku nasilnom pokrštavanju metodom "pokrsti se ili umri", a te razloge Grajf je naveo i u svojim pismima papa Franji, predsedniku Izraela Ruvenu Rivlinu, izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu, austrijskoj vladi i bečkom nadbiskupu.

U pismu Grajf je tražio i da se ukloni spomen ploča Stepincu postavljena u Jerusalimu.

Knjiga o Jasenovcu
Knjiga o Jasenovcu

To pismo biće upućeno i redu vitezova Svetog groba jerusalimskog, budući da je njihova hrvatska magistrala, pod upravom kardinala Josipa Bozanića krajem aprila postavila ploču u austrijskom hostelu Svete porodice Via doloresa.

Kako se navodi, radi se o putu plača kojim je, noseći krst, Isus Hrist prošao do Golgote, a ploča je postavljena povodom godišnjice hodočašća Stepinca u Jerusalim 1937. godine.

Јеврејски страдалници из Јасеновца су сагласни да су усташе били гори од нациста: „Најстрашније је ипак то, што су њемачке вјерне слуге, усташе.тај задатак вршиле и извршиле на најсвирепији и сигурно бестиднији начин, него сами нацисти, који су кратким путем, можда извршавали наређења, док су усташе хтјеле да искористе све што су могле од заточеника прије него што их ликвидирају. То је управо оно, што нико од нас преживјелих, мислим, неће и не може да заборави" (Ладислав Лион)... „Швапска звјерства биће убиљежена у хисторију човјечанства, али усташе надмашили су и њих. Јер док су Швабе своје жртве тровали, па их тек онда палили, усташе су живе људе бацали у ватру" (Егон Бергер).

Hrvatska nikad nije postojala
Ta teritorija je uvjek bila u sklopu neke velike drzave Mletacke republike ili Austrougarske
I ne moze se to zvati Hrvatska jer je to teritorija koja je bila naseljena Srbima koji su genocidom i progonima uklonjeni

Prva nezavisna drzava Hrvatska je stvorena 10 travnja 1941 ali ona je nestala sa nestankom njenih pokrovitelja njemacke i sila osovine
Druga nezavisna drava Hrvatska stvorena je pod pokroviteljstvom USA i njenih marionetskih satelita iz eu i nato pakata i trajace dok traje njihovo carstvo

Srbija se ne sme pomiriti sa okupacijom srpskih teritorija u dalamaciiji,lici,baniji,kordunu,salvoniji
daj ne preteruj. Tu i jeste Problem. Lako bi nama hrvati dali Vukovar i Knin da im ne trazimo i Cakovec i Pulu i Zagreb i Minhen i Tokio i Buenos Aires...................kao izvorne srpske zemlje.
Inace, ako se osecaju drugacijim od nas, pa di je tu problem da tamo gde su ziveli "tisucljecima" naprave sebi drzavu............pa tako su nastale i mnogo problematicnije drzave USA, Australija, cela Juzna Amerika...............sve totalno izmisljene drzave zasnovane jedino na principu pljacke i ubijanja.
Drugo, "........ I ne moze se to zvati Hrvatska jer je to teritorija koja je bila naseljena Srbima koji su genocidom i progonima uklonjeni......" ispada da smo mi srbi ziveli i u Varazdinu a da tamo nikada nije bilo ni traga od hrvata, pa su odjednom pali sa Marsa , nas najurili i napravili sebi drzavu.................a i da jeste tako, onda smo i mi srbi nekoga najurili sa teritorije danasnje Srbije i sebi napravili srednjovekovnu, odnosno danasnju Srbiju.
Mrznja prema hrvatima je jedna stvar al razum je sasvim druga stvar. Oni su meni danas najveci neprijatelji zato sto su u NATO a ne zato sto su hrvati........pa cu se tako i odnositi prema njima.

