Ima li srpski obraz cenu ???

Има национална свест итекакву везу са образом.
Пре свега, човек без националне свести не зна ко је и шта је.
Такав човек не може , последично, да зна ни шта је морално, а шта није. С обзиром да не зна ко је, он не зна ни шта је добро за народ коме припада, јер је несвестан свог припадања.
Такав човек је безоблична маса меса коју је могуће месити на све могуће начине и убацивати му у главу свакојаке глупости.
Такав човек је савршена подлога за манипулацију и основ да се друштво начини аморалним.
Србија је најбољи показатељ да тај експеримент даје резултат.

nacionalna svest se stvara iz jasno definisanih nacionalnih interesa koje potvrdjuje skupstina srbije !!! a ja tvrdim da srbija nema jasno definisane nacionalne interese a kamo li definisane prioritete unutrasnje i spoljnje politike usmerene prema ispunjenju nacionalnih interesa !!!
kako toga nema nema ni nacionalne svesti !!!! pa nam se zato javljaju na forumu isfrustrirane pubertelije koje misle da je nacionalna svest ponovni ratovi,ubijanja,velicanja cetnistva ili partizanstine,dokazivanja koji su vise klali,ubijali...a tek odnos prema drugim narodima......hteli bi da namire racune sa jos klanja i ubijanja..... ISTORIJA SE OKRECE U KRUG...NISTA NISMO NAUCILI....SRBIJA JE OPERISANA OD MUDROSTI....POVRSNOST HARA SRBIJOM ...

nacionalna svest se stvara iz jasno definisanih nacionalnih interesa koje potvrdjuje skupstina srbije !!! a ja tvrdim da srbija nema jasno definisane nacionalne interese a kamo li definisane prioritete unutrasnje i spoljnje politike usmerene prema ispunjenju nacionalnih interesa !!!
kako toga nema nema ni nacionalne svesti !!!! pa nam se zato javljaju na forumu isfrustrirane pubertelije koje misle da je nacionalna svest ponovni ratovi,ubijanja,velicanja cetnistva ili partizanstine,dokazivanja koji su vise klali,ubijali...a tek odnos prema drugim narodima......hteli bi da namire racune sa jos klanja i ubijanja..... ISTORIJA SE OKRECE U KRUG...NISTA NISMO NAUCILI....SRBIJA JE OPERISANA OD MUDROSTI....POVRSNOST HARA SRBIJOM ...
Пајо, проблем је много сложенији и дубљи.
Није национална свест почела да се гаси од доласка ДОС-а.
И не чине националну свест интереси, већ обрнуто.
Интереси проистичу из националне свести.
Значи, прво морамо имати свест о себи и свом постојању па ће нам бити јасно и шта је то шта нам је потребно.;)
Шта је оно што формира код човека националну свест?
Култура, вера, историја и на крају породица која има добар темељ изграђен на претходно набројаним стварима.
Присети се шта се све дешавало од доласка Броза и све ствари ће ти бити јасније, па чак и та јака спона између образа ( части) и националног идентитета.;)

Значи, прво морамо имати свест о себи и свом постојању па ће нам бити јасно и шта је то шта нам је потребно.;)
Култура, вера, историја и на крају породица која има добар темељ изграђен на претходно набројаним стварима.
Присети се шта се све дешавало од доласка Броза и све ствари ће ти бити јасније, па чак и та јака спона између образа ( части) и националног идентитета.;)

ja problem ne mogu elaborirati u 5 recenica !!!
a ovo sto napisa svodi se -banalizujem-sta je starije kokoska il jaje ??....mislim na svest i interes....kad je broz dosao srbi ko srbi,povrsni,iskljucivi,il vole do maksimuma il mrze,voleli kralja vise od zivota,pa ga zamrzeli,zavoleli tita bez skrupula iskreno i do kraja,al tad su odlucili da je srpski interes ljubav prema titu,nacionalna svest im je bila sekundarna,pa smo zamrzili tita do daske,a zavoleli njegovog ucenika milosevica opet bez racia--onako bas,pa smo i njega zamrzeli,i sad volimo >>>>>>....???? ponasamo se ko pubertetlija i prva ljubav....slepi a imamo oci....hormoni nam rade LOW ili HIGH sredine nema...racio ostao kuci u sifonjeru ...

