Imam jedno pitanje?

tuzno je to sa stradanjem civila..
ali izmedju americkog terorizma i bliskoistocnih samobica ja bih se uvijek odlucila za ove americke..

dvolicno je osudjivati ameriku za ono sto cini, kako njihovi politicari vole reci... ''u odbrani americkog nacina zivota'', kada smo svi mi manje vise prihvatili taj nacin zivota kao neki ideal kojem tezimo..

ne vidim da je puno zainteresiranih da zive zivotom talibana...

Covece, cujes gotovo svaki dan kako je bombash samoubica uleteo u guzvu i ubio desetine civila. Mani me nebuloza. Obrazuj se malo. Osnovno ne znate i tvrdite ovde gluposti. Vasha mrznja ima zivot samostalan i izmislja price...

ubija jer amerikanci stavljaju svoje vlade po svetu da porobljavaju narodajde u kojoj dimenziji zivis mislis da bi negde doso izvesta da su amerikanci zaklali 10 000 ljudi?ko bi to rekao?njihovi fotoreporteri koji su jedini tamo

ali izmedju americkog terorizma i bliskoistocnih samobica ja bih se uvijek odlucila za ove americke..

dvolicno je osudjivati ameriku za ono sto cini, kako njihovi politicari vole reci... ''u odbrani americkog nacina zivota'', kada smo svi mi manje vise prihvatili taj nacin zivota kao neki ideal kojem tezimo..

mi nista drugo i ne znamo, nego iz krajnosti u krajnost...valjalo bi samo da zivimo zivotom dostojnim coveka...ako ne moze, ne moram ni da zivim...

Da... tako me ne iznenadju sto vidim fashizam na ovom forumu. 25000 civila su ubili teroristi u 2007. godini, a vi to da pomenete. Isprali vam mozak pa sada samo mrznju osecate i velicate zlocine. Jadnost

Ali da znate barem osnovno, ne bi bili vadikali. Ta dva su nespojiva, znanje i vadikal :super:
:rotf::rotf::rotf:

pitao sam te lepo sto onda ne upadnu na kosovo i ne pobiju dilere i teroriste nego ih brane,a ako ti treba DOKAZ usa je pre 10 godina proglasila albaniju teroristickom drzavom u z irak i OVK TERORISTICKOM ORGANIZACIJOM-ODGOVOR
i to sto ti takodje imas RADIKALNU PARANOJU to si sam kriv.za tvoj strah nisam ja krivac.MOLIM ODGOVOR

da,ovo je interesantno razmišljanje...samo,američki način života,koliko sam informisan,sastoji se iz jednog "full-time job" i jednog dopunskog.Negdje sam pročitao jedno razmišljanje da su SAD i dalje vodeća sila jer Amerikanci i dalje najviše rade.Nisam siguran da ljudi na ovim prostorima dijele i ovu drugu stranu američke priče,prije će biti da je njima američki način života ono što se vidi iz serija o mladim i bogatim Amerima...

da,ovo je interesantno razmišljanje...samo,američki način života,koliko sam informisan,sastoji se iz jednog "full-time job" i jednog dopunskog.Negdje sam pročitao jedno razmišljanje da su SAD i dalje vodeća sila jer Amerikanci i dalje najviše rade.Nisam siguran da ljudi na ovim prostorima dijele i ovu drugu stranu američke priče,prije će biti da je njima američki način života ono što se vidi iz serija o mladim i bogatim Amerima...

pa prihvatili smo ga jer smo morali,ali kakve to ima veze dali smo ga prihvatili?znaci ako prihvatimo djavola to je u redu?

Ratom u Iraku ubija se civilizacija stara 8000 godina.A nazovi pobednici i dalje uzalud tragaju za oruzjem za masovno unistenje, koje, uzgred, nikad nije ni postojalo. Tu je i kolateralna steta od milion irackih talibana i terorista, a sve u slavu odbrane americkog nacina zivota, kao ideala kome "svi tezimo". Glory, glory, hallelujah.

sigurno ima zabluda o tom načinu zivota..
ali vecina nase dijaspore je otisla u pravcu zapadne evrope i amerike i tamo se zadrzala..
mnogo ih je manje koji su uopće i krenuli na istok.. a da ne govorim da su ostali tamo..
poneki vehabija. ali su oni i onako van kategorije, pa ih i ne razmatram..

osim toga.. kapitalizam je kod nas tek u povoju treba vremena da se odviknemo starih navika.. nove genereacije se polako utapaju u upravo u model, rad, rad i rad..
i to na najgori način, rad na crno, bez ikakve zastite..

problem je što politika SAD nije gadljiva na saradnju sa talibanima (Avganistan za vreme intervencije SSSR) i vehabijama (Saudijska Arabija)...

Tako je i pomogla te režime da dođu na vlast ili da se održavaju na vlasti...

Oni uopšte ne idu da šire američki način života, i da razvijaju njihovu privredu i društvo kao u SAD, već ih interesuje nafta....

A verujem da će ostaviti haos iza sebe kao u Vijetnamu, Čileu itd....

sigurno ima zabluda o tom načinu zivota..
ali vecina nase dijaspore je otisla u pravcu zapadne evrope i amerike i tamo se zadrzala..
mnogo ih je manje koji su uopće i krenuli na istok.. a da ne govorim da su ostali tamo..
poneki vehabija. ali su oni i onako van kategorije, pa ih i ne razmatram..

osim toga.. kapitalizam je kod nas tek u povoju treba vremena da se odviknemo starih navika.. nove genereacije se polako utapaju u upravo u model, rad, rad i rad..
i to na najgori način, rad na crno, bez ikakve zastite..

nisam ciljao na to.mislim da je ovdje suštinski problem u činjenici da znatan broj ljudi ima averziju prema radu.možete to objašnjavati kako god hoćete,ali meni nikada neće biti jasno kako neko može cijele dane provoditi kukajući kako mu je teško,a ništa konkretno ne poduzimati da poboljša svoj položaj-priče kako država i(li) političari treba da urade ovo ili ono je bježanje od sopstvene odgovornosti za svoj život,a čini mi se da je ona primarna na ovim prostorima...elem,udaljih se ja od teme,izvinjavam se,laku noć

Back