daj ne preteruj. Tu i jeste Problem. Lako bi nama hrvati dali Vukovar i Knin da im ne trazimo i Cakovec i Pulu i Zagreb i Minhen i Tokio i Buenos Aires...................kao izvorne srpske zemlje.
Inace, ako se osecaju drugacijim od nas, pa di je tu problem da tamo gde su ziveli "tisucljecima" naprave sebi drzavu............pa tako su nastale i mnogo problematicnije drzave USA, Australija, cela Juzna Amerika...............sve totalno izmisljene drzave zasnovane jedino na principu pljacke i ubijanja.
Drugo, "........ I ne moze se to zvati Hrvatska jer je to teritorija koja je bila naseljena Srbima koji su genocidom i progonima uklonjeni......" ispada da smo mi srbi ziveli i u Varazdinu a da tamo nikada nije bilo ni traga od hrvata, pa su odjednom pali sa Marsa , nas najurili i napravili sebi drzavu.................a i da jeste tako, onda smo i mi srbi nekoga najurili sa teritorije danasnje Srbije i sebi napravili srednjovekovnu, odnosno danasnju Srbiju.
Mrznja prema hrvatima je jedna stvar al razum je sasvim druga stvar. Oni su meni danas najveci neprijatelji zato sto su u NATO a ne zato sto su hrvati........pa cu se tako i odnositi prema njima.

Od kuda tebi da smo im mi ikada tražili Zagreb ili Pulu ili Čakovec .

Da li je 1941 bio NATO? Ko ih je onda "naterao"?

A Bre Milune što tako nešto lupetaš?

Od kuda tebi da smo im mi ikada tražili Zagreb ili Pulu ili Čakovec .

Da li je 1941 bio NATO? Ko ih je onda "naterao"?

A Bre Milune što tako nešto lupetaš?
Ti nisi trazila , al ima ovde koji nemaju zavrsenu osnovnu skolu pa i ne znaju geografiju........neki misle da je Zagreb tu neko selo pored Gornjeg Milanovca.
1941 je isto bio NATO samo se zvao drugacije. "Gospodar rata" je isti od 1789 pa do danas.
I ja sam dugo vremena mislio da lupam al razvoj dogadjaja me je uverio da ne lupam.

Ti nisi trazila , al ima ovde koji nemaju zavrsenu osnovnu skolu pa i ne znaju geografiju........neki misle da je Zagreb tu neko selo pored Gornjeg Milanovca.
1941 je isto bio NATO samo se zvao drugacije. "Gospodar rata" je isti od 1789 pa do danas.
I ja sam dugo vremena mislio da lupam al razvoj dogadjaja me je uverio da ne lupam.

A bre Milune ja nikada , ali nikada nisam čula ni jednog Srbina da želi Zagreb. Oni radikalniji bi rekli da ga treba dobro naprašiti i dati im ga , nikoga ne zanima Zagreb sem kao eventualna meta i to zato "da se nauče pameti" , da im se kaže - evo to vam je to kad se zahebavate sa nama .

Ideologija se sprovodi, okrilje je različito

Nije ustašija bila ni fašistička ni nacistička , prema tome oni koriste , ne koriste njih .

Tako smo mislili i 1918. nisu oni, ali su ih barabe austrijske naterale, tako je bilo i 1945, nisu oni ali su ih barabe fašističke naterale, šta da 2025 kažemo- ma nisu oni to su ih barabe natoovske naterale ... pa kako uvek njih neko natera na nešto

Šta opet će ih neko za par decenija "naterati"?

30.08.2019. • Tanjug
Izraelski istoričar OBJASNIO: Jedanest razloga zašto Stepinac NE MOŽE BITI SVETAC!

Izraelski profesor Gideon Grajf u svom delu "Jasenovac - Aušvic Balkana" naveo je u 11 tačaka zašto kardinal Alojzije Stepinac ne sme da bude kanonizovan.

Kako prenose mediji, jedan od razloga je što je Stepinac odgovoran za podršku nasilnom pokrštavanju metodom "pokrsti se ili umri", a te razloge Grajf je naveo i u svojim pismima papa Franji, predsedniku Izraela Ruvenu Rivlinu, izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu, austrijskoj vladi i bečkom nadbiskupu.

U pismu Grajf je tražio i da se ukloni spomen ploča Stepincu postavljena u Jerusalimu.

Knjiga o Jasenovcu
Knjiga o Jasenovcu

To pismo biće upućeno i redu vitezova Svetog groba jerusalimskog, budući da je njihova hrvatska magistrala, pod upravom kardinala Josipa Bozanića krajem aprila postavila ploču u austrijskom hostelu Svete porodice Via doloresa.

