Ima li šta gore na svet od...

... muške sujete?
Нема.

Lucifer je u jednom trenutku svog života poželio život nezavisan od Boga, život prema svojoj volji a ne po Božjoj volji, život u kojem će on biti svoj bog a ne Bog. Želja za nezavisnošću od Boga kod Lucifera se pojavila zato što se uzoholio. Oholost znači uzdignuti sebe na položaj koji vam ne pripada, dati sebi značaj koji vam ne pripada, smatrati sebe važnijim i vrjednijim od drugih, zaboraviti na Boga kao na izvora svega što vi jeste i što posjedujete…

„Tvoje srce se uzoholilo zbog ljepote tvoje. Uništio si mudrost svoju zbog svog sjaja“ (Ezekijel 28:17).

Lucifer je, uzoholivši se zbog onoga što je vidio kod sebe – ljepotu, sjaj, mudrost, uzvišeni položaj kao heruvima zaštitnika, a što je bilo veličanstveno jer ga je Bog stvorio takvim, pomislio da može biti nezavisan od Boga – da samostalno donosi odluke, da samostalno bira svoju put, da bude poštovan i obožavan od drugih… Lucifer je u suštini htio da bude kao Bog – da bude svoj bog u svom životu, jer je sebe smatrao veoma velikim u svojim očima, odnosno većim od svih drugih, zato što je bio lijep, sjajan, mudar i visoko rangiran u Božjoj hijerarhiji.

“A govorio si u svom srcu: Do nebesa ću se podići. Iznad Božjih zvijezda podići ću svoj presto i sješću na zbornu goru na krajnjem sjeveru. Podići ću se iznad oblaka. Izjednačiću se sa Svevišnjim” (Isaija 14:13-14).

https://www.hriscanskamreza.net/tajna-grijeha-skretanje-pogleda-sa-boga-ka-sebi/

Meni su svi ovi biblijski citati dobar opis kako se narod uci da se pokorava autoritetu.
Mislim ako to ima logike, zasto bi plemeniti bog pun ljubavi odjednom i sam postao sujetan i kaznjavao nepoverenike tako sto bi ih slao sadisti luciferu da ih u podzemlju shiskebabuje, koji se sam drznuo protiv njega. Mislim krajnja pouka je ako si ti zlocko, dobices svoj sado mazo studio i beskonacan priliv musterija.

Back