Imam koliko mi treba?

Gledano iz materijalnog ugla, koliko ste zadovoljni svojim životom,
težite li da postignete više od onog što imate ?

Kakvi su vam 'apetiti' u smislu zadovoljavanja životnih potreba ?

Skromnost vs. Luksuz...

Narodna poslovica kaze da nije sreten onaj koji ima vec onaj kome malo treba, ali na to dolazi ljudska cud koja uvijek trazi i tjera na vise.
Danasnje drustvo pravi pritisak na roditelje, djecu, ocekivanja bracnih drugova itd itd.

Jako je tesko imati malo i sa tim biti zadovoljan.

Mislim da se apetiti krecu u skladu sa mogucnostima...stavise, siguran sam u to.

Uvijek se moze bolje, vise, ljepse i to je problem koji budi nemir u nama.

imam svega osim kesa:kez:
ne zezam se
al ni ne radim nesto da to popravim,a i ne kukam zbog toga,tako da sam u stvari zadovoljna sa trenutnim stanjem
pare mi trebaju iskljucivo za putovanja,ni za sta drugo sto bi bilo materijalne prirode

Narodna poslovica kaze da nije sreten onaj koji ima vec onaj kome malo treba, ali na to dolazi ljudska cud koja uvijek trazi i tjera na vise.
Danasnje drustvo pravi pritisak na roditelje, djecu, ocekivanja bracnih drugova itd itd.

Jako je tesko imati malo i sa tim biti zadovoljan.

Mislim da se apetiti krecu u skladu sa mogucnostima...stavise, siguran sam u to.

Uvijek se moze bolje, vise, ljepse i to je problem koji budi nemir u nama.

hoćeš reći da je to u neku ruku 'pomirenje' sa onim što imaš pa se tome treba i prepustiti ?

imam svega osim kesa:kez:
ne zezam se
al ni ne radim nesto da to popravim,a i ne kukam zbog toga,tako da sam u stvari zadovoljna sa trenutnim stanjem
pare mi trebaju iskljucivo za putovanja,ni za sta drugo sto bi bilo materijalne prirode

"Malu kucu na kraju sokaka.
na astalu navek hleba taman tolko kolko treba,
al' je Vasa hteo mnogo vise. "

Vasa Ladački :)

misliš da putovanja nisu luksuz ?

Skromnost vs. Luksuz...

Uh, bilo je povuci potegni jedno dve dobre godine...sad sam dobroo a za sve sam se izborila sama samcata što mi je još veća satisfakcija...
Sad mogu već i da porazmislim o apetitu...:lol:

hoćeš reći da je to u neku ruku 'pomirenje' sa onim što imaš pa se tome treba i prepustiti ?

Ne, kazem da zdrav razum ne postavlja vise ciljeve.
Sto su mogucnosti vece, to je ciljeva i sitnica vise.

Uvijek se moze nesto dotjerati, zamijeniti, obnoviti, nesto novo vidjeti, nesto drugo pojesti i probati.

Ne kazem da se sa malo ne moze biti zadovoljan, kazem da apetiti rastu u skladu sa mogucnostima.
Umjesto jedne, dve sedmice na moru itd.

- - - - - - - - - -

Moje mišljenje je da svako ko nema Beskonačno eura je siromašan.

Jer čak i ako imaš 1 milijardu evra, to znači da ne možeš da kupiš nešto od 1,1 milijardu. To je neka vrsta oskudice.

Postoje stvari koje se na zelost ne mogu kupiti novcem...zdravlje, vrijeme, ljubav...

Skromnost vs. Luksuz...

Mislim da sam skromna.Kad to kazem , mislim da svi mi u zivotu imamo neku zelju kako bi zeleli da zivimo i na osnovu toga i zivimo svoj zivot u stalnom procenjivanju mogocnosti, zelja i prioriteta.
Moj prioritet je zdrav zivot za moje dette i mene, mesto boravka odgovarajuce sa dovoljno prostora, putovanja, ulaganje u skolstvo mog deta, higijena,......velicina kuce, marka automobila mi je totalno nebitna. A ono sto je najbutnije, cenim ovo sto imam, verovatno zato sto sam sama svojim radom dosla do toga.

Back