Ima li na nekom sajtu konkretno o saksijskom lisiantusu,gajenje rasada?
Odlicna tema, slabo posecenja, gde ste zene,,,,,,Mene zanima gde mogu da procitam nesto vise o banani (Musa), imam 4 saksije, lepo napreduju preko leta, tj. od proleca do kraja jeseni, kada ih premestim u sobu,,,pocinju problemi,jedni govore da moraju da budu u hladnoj sobi,,, jedni da obavezno temperatura bude umerena,,,jedva se snalazim, i na kraju prosle zime su bile u sobi gde je centralno grejanje, pa su se i na stablu i na liscu pojavile stitaste vasi kojih ne mogu da se resim .Leto je prava sezona za njih , skupljam u jednoj velikoj posudi kisnicu i kupam ih svaki dan, lisce im je tamno zeleno i veliko, zemlja je kupovna i u hodniku su da im vetar ne bi iskidao lisce.Prvu biljuku sam dobila od komsinice iz Austrije,,,i ona je najstarija,,,ali kod nje se desilo i to da je jedna donela rod

, bas sam se nasmejala kad sam videla 12 baby banana....i onda je cela biljka propala, s tim da je pored maticnog stabla uskoro nikla i nova mlada...kazu takav je proces obnavljanja.....eh, nije banana Feniks ptica...ipak je biljka..Mene toliko ne interesuje plod, nego jednostavno ne znam kako da ih ocuvam i gde da ih drzim tokom zime, izbor je velik, kuca je velika,,,,ali koja literatura nudi o tome nesto?/Nigde nista nisam nasla..