Ima li srpski obraz cenu ???

Kako gde i kako za koga...znam dosta ljudi kojima mogu da verujem jer sam se uverio da njihova rec vredi vise nego neciji potpisi i zaklinjanje! Kada bi kojim slucajem opet bio neki rat znam zaista puno njih koji me recimo ne bi izdali ni pocenu sopstvenog zivota ! I sto se tice postenja mogu da kazem slicno...znam dosta postenih ljudi (nazalost uglavnom medju sirotinjom ) ...recimo u selima odakle su mi koreni (jugoistocna Srbija) ljudi jos uvek ne zakljucavaju kuce kada odu negde...sve je otvoreno i na izvolte ali je prava pravcata retkost da je neko nekom nesto ukrao !

srbija ce sve vise siromasiti,zato sto lopovi na vlasti kradu,nisu strucni,ne vole svoj narod,ne podsticu radjanje, ne proizvode strucnjake vec menadzercice i cate po firmama, a samim tim i smanjuju trziste tako da niko nece ulagati i praviti fabrike u srbiji koja je jedna od najstarijih nacija evrope.

А ко држи ту власт на власти?

И зато - има ли овца образ?

Све и свако на овом свету данас има цену,треба је само пронаћи! Прошло је време када су људи гинули због части,када им је РЕЧ била највећа светиња,када је образ у Србина био бељи од снега, када се није лагало ,крало,живело се часно и у немаштини чувао се пријатељ,кум,комшија.Мене једино плаши једна чињеница да нам по питању моралних криреријума друштва неће бити боље,биће нам још горе и горејер једном када се покрену неке ствари тада се тешко враћају на старо.

"Alisa u zemlji cuda":mrgreen:

ziveti danas u srbiji nije ni malo lako i jednostavno !!!
cini mi se da je evidentna strahovita erozija morala u srbiji !!! ne mogu vise da gledam koliko smo postali jeftini kao narod !!!! zar je moguce da svuda oko nas buja nemoral,primitivizam....sve je manje casti i postenja....sta je sa onom narodnom ...OBRAZ MI NE DOZVOLJAVA .....pa jesmo li toliko pali zbog ratova,kriza,zbog politicara koji prvi izgubise obraz....koliko poznajete ljudi oko sebe za koje mozete reci da su casni ??? jel to manje ili vise od nekad pre ??? jel to cena prelaska u kapitalizam ???

To je cena kapitalizma i demokratije, a samo jedna od posledica nacionalizma.

obraz, cast, postenje itd. su vrijednosti 19 stoljeca i kao takvi samo primitivni i u krajnjoj liniji glupi (jer nefleksibilni)
danas imamo u razvijenom svijetu demokraciju i postivanje ljudskih prava, i to je (trebao bi biti) obrazac ponasanja, kao i zakonske regulative opceprihvatljivog ponasanja koje jaca pojedinca i sluzi istovremeno drustvu..i to je moral, odgovornost pojedinca za receno odnosno ucinjeno,.sve ostalo, obraz isl. ostaci plemenskih navika jednog zaostalog drustva i bjezanje pred konfliktima vlastite licnosti

jesu ali iz sigurne daljine.:hahaha::hahaha::hahaha:
ps.ne radi se samo o srbima

obraz, cast, postenje itd. su vrijednosti 19 stoljeca i kao takvi samo primitivni i u krajnjoj liniji glupi (jer nefleksibilni)
danas imamo u razvijenom svijetu demokraciju i postivanje ljudskih prava, i to je (trebao bi biti) obrazac ponasanja, kao i zakonske regulative opceprihvatljivog ponasanja koje jaca pojedinca i sluzi istovremeno drustvu..i to je moral, odgovornost pojedinca za receno odnosno ucinjeno,.sve ostalo, obraz isl. ostaci plemenskih navika jednog zaostalog drustva i bjezanje pred konfliktima vlastite licnosti

a viš takvi kao ti su problem
koji obraz čast i posštenje
ono što čovek treba da nosi u samoj biti sebe
žele da regulišu zakonom
i sve ono što oni u sebi nemaju takvi kao ti podvode pod konflikt ličnosti

ČOVEK JE ČOVEKU PARGRAF PO TEBI

cini mi se da je evidentna strahovita erozija morala u srbiji !!! ne mogu vise da gledam koliko smo postali jeftini kao narod !!!! zar je moguce da svuda oko nas buja nemoral,primitivizam....sve je manje casti i postenja....sta je sa onom narodnom ...OBRAZ MI NE DOZVOLJAVA .....pa jesmo li toliko pali zbog ratova,kriza,zbog politicara koji prvi izgubise obraz....koliko poznajete ljudi oko sebe za koje mozete reci da su casni ??? jel to manje ili vise od nekad pre ??? jel to cena prelaska u kapitalizam ???

