imam klupu neznam kako se koristi vezba!

darko darko

Ističe se
Poruka
2.561
oko 10 godina imam ovu klupu, a neznam kako se koristi jedan deo sprave, goglao sam, raspitivao se i nista me nepogadja, ajde neka pomoc, jer vise neznam gde da trazim!

1 Gim Fit benc klupa BH-1035-1.jpg

skini bre sundjer nesto su tu pogresili ili su hteli za ove sto imaju duze ruke da mogu da guraju podlakticama ali bi tu onda morala manja kilaza itd ..
ti skini sundjere i cepaj :)

to su one jeftine skalamerije imam kuci slicnu ako ne zaboravim za neki dan stavicu sliku

- - - - - - - - - -

uhvatim drzke sa sundjerima, sakama ili naslonim zgobove? Sta to treba da pogodi grudi?

grudi brate ali se ta vezba uvek radi kao zadnja u kombinaciji sa onim glavnim vezbama za grudi

uhvatim drzke sa sundjerima, sakama ili naslonim zgobove? Sta to treba da pogodi grudi?

Šakama, zglobovi se ne stavljaju pod teškim teretima.

Vežba se na engleskom zove chest fly ili dumbbel fly ukucaj u Gugl i dobićeš milion slika i preporuka.

Chest fly je u suštini ovo, kad se koriste bučice umesto sprave, ali svrha je ista :

Chest%20Flye%202.jpg

Ukucaj chest fly anatomy i dobićeš predstavu čemu vežba služi.

Dumbell%20Flyes%202%20combined.jpg

"Chest flys, on the other hand, should never be performed using heavy weights or injury is likely to occur. Chest flys are a fundamental exercise for developing thoracic expansion and are used to stretch the chest muscles rather than for muscle gain."

Što će reći za ovu vežbu ne koristi preteške tegove.

Evo ti sve natanane:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fly_(exercise)

Poslednja izmena:
Ево је слика, насао сам на другоме форуму, мада пробао сам и овако, слабо погађа груди! Нема везе, бар сада знам после толико година на ста су мислили ......
CAP-Barbell-Beginners-Butterfly-Weight-Bench-MLA13293957.jpg

Poslednja izmena:
oko 10 godina imam ovu klupu, a neznam kako se koristi jedan deo sprave, goglao sam, raspitivao se i nista me nepogadja, ajde neka pomoc, jer vise neznam gde da trazim!

Pogledajte prilog 334463

Sprava stvarno izgleda malo bolesno...Iako se daje sugestija da je to za grudi, i vecina ljudi prvo intuitivno pomisli da je to za grudi, razvlacenje, odn letenje, meni opet nije logicno ovde nesto...Pogledajte gde se taj deo gde je rucka spaja sa spravom....Spaja se na donjem delu....Valjda, posto i to ne mogu da vidim lepo....A ovi sundjeri su sada u polozaju sto daljem od klupe......Kada se izvrsi rotacija ovog dela gde su sundjeri tj sundjerasti hvatovi, onda sundjeri samo dodju blize klupi u nekom rotirajucem pokretu i sidju malo na dole. Tu se hvataju rukama i najblizi su ramenima...Kada bi trebalo uraditi pozitivno ponavljanje, ti sundjeri se odaljavaju od tela imajuci tendenciju da idu napolje, sto dalje od tela i klupe, a ne na gore sto je slucaj sa razvlacenjem i letenjem....Tako da meni uopste ovo nije jasno kako moze biti letenje.......Pre ce mi ovo biti za bicepse - legnes i uhvatis sundjere da palcevi gledaju na gore i radis pregib, vuceci sundjere prema sebi, a ovaj deo na koji se kace ploce je protiv-teza i radice extenciju ruke....

Darko darko imas li neku malo vecu sliku mozda???Hajde slikaj svoju spravu licno pa okaci ako ti nije problem.....

Definitivno nesto nije u redu cim te ne pogadja.....

Back