Ima li koga? Trovanje ili nesto drugo?

Пре него што се нађе да интервенише нека надобудна администраторка/модераторка, која је све време седела у прикрајку и није јој сметало да гледа лупетања до бесвести, или није имала појма о чему се ради јер не познаје материју али је свеједно неким триком постала администраторка или модераторка, хајде да се чланови изјасне о томе да ли су вољни да се и даље друже са цвећком каква је new_folder. Мени је све једно да ли ћу да будем овде или не, ја на овом форуму нисам био две године и било ми је лепо, ово је сада само једно малтретирање које морам да издржим да бих контролисао фолдера, јер администратори очито нису свесни колико тај човек деградира форум и залуђује чланство. Ако не верујете, узмите његове постове па замолите неког од професора ветерине да их прокоментарише. Или можете једноставно да угасите форум, да се више не бисте брукали.

new folder, vi ste zapoceli pricu i to vrlo ostrim optuzbama, a sve neodredjeno i bez pojasnjenja gde su bile te katastrofalne greske deda zike, bez bilo kakvih argumenata koje se oslanjaju na strucnu literaturu, sto je jedino moguce kad se radi o ozbiljnim profesijama kakva je veterinarska medicina, jos sa nipodastavanjem komentarisete one kojima strucna literatura oslonac, sto je neprihvatljivo u najmanju ruku.

Ne razumem cemu ovi napadi na mm, ona tacno zna sta prica i nikad, ali NIKAD za sve ovo vreme koliko je znam nije napisala nesto netacno i neprovereno. Ako nije sigurna da zna o cemu se radi uvek to otvoreno kaze! Napali ste i DZ isto tako neargumentovano i na rauzan nacin na sta sam Vam skrenula paznju.
Iskreno, od njih dvoje sam procitala dosta vrlo korisnih saveta, a od Vas mi je samo jedan ostao u memoriji, to je kada ste nekom clanu foruma rekli da pozove sintere da pokupi pse iz kraja i to u pdf koji bi trebalo da posecuju samo ljubitelji zivotinja o.O

Dve mačke su uginule, tako da može tema da se zaključa, a Dedi hvala na tačnim odgovorima, koji su bili preciziniji od veterinarevih odgovora sa krvnom analizom u ruci.
Druge dve mačke su dobro.

Žao mi je tih maca, drago mi je da su barem dve preživele, a tema neće pod ključ, na žalost, živimo u takvoj sredini u kojoj će sigurno još nekome zatrebati. :(

A boldovani deo se tako lepo nadovezuje na diskusiju...

Na početku teme sam napisao šta je i kako će da se zakomplikuje. Sto puta sam ovu temu obradjivao kao admin u proteklim godinama.....i u kući imao taj virus, izaziva teške komplikacije na plućima, krv pljuju mačke, zidovi crveni od krvi....pluća u raspadu od jake infekcije....na sreću izvukli se, bili malo stariji od gore pomenutih .
Što ste menjali imena jedan postavio temu a drugi se zahvaljuje.....

Vakcinišite mačke

Niko se nije setio da izmeri temperaturu ......dijagnostika je bila do jaja
Vadjenje krvi je bilo nepotrebno
Infuzija takodje je bila nepotrebna, tu ide glukoza u usta
Veterinar je bio u pravu kad je spomenuo vodu u plućima

Poslednja izmena:
Otorinolaringolog je jedna osoba. Drug čije su mačke je druga osoba. Ja sam treća, došao da kažem da nema potrebe za svađom, jer su mačke otišle i nije trovanje bilo u pitanju. Za jednu je bilo kasno, a za drugu smo se trudili koliko smo mogli.
Samo sam pomenuo da je Deda postavio dijagnozu ''napamet'' i zahvalili mu se zbog toga. Nažalost, mačka je bila preslaba da bi preživela. Ne zanimaju me vaše svađe, ali znam da ćemo opet kontaktirati Dedu ukoliko se neka mačka razboli.
Pozdrav.

... sad, jedno mace je bilo od juce kao bolesljivo nije izlazilo iz kucice suva mu je njuska bila ...
... A ja danas kad sam bio kod njega cuo sam kako drugo mace kija/kaslje.

Na početku teme sam napisao šta je i kako će da se zakomplikuje

Браво, мајсторе! Из овог описа проблема си ти видео да је "ринотрахеитис"! Лепо ја кажем, шушка се да ће да ти повере катедру за болести месоједа. Па тамо на оном твом сајту ти је неки дипл. вет. Горан лепо написао: "Njih izaziva nekoliko virusa CALICI, HERPES...Oni izazivaju veoma slicne simptome koji se ispoljavaju rinitisom , suzenjem, smrkljanjem..." Затим си ти сам описао симптоме својих мачака: "Teško disanje sa otvorenim ustima, kijanje, šlajm i suzenje iz oka, temperatura...". Да и не помињем ону крв по зидовима. Где си ти у опису проблема нашао иједан од ових симптома? Маче је болешљиво и сува му је њушка, друго маче кија/кашље - аха, то је "ринотрахеитис". Браво дијагностичару! Нећу да помињем професоре поново, али да си студент па да им тако нешто кажеш на испиту, не да би те оборили, већ би те избацили са факултета. Онако узгред, због твоје наобразбе, ринотрахеитис је погрешан назив, тако ову болест зову неупућени, зато што трахеја никада није погођена вирусом (што то беше трахеја?).

