Imaju li imenjaci slicnosti?

Verovatno,ali jedino u nasim glavama.
Svi imamo odredjeno asocijacije na odredjene reci,predmete ili imena.
Tebi su Svetlane tihe,meni mozda ne.
Ne verujem da u generalnom smislu postoji neko pravilo slicnosti kod imenjaka,sem kako vec i rekoh-kod nas samih;)

Verovatno,ali jedino u nasim glavama.
Svi imamo odredjeno asocijacije na odredjene reci,predmete ili imena.
Tebi su Svetlane tihe,meni mozda ne.
Ne verujem da u generalnom smislu postoji neko pravilo slicnosti kod imenjaka,sem kako vec i rekoh-kod nas samih;)

Pa i ako je u nasim glavama,onda ipak postoji.Ma ne tvrdim ja da je to bas tako,ali mi mnogi ljudi slice jedni na druge,meni su npr Nikole super likovi i uglavnom su svi veseli,zajebanti,a cesto i tvrdoglavi.Da li to prepoznajete u nekim imenima.Recimo ne znam nijednog Djuru koji je los covek!

Neka istrazivanja kazu da ako neko dobije ime po nekom rodjaku,prijatelju.... kasnije u zivotu nesvjesno rade,ili se ponasaju slicno ljudima koji imaju isto ime
Kada si mali tebi je cesto blizi neko ko nosi ime kao tvoje,npr. u vrticu ces najprije prici imenjaku pa ces se vremenom ponasati slicno njemu ili on tebi.To nije obavezno tako,ali uglavnom jeste.
Pa razmislite koliko puta odreagujete ili vas zainteresuje kad cujete ime kao svoje.
Meni zaista puno ljudi sa istim imenima imaju i slicno ponasanje!
Samo moje misljenje,ne tvrdim da je tacno!

Pa razmisli zasto si se registrovao kao Kojica,meni zvuci simpaticno,da li si i ti simpatcan ili simpaticna,sta li si vec?

Eto.. več si mi pripisao jednu osobinu.. a sad zamisli da poznaješ neku kojicu..
koliko bih osobina imala? :D

Ja sam sebi dala taj nik.. zvučao mi simpatično.. to ne znači da sam ja simpatična...
možda znači da sebe smatram simpatičnom...:lol: ili da želim da budem simpatična...

Svoja imena i prezimena ne biramo sami. ;)

Meni bagudina ne zvuči simpatično...:sad2:

Eto.. več si mi pripisao jednu osobinu.. a sad zamisli da poznaješ neku kojicu..
koliko bih osobina imala? :D

Ja sam sebi dala taj nik.. zvučao mi simpatično.. to ne znači da sam ja simpatična...
možda znači da sebe smatram simpatičnom...:lol: ili da želim da budem simpatična...

Svoja imena i prezimena ne biramo sami. ;)

Meni bagudina ne zvuči simpatično...:sad2:

Vjerovatno da si simpaticna,vidi sa ljudima oko sebe!
Na temi i nije receno da imena biramo sami,vec da kasnije "pronalazimo" ili trazimo uzore u ljudima sa istim imenom.To vjerovatno radimo nesvjesno.
U pravu si Bagudina i nije nesto simpaticno,vidis kako ti je ime sve reklo!

Pa.. ovima što su dobrovoljno pored mene sam sigurno simpatična, inače ne bi bili tu...:lol:
oni što su tu zato što moraju, ne pitaju se ništa...:mrgreen:

Svako je nekome simpatičan i nekome antipatičan. Tako da ti ništa ne vredi taj nik.
a i nik je verovatno nekome simpatičan...:D

Ti si skrenuo temu sa imena na nik koji sami biramo.
E sad.. nekome ko ima ovako retko ime kao ja, lako je da pronađe uzore u imenjacima..
Šta da rade Ane, Jelene, Zorani i Gorani? :lol:

Tačno. Svi mi imamo sličnosti. Što smo duže ''u mašini'' to smo sličniji...:lol:
ostali su izuzeci...:mrgreen:
Ane vršnjakinje imaju više sličnosti nego Ane različitih generacija.

U našem narodu je ostalo, još iz predhrišćanskog perioda, verovanje da imena imaju neki svoj vlastiti život/snagu koju nose...
Mislim da je to jedno baš simpatično sujeverje. :D

Tačno. Svi mi imamo sličnosti. Što smo duže ''u mašini'' to smo sličniji...:lol:
ostali su izuzeci...:mrgreen:
Ane vršnjakinje imaju više sličnosti nego Ane različitih generacija.

U našem narodu je ostalo, još iz predhrišćanskog perioda, verovanje da imena imaju neki svoj vlastiti život/snagu koju nose...
Mislim da je to jedno baš simpatično sujeverje. :D

Pa jasno mi je da ti ne mislis kao ja-OK.
Mada i Kojice vrsnjakinje imaju vise slicnosti nego Kojice razlicitih gen. to je sasvim normalno.

Back