C0NSIGLIERI
Buduća legenda
- Poruka
- 43.879
Turisticki mozda, ekonomski nikako i geostrateski nikako.Море је прецењено.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Turisticki mozda, ekonomski nikako i geostrateski nikako.Море је прецењено.
Hajde ti objasni našim te prednosti :: jedan brod nosi 2000kamiona robe... Cena u odnosu na drumski (na bliže) 1/2 na dalje 1/10..pa se još pitamo zašto nam ide kako ideTuristicki mozda, ekonomski nikako i geostrateski nikako.
I ja mislim da su odustali od pravca Mađarska,Osijek,Odžak,Zenica Sarajevo i nešto frtalj kilometara kroz Hercegovinu. Koridor VC neče biti završen ni za 20 godina. Tek rade zeničku zaobilaznicu,a onda dolazi najgori dio kanjon Vranduk kroz koji treba proći masu tunela i vijadukta. Kroz Hercegovinu do luke Ploče biće umijeće napraviti auto put. Od Subotice do Soluna je auto put završen.
A zašto je otpao pravac Budimpešta-Zagreb? 500 km je KRAĆI od pravca za Solun? Ali kontejneri morem putuju mnogo duže od Soluna do Rijeke?
Ta je opcija najbliža za Mađare za transport robe,mada oni koriste riječku luku. Problem je konfiguracija terena kroz Bosnu. Kanjon Neretve je posebna priča,kako će izvesti auto put FBiH vidjećemo. Za sada je već završen auto put od Horgoša do Soluna. Cilj zapada je izbjeći Srbiju auto putevima. Bila je nekad opcija Turska - Bugarska - Rumunija - Mađarska ali to je dalja trasa i kad bi je napravili ?? Karpati su teško prohodan teren,sa sruge strane Srbija je dosta ravna. Sada je aktuelan priča Jadransko Jonska magistrala koja bi išla linijom Hrvatska - Crna Gora - Albanija - Grčka - Turska. Taj auto put je teško izvodiv i koštao bi te države ko Svetog Petra Kajgana.To je bila još jedna od USA budalaština i bukvalno silovanje ovog prostora suludim planovima. I Mađari kad su uvideli da moraju plaćati najgluplje USA planove izmakli su se
Ta je opcija najbliža za Mađare za transport robe,mada oni koriste riječku luku. Problem je konfiguracija terena kroz Bosnu. Kanjon Neretve je posebna priča,kako će izvesti auto put FBiH vidjećemo. Za sada je već završen auto put od Horgoša do Soluna. Cilj zapada je izbjeći Srbiju auto putevima. Bila je nekad opcija Turska - Bugarska - Rumunija - Mađarska ali to je dalja trasa i kad bi je napravili ?? Karpati su teško prohodan teren,sa sruge strane Srbija je dosta ravna. Sada je aktuelan priča Jadransko Jonska magistrala koja bi išla linijom Hrvatska - Crna Gora - Albanija - Grčka - Turska. Taj auto put je teško izvodiv i koštao bi te države ko Svetog Petra Kajgana.
A, nema cestarina na otvorenom moru. SnS vUCKo ima po novim naplatnim kucicama da zaposli stranacku vojsku. Zato masovno gradi auto ceste.Hajde ti objasni našim te prednosti :: jedan brod nosi 2000kamiona robe... Cena u odnosu na drumski (na bliže) 1/2 na dalje 1/10..pa se još pitamo zašto nam ide kako ide
Jeste, samo kad imam kupca za 40 tona krastavaca ja upalim 2 kamiona...Hajde ti objasni našim te prednosti :: jedan brod nosi 2000kamiona robe... Cena u odnosu na drumski (na bliže) 1/2 na dalje 1/10..pa se još pitamo zašto nam ide kako ide
Hajde ti objasni našim te prednosti :: jedan brod nosi 2000kamiona robe... Cena u odnosu na drumski (na bliže) 1/2 na dalje 1/10..pa se još pitamo zašto nam ide kako ide
Turistička Teorija Relativnosti kaže: Ako države koje imaju more ZARAĐUJU (i) na srpskim turistima, onda Srbi i Srbija PUSHE tu lovu!
Misliš, da imamo izlaz na more, jeftinije bi uvozili?
I ovako ono što uvozimo dolazi morem do najbližih luka, pa te prevoz te robe košta, bila luka tvoja ili tuđa.
Kad imaš konkurentnu robu za izvoz, kao što je Srbija u stvari nema, teritorijalni izlaz na more ti je potpuno nebitna kategorija.
Ono, Somalija ima izlaz na more...džabe im.
Ako niste otmeli od nas Makedonije u 1912 sad biste imali izlaz na Jadran,a mi bismo imali izlaz osim na Crno more i na Egejsko more.Neki/mnogi Srbi su možda računali da će kroz Kraljevinu SHS/Jugoslaviju, a zatim federalnu zajednicu FNRJ/SFRJ sa ostalima imati i izlaz na more! Danas vidimo da je sve to propalo, čak su i balije zahvaljujući bravaru omastile svoje brkove kod Neuma! Koliko je Srba izginulo na Balkanu u zadnjih 150 godina, a Srbija danas malo veća od beogradskog pašaluka!?
Koliko je Srbija uložila u razna odmarališta na Jadranu, a od toga je dobila ***** od ovce? Naprotiv, mnogi Hrvati smatraju da je Srbija trošila pare Hrvata za izgradnju tih odmarališta i da Srbiji ni ne pripada od toga više od ovčjeg!?![]()
Ako niste otmeli od nas Makedonije u 1912 sad biste imali izlaz na Jadran,a mi bismo imali izlaz osim na Crno more i na Egejsko more.
Mi nismo hteli tudje zemlje,hteli smo samo to sto je nase-Makedonija.Da se vi niste pravili pametni 1913. gde bi Bugarska bila? Jel bi Turska bila i evropska drzava?![]()