Umrili su od endema pluća na kraju, žiko tupadžijo...

Нису могли да умру од ендема плућа, зато што ендем плућа не постоји. Постоји едем плућа а нису умрли ни од њега, већ од сепсе, али теби је то немогуће да разумеш.

Рекао сам да нећу да се убеђујем више са тобом, јер си неразуман. Нешто као ментално заостао само опасније, јер си агресиван. Пишем због других, да не би поверовали како сузне очи (једини описани симптом) представљају увод у сигурну смрт.

Poslednja izmena:
Veze nemaš žiko, tačno sam znao da ćeš da zezneš nešto.

Gledam te samo kako samo nabadaš, počeo si od glista.....?????? dobro nisi počeo od ameba

Маче је болешљиво и сува му је њушка, друго маче кија/кашље - аха, то је "ринотрахеитис". Браво дијагностичару
Burazeru praksa, u ostalom znam koja je epidemija u toku i u ovo vreme.

Pazi ovo ti se čudiš, barem da si ćutao.....

Мислим и даље да је респираторна инфекција, али мало сам се поколебао због успореног хода, па и малаксалости.
??????????
Plati pa ću da ti kažem zašto pacijent deluje ukočeno i sporo hoda.......ili pitaj profesora ako zna baš da vidim šta će da kaže pošto ti očigledno ne znaš.

"Teško disanje sa otvorenim ustima, kijanje, šlajm i suzenje iz oka, temperatura...". Да и не помињем ону крв по зидовима. Где си ти у опису проблема нашао иједан од ових симптома?
Prijatelju ja tebi treba sve da crtam da bi shvatio......to je zato što sve bukvalno shvataš kad čitaš knjige...........NE mora da ima ni jedan od ovih simptoma, virus može da ima potpuno različitu kliničku sliku nije kod svakog isto......

Онако узгред, због твоје наобразбе, ринотрахеитис је погрешан назив,
Ne mlati, ko boga te molim......još ćeš i knige da prepravljaš kao moj dragi komšija bora-ćora inovator koji pravi mašinu koja prkosi zakonima fizike. Isti je takav entuzijasta kao ti, voli nauku ali je amater do bola.

неки дипл. вет. Горан лепо написао: "Njih izaziva nekoliko virusa CALICI, HERPES...Oni izazivaju veoma slicne simptome koji se ispoljavaju rinitisom , suzenjem, smrkljanjem..."
Tako je, slični su na prvi pogled ali ima svaki po jednu razliku......samo treba da znaš koju...a tamo ne piše

Нећу да помињем професоре поново, али да си студент па да им тако нешто кажеш на испиту, не да би те оборили, већ би те избацили са факултета.
Prijatelju ovo se ne uči na fakultetu već kroz praksu......mene veterina ne interesuje igrom slučaja sam u priči dugo vremena pa mi se smuči kad vidim nekog sa diplomom a neke osnovne stvari ne zna

Нису могли да умру од ендема плућа, зато што ендем плућа не постоји.
???????????????
Savet: ako nekad nedajbože moraš da zoveš hitnu pomoć, samo kaži "endem pluća"......ima odmah da dodju kao za infarkt.......inače ima da se načekaš još će i slušalicu da spuste ako procene da nije ozbiljno

Лепо ја кажем, шушка се да ће да ти повере катедру за болести месоједа.
Meso ne jedem, krv ne podnosim teško da ću na tu katedru.

Pošto si elektro struke rećiću ti slikovito koju sistemsku grešku praviš svaki put: "Rasturio si peglu a ono bio gajtan u prekidu"
Toliko si se pogubio u analitici da nisi postavio osnovno pitanje....kolika je temperatura pacijentu.
Ne znam šta bi profesor rekao na ovako nešto..

PS: administratorka mi je poslala poruku sa pretnjom isključenja zato što se "neprikladno" izražavam.
Pa ako me nema ne znači da sam umro.

Poslednja izmena:
Veze nemaš žiko, tačno sam znao da ćeš da zezneš nešto.

Јадниче, јадниче! Ти би да и даље полемишеш са мном. Иако су остали чланови форума рекли шта мисле о теби и твојим "саветима", ти не престајеш. Зар ти је тако тешко да схватиш да људи неће твоје "савете". Уосталом, ко нормалан би желео да добије савет од особе која се дичи потпуним незнањем, неначитаношћу па и глупошћу? Истовремено, чланови су и о мени рекли пар речи и то је оно са чим ти имаш проблем, што је сломило твоју слабашну психу. Зашто мислиш да ћеш полемишући са мном да постанеш цењенији, поготову што наступаш без икаквих аргумената? Нећеш, напротив - тонеш све дубље. Ово је моја последња порука у којој те помињем. Расправа са тобом је бесмислена, јер видим да ти чак и не разумеш оно што сам написао. У исто време, сама чињеница да сам те поменуо подиже твоју вредност ("рејтинг"). Једино по чему си овде постао познат је распарава са мном. Зашто да ти то и даље омогућавам?

У исто време, сама чињеница да сам те поменуо подиже твоју вредност ("рејтинг"). Једино по чему си овде постао познат је распарава са мном. Зашто да ти то и даље омогућавам?

Hvala deda što mi dižeš "rejting" ništa ja bez tebe

Nego batali ti to......pitaj profesora ono što sam ti rekao. Ti ako si ozbiljan čovek trebalo bi da te intersuje tako nešto.

Poslednja izmena:

Back