Imam jedno pitanje

Tvrdi tradicionalista je onaj koji nikada ne mijenja svoje stavove,svoje ponašanje, način života i tradiciju svoje porodice, makar da su odavno prevaziđeni i ocijenjeni negativno. Od njega se može čuti sljedeće: Pusti žene, ženska posla, ja ću tebi da pokažem, tvoje je da, ni riječi više, pazi na djecu, dodaj mi čarape, moja majka je ovo, moj je otac ono, djed mi je rekao, slušaj šta ti kažem, ti da nešto znaš, ne bi bila žensko, moja kuća, moja zemlja, moj auto...
Normalan muškarac je onaj kojeg možeš oblikovati i skrojiti po mjeri za sebe. :D
Normalan je papučar. Plastelinko kog moze da razvlačite ko sline. Jel tako?

Normalan je papučar. Plastelinko kog moze da razvlačite ko sline. Jel tako?
No, no. Normalan prihvata od početka jedan sasvim drugi način života. Posvećuje se jednoj ženi, prati njene navike i uvodi je lagano u svoje. Kompromisan je, pažljiv, dijeli kućne poslove i učestvuje u zajdeničkom životu u svakom pogledu. Poštuje, ponaša se zaštitnički i dogovara o svemu.
Tako jednostavno, a rijetko!?

Како знаш, када не знаш шта је традиционализам.

Како ви необразовани олако прекрајате појмове преко својих умишљаја, али не кривим ја вас неначитане, већ пропалу крстарицу која вам то дозвољава
Halo dečko, opusti se malo. Čisto zezanje. Primaš se na svako slovo.
Znamo svi šta je tradicionalno.
Smiješno, a pomalo i žalosno kako se neki primaju na sve i svašta.
Ovo je trebalo biti u stilu: vi nas stalno prozivate za nešto, a mi kao vraćamo.
Možda si meteoropata? Da te opravdam malo.:D

No, no. Normalan prihvata od početka jedan sasvim drugi način života. Posvećuje se jednoj ženi, prati njene navike i uvodi je lagano u svoje. Kompromisan je, pažljiv, dijeli kućne poslove i učestvuje u zajdeničkom životu u svakom pogledu. Poštuje, ponaša se zaštitnički i dogovara o svemu.
Tako jednostavno, a rijetko!?
Vi to zovete princ na belom konju 😁 u stvari je magare 🤣

Prinčevi ne postoje. Znamo mi to. Ali malo da si uljepšamo život. Bar da se slikamo s njim.:D
Evo na posteru sustina "tradicionaliste"🙂
20250329_181201.jpg

@Mystic+
Gospodine, zapazam da periodicno bas intenzivno mrzite ovo mesto na kojem i sami obitavate vrlo cesto.
Boljka izleciva, dobra vest :kafa:
Дарлинг,
Дуга и пропала прича још од 2010.
Хтели су да је усеру и отерају књижевнике, политикологе, социологе, културологе, антропологе, метафизичари, па и неколико традиционалиста који су писали о томе...

Е, зато се сада лупета и шукета.

Али ако некога стварно интересују текстови традиционалиста може да прочита Рене генона, Јулијус еволу, па и нашег Драгоша калајића или дугина

Дарлинг,
Дуга и пропала прича још од 2010.
Хтели су да је усеру и отерају књижевнике, политикологе, социологе, културологе, антропологе, метафизичари, па и неколико традиционалиста који су писали о томе...

Е, зато се сада лупета и шукета.

Али ако некога стварно интересују текстови традиционалиста може да прочита Рене генона, Јулијус еволу, па и нашег Драгоша калајића или дугина
Kada polažemo ispit? :rotf::rotf::rotf::rotf:

meni to nista nije cudno.pomesali ste tradicionaliste sa djiberima.
Meni su asocijacije na tradicionalno: Božić, Vaskrs, slava, tata ide tri koraka ispred mame, baki se sve povlađuje, bar jednom godišnje se okuplja familija, sarma i pečenje za praznik, litre čaja kada si bolestan i obloge od jabukovog sirćeta, spavanjac poslije posla i ručka, ručni rad na komodama... nešto što se upražnjavalo kako u mojoj porodici, tako i u sredini u kojoj sam odrasla.
Tradicija bi trebala biti prenos nekih vrijednosti iz prošlog vremena. To može biti niz različitih stvari.

Back