Sve sto si ovde napisao je posledica naseg velikog stradanja u proslosti , stvaranja Jugoslavije , to jes naseg sopstvenog rasplinjavanja , to jest rasplinjavanja onih koji su preziveli . Zatim komunizma i njiegovih derivata , koji su rastocili srpsku nacionalnu svest , kao i pogubljenja velikog broja srpske elitie za vreme i posle drugogo svetskodg rata.

a viš takvi kao ti su problem
koji obraz čast i posštenje
ono što čovek treba da nosi u samoj biti sebe
žele da regulišu zakonom
i sve ono što oni u sebi nemaju takvi kao ti podvode pod konflikt ličnosti

ČOVEK JE ČOVEKU PARGRAF PO TEBI

ako mislis i na mene, a ocito je...
sto imas reci na napisano...ili o kakvom "obrazu" i sto je to zelis da diskutiramo...?
i sto bi trebalo da netko (covek) nosi u sebi?
reci sto mislis...jer konstatacija "covek je paragraf" ne objasnjava i ne dokazuje nista...
cista, klasicna floskula

Све и свако на овом свету данас има цену,треба је само пронаћи! Прошло је време када су људи гинули због части,када им је РЕЧ била највећа светиња,када је образ у Србина био бељи од снега, када се није лагало ,крало,живело се часно и у немаштини чувао се пријатељ,кум,комшија.Мене једино плаши једна чињеница да нам по питању моралних криреријума друштва неће бити боље,биће нам још горе и горејер једном када се покрену неке ствари тада се тешко враћају на старо.

ako je to tako,ko posten treba da zivi u srbiji ????

Sve sto si ovde napisao je posledica naseg velikog stradanja u proslosti , stvaranja Jugoslavije , to jes naseg sopstvenog rasplinjavanja , to jest rasplinjavanja onih koji su preziveli . Zatim komunizma i njiegovih derivata , koji su rastocili srpsku nacionalnu svest , kao i pogubljenja velikog broja srpske elitie za vreme i posle drugogo svetskodg rata.

ma dal je bas tako ???
kakve veze ima srpska nacionalna svest sa postenjem,obrazom.....pa ne znam dal je to dobro poredjenje....znao sam neke druge narode za koje je rec svetinja...kakav zakon treba da stiti zadatu rec..netreba tu ni ugovor ni nista,ako je covek covek....primera radi u praksi sam se uverio sta znaci kad siptar da besu....zasto je to toliko sigurna garancija ????
uverio sam se i kad ciganin nesto obeca koliko je to obecanje jako...u mom slucaju ko granit...siguran sam da postenje nema veze sa nacijom ..!!!
u stvari u onoj narodnoj COVEK SE DRZI ZA REC ...ne pominje se nacionalni predznak...sto ce reci covek je covek ma koje vere bio ili nije covek...

Obraz je danas misaona imenica u Srbiji.......

Ja mislim da srpski obraz ima najnižu cenu kod gastarbajtera... Steko sam takav dojam... :think:

Pa dobro, ti "gastarbajteri" ga mozda nisko prodaju, ali sa 5 MILIJARDI $ godisnje vam hrane pola drzave ;) i time ujedno sprecavaju narodne nemire, znas kakva je gladna rulja, moglo bi tu da bude svega i svacega :per:

...nego daj nam ti reci kako podnosis to trpanje u b00lju za DZ, jel' ti daju vazelin ili te kidaju na suvo :hahaha:

ma dal je bas tako ???
kakve veze ima srpska nacionalna svest sa postenjem,obrazom.....pa ne znam dal je to dobro poredjenje....znao sam neke druge narode za koje je rec svetinja...kakav zakon treba da stiti zadatu rec..netreba tu ni ugovor ni nista,ako je covek covek....primera radi u praksi sam se uverio sta znaci kad siptar da besu....zasto je to toliko sigurna garancija ????
uverio sam se i kad ciganin nesto obeca koliko je to obecanje jako...u mom slucaju ko granit...siguran sam da postenje nema veze sa nacijom ..!!!
u stvari u onoj narodnoj COVEK SE DRZI ZA REC ...ne pominje se nacionalni predznak...sto ce reci covek je covek ma koje vere bio ili nije covek...
složio se

Obraz je danas misaona imenica u Srbiji.......

e i ja mislim na zalost da je tako !!! i mozemo mi ovde trabunjati sta god !!! dok god bude onih koji ce za najsebicnije licne interese biti u stanju da prodaju ne samo interes srbije vec da izdaju interes i najblizeg svog...srbija je osudjena na nestajanje !!!!!!
mozda je to i zbog toga sto srbija nije ni definisala svoje nacionalne interese pa jadni gradjani ne znaju sta da cuvaju !!!!

ma dal je bas tako ???
Има национална свест итекакву везу са образом.
Пре свега, човек без националне свести не зна ко је и шта је.
Такав човек не може , последично, да зна ни шта је морално, а шта није. С обзиром да не зна ко је, он не зна ни шта је добро за народ коме припада, јер је несвестан свог припадања.
Такав човек је безоблична маса меса коју је могуће месити на све могуће начине и убацивати му у главу свакојаке глупости.
Такав човек је савршена подлога за манипулацију и основ да се друштво начини аморалним.
Србија је најбољи показатељ да тај експеримент даје резултат.

Pa dobro, ti "gastarbajteri" ga mozda nisko prodaju, ali sa 5 MILIJARDI $ godisnje vam hrane pola drzave ;) i time ujedno sprecavaju narodne nemire, znas kakva je gladna rulja, moglo bi tu da bude svega i svacega :per:

...nego daj nam ti reci kako podnosis to trpanje u b00lju za DZ, jel' ti daju vazelin ili te kidaju na suvo :hahaha:
Ја једва чекам да се направи гладна руља...једва чекам....није тих 5 милијарди довољно да народ не буде гладан.;)

Back