Kao Srbin usudicu se da kazem da moj obraz nema cenu, nikad nisam uradio nesto necasno niti planiram, postujem starije kao sto hocu da sutradan postuju moja deca mene, trudim se da budem dobar pravoslavac i postim bar sredom i petkom, hocu da zivim posteno pa sta zaradim to mi je, decu cu svoju tako da ucim da je najsladje ono sto je zaradjeno a nikako oteto ili dobijeno kao mito za neku necasnu radnju ili...! :)
Pozdrav :cool:

Broz je kriv sto su yu narodi pre i posle njega obarali vlastite svetske rekorde u klanju, brutalnosti i pljuvacini svih oblika?

Nacionalna svest nema veze sa karakterom osobe, a karakter je taj koji odlucuje da li ce neko imati obraz ili ne, svejedno sta je po nacionalnosti.

Ima Hrvata, Muslimana, Albanaca, Slovenaca, Crnogoraca koji su 100% "nacionalno svesni" sami sebe, znaci poznaju svoje tradicije, obicaje, kulturu, veru, istoriju bla bla bla, i mrze Tita naravno (jer pretpostavljam da je to glavno i osnovno merilo "nacionalne osvescenosti" ha), pa su i pored toga opsednuti mrznjom prema Srbima, hoces li i za njih reci da imaju obraz?

Odgoj i zivotna sredina odlucuju da li ce neko imati obraz ili ne, uslovi pod kojima ljudi u svom razvoju zive puno odlucuju i na razvoj njihovog karaktera, pa je tako normalno da danas o obrazu pricamo u proslom vremenu, jer se obraza i postenja secamo iz vremena Tita, a "nacionalne osvescenosti" posle njega, vremena kad su dosli ratovi, sankcije, obracuni mafijasa, divljanja po utakmicama, prenosa droge, kurvi i belog roblja preko nasih dvorista, itd...

"Bilo je casno ziveti s Titom" - nije bezveze receno.

Od kako su se ljudi "nacionalno osvestili" svet ne prestaje da nam se cudi, uspeli smo cak i na teniskim turnirima da se do krvi potucemo.

Национална свест је почела да се гаси после 1918.

ma dal je bas tako ???
kakve veze ima srpska nacionalna svest sa postenjem,obrazom.....pa ne znam dal je to dobro poredjenje....znao sam neke druge narode za koje je rec svetinja...kakav zakon treba da stiti zadatu rec..netreba tu ni ugovor ni nista,ako je covek covek....primera radi u praksi sam se uverio sta znaci kad siptar da besu....zasto je to toliko sigurna garancija ????
uverio sam se i kad ciganin nesto obeca koliko je to obecanje jako...u mom slucaju ko granit...siguran sam da postenje nema veze sa nacijom ..!!!
u stvari u onoj narodnoj COVEK SE DRZI ZA REC ...ne pominje se nacionalni predznak...sto ce reci covek je covek ma koje vere bio ili nije covek...
Recimo....Crnogorci...kaze se ovako:
Ako izgubis pare-izgubio si jedan deo
Ako izgubis zdravlje-izgubio si pola
a ako izgubis OBRAZ onda si,jado,sve izgubio!

Sta po vama uopste znaci obraz kad se tako razbacujete tim terminom, i jos pritom dajete sebi za pravo da generalizujete celu naciju kao propalu iako nemate uvida u srca i duse ni 1% nacije, po kojoj to logici?
Pozdrav :cool:

Ima li današnji Srbin obraz-to je pravo pitanje

Арапи све раде ''на реч''.
Уговоре вредне милијарде долара склапају на реч.
Тамо ако изгубите образ, угасили сте га за сва времена.

Covece ajmo na spavanje:mrgreen:
:rumenko:

Back