Ima li u Bg servis za pranje patika

Koliko traje taj novi program i da li susi ?
Cinjenica je da sve mozemo da uradimo u domacoj radinosti ali je pitanje koliko vremena nam to oduzme . Oni koji imaju klince i tim klincima dolaze drugari neka obrate paznju kolikoooo su te patike pravi mali tvorovi i koliko smo mi zene prezauzete sa svim svacim pa zar ne bi bilo sjajno da za 200 do 300 din neko to pranje obavi ,tvorusice -patikice zablistaju ko nove i budu odmah suve .

Pa o tome se i radi zato ti i traju toliko..a te decje ce se ionako baciti jer postaju male..nekad davno sam jedne oprao u masini odmah su se odlepili djonovi..to nisu kineske vec original nike pegazus..starke isto jednom prilikom..od tad samo na ruke..znam i drugi koju su tako prali na sta lice kad se izvade..boja ode pola..i nije isto dal su platnene ili kozne

Ne vidim šta je problem staviti patike u mašinu? Zašto bi neko drugi to radio?
Affro, ja takođe prvi put čujem za specijalan program za patike, ali svaka mašina ima program za ručno pranje ili brzo pranje bez centrifuge, tako da....živele moderne tehnologije...

....da, to imam i vecina ovih novih masina ima te programe....ali ja recimo ubacim patike sa necim starim na "sareno" pranje i sve iscentrifugiram....dobro nemem neku jaku centrifugu
ali opet ih sasvim lepo iscedi....budu suve do sutradan.....

Ja ništa, ali apsolutno ništa ne perem ručno. Patike mm i deca nose kožne, ja ih potrpam sa nekim šarenim vešom, mašina ih opere i iscentrifugira, i budu kao nove. Inače, moj sin srednjoškolac nosi 2 godine patike svakodnevno u školu, i ja ih perem u mašini i ništa im ne fali. Onda te patike počne da koristi za fizičko još 2 godine, tako da one posle 4 godine intenzivnog nošenja i pranja u mašini za veš budu pohabane. Zašto bi ih onda prala na ruke?

Ja ima "starke" iz devojačkih dana, a udata žena sam već 19 godina, koje, istina ne nosim često, ali za 20 godina sigurno su oprane 40 puta. Ništa im ne fali, nigde se nisu odlepile, verovatno ću i unučiće šetati u njima.

Ja ništa, ali apsolutno ništa ne perem ručno. Patike mm i deca nose kožne, ja ih potrpam sa nekim šarenim vešom, mašina ih opere i iscentrifugira, i budu kao nove. Inače, moj sin srednjoškolac nosi 2 godine patike svakodnevno u školu, i ja ih perem u mašini i ništa im ne fali. Onda te patike počne da koristi za fizičko još 2 godine, tako da one posle 4 godine intenzivnog nošenja i pranja u mašini za veš budu pohabane. Zašto bi ih onda prala na ruke?

Ja ima "starke" iz devojačkih dana, a udata žena sam već 19 godina, koje, istina ne nosim često, ali za 20 godina sigurno su oprane 40 puta. Ništa im ne fali, nigde se nisu odlepile, verovatno ću i unučiće šetati u njima.

Ne mogu da verujem da detetu u razvoju za cetiri godine ne poraste noga ni za jedan broj. Mojim je tek sad malo usporio rast noge a do ove godine ni celu skolsku godinu nisu mogli nositi iste patike. Valjda je to drugacije kod svih.

Ne mogu da verujem da detetu u razvoju za cetiri godine ne poraste noga ni za jedan broj. Mojim je tek sad malo usporio rast noge a do ove godine ni celu skolsku godinu nisu mogli nositi iste patike. Valjda je to drugacije kod svih.

dete je srednjoskolac..
ja verujem da je njima stopalo poraslo koliko mozedo tada..
posle rastu druge stvari :rumenko:

nema mnogo veze sa temom, al moram u neku rupu da istresem :lol:
sestrin klinac je jako blizak sa mnom i mojom sestrom..nije mu neprijatno, kakav god problem da ima da nam se obrati..
pre dva meseca devojcica sa kojom je raskinuo poklonila mu bokserice..one uz telo..sastav - neka vodena likra i tako to..
e sad, posle nekog vremena pocne njemu vrsnjak da crveni..i da se osipa..i da ga svrbucka..ode na pregled, urade mu bris - sve streilno..
dobijao neke kremice..dok macka sve ok, kako prestane posle najvise nedelju dana - opet isto..
opet bris, pregled - sterilno..opet kremica..malo jaca..i tako dva meseca..
i taman se sve smiri, kad on dolazi sa treninga i kaze - opet mi je crveno..
sestra i ja graknule: - DA VIDIMO!!!
jeste lude, jedva da sam dr-ki pokazao!
svasta, sta se stidis? :mrgreen:

vrsnjak spasen, a alergiju izazivale cega sto mu je ex poklonila..
kakve cega - takva i ex..
od tada je naucio da kad ti ex nesto pokloni - baci..manje boli :lol:

Poslednja izmena:
I za one koji kazu da je rucno mucenje..pokvase se toplom vodom..pospe preko i unutra prasak..sipa toplija voda..to odstoji recimo dok se voda ne ohladi..i na kraju se operu mekom stranom sundjera..sto traje 5 minuta..ispere..nevidjeno mucenje da bi patike trajale 5x duze

E tako ja radim, ručno...samo imam posebnu četku za trljanje patika i to je to...
Nisam do sad ni proveravala mogu li se prati u mašini.

Ali ja uglavnom kupujem one klasične bele.. da su neke fensi, pitanje je da li bi preživele moju četku :lol: .

Back