Kako se navodi, radi se o putu plača kojim je, noseći krst, Isus Hrist prošao do Golgote, a ploča je postavljena povodom godišnjice hodočašća Stepinca u Jerusalim 1937. godine.
Procitah u najnovijim Novostima SNV da je Predsjednica RH poklonila svom domacinu u Izraelu, za vrijeme nedavne posjete, knjigu dr. Esther Gitman ‘Alojzije Stepinac – stup ljudskih prava’!!!
U clanku se dalje navodi, to mi nije bilo poznato, da je Yad Vashem do sada tri (!) puta odbio inicijative da se Stepinac proglasi "Pravednikom medju narodima"!

A bre Milune ja nikada , ali nikada nisam čula ni jednog Srbina da želi Zagreb. Oni radikalniji bi rekli da ga treba dobro naprašiti i dati im ga , nikoga ne zanima Zagreb sem kao eventualna meta i to zato "da se nauče pameti" , da im se kaže - evo to vam je to kad se zahebavate sa nama .

Ideologija se sprovodi, okrilje je različito

Nije ustašija bila ni fašistička ni nacistička , prema tome oni koriste , ne koriste njih .

Tako smo mislili i 1918. nisu oni, ali su ih barabe austrijske naterale, tako je bilo i 1945, nisu oni ali su ih barabe fašističke naterale, šta da 2025 kažemo- ma nisu oni to su ih barabe natoovske naterale ... pa kako uvek njih neko natera na nešto

Šta opet će ih neko za par decenija "naterati"?

u svakom narodu postoji odredjen procenat moralnog otpada koji svoju sansu vide u vremenima ratnih sukoba...........i to nema veze ciju uniformu nose. Naprimer, najgore zlocine (odsecanje glava ) nad srbima u bosni cinili su CIA-agenti a ne muslimani ili hrvati. Jel tebi zdravo pameti da ti imas dvoje dece 5 i 7 godina, da ides u rat i da koljes tudju decu ?.......IZVINI AL U TO ME NIKADA NECES UBEDITI. Isto vazi i za "suprotne" strane. Ratove odavno medjusobno ne vode narodi vec placenici koji navlace uniforme za koje su placeni pa onda cine zverstva u ime svog naroda.................................VAN PAMETI JE DALJE PISATI .............ratovi odavno ne podrazumevaju sukob nacija i ratna zverstva...............ratovi su placenicke akcije malih grupa premocnih koji koriste citave nacije da bi profitirali u ratu. ........................kompleksna je to tema o kojoj verovatno i ti mnogo znas .........pa mi nije bas logicno da ti govoris da ce "hrvate neko za par decenija opet naterati da kolju srbe......" !!!.
Danas je vise nego jasno odakle nastaju ratovi, ko ich vodi i sa kojim ciljem.................I BAR OD TEBE NE TREBA OCEKIVATI TAKVE ANALIZE "O HRVATIMA KOJI JEDVA CEKAJU SLEDECI RAT PA DA NAS OPET KOLJU.".................to je materijal za stoku, ovce... koji su glavno i najpouzdanije oruzje GOSPODARIMA RATA .

a sto se tice ZAGREBA, konkretno sam mislio na Dubrovnik za koji neke ovce misle da je centar srpske Sumadije.

Ne upadaj u takav način diskusije.
Poslije se žalite.
Nego, hoce li krenuti predavanja na novom studiju "Demografija i hrvatsko iseljenistvo", sa jednim od kolegija "Hrvatski velikani u iseljeništvu’ u kojem su pod ‘velikane’, ‘istaknute mecene’ i ‘karitativne radnike’ svrstani notorni pripadnici ustaškog pokreta poput Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Ive Korskog?
https://www.portalnovosti.com/ustaski-velikani

Nego, hoce li krenuti predavanja na novom studiju "Demografija i hrvatsko iseljenistvo", sa jednim od kolegija "Hrvatski velikani u iseljeništvu’ u kojem su pod ‘velikane’, ‘istaknute mecene’ i ‘karitativne radnike’ svrstani notorni pripadnici ustaškog pokreta poput Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Ive Korskog?
https://www.portalnovosti.com/ustaski-velikani
Što ja znam, ti to pratiš.

Back