BLAJBI
Zaslužan član
- Poruka
- 103.496
...PANASONOC LUMIH DMC-ZS 20 ?
Sada sam se naprecac zaljubio u taj aparat i hocu da ga kupim.....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...PANASONOC LUMIH DMC-ZS 20 ?
![]()
pa kupi sirotinjo
Kosta samo oko 200 dolara...
A cini mi se - super.
Odavno sam vec shvatio da nije sve u ceni fotoaparata.
Kupovao sam ja skupe aparate.....
Pa sam na kraju ipak ostao kod mog Pentaxa koji kosta 150 $........![]()
Vidi-stvarno ne kontam cemu postavljanje teme-kad Ti ne trazis savet-Ti si vec resio...Znaci-nemas dilemu sto onda uopste pitas to sto si pitao...? Mislim da se razumemo-taj aparat za svaki dan-za dzep, torbicu, i sl, je OK, i za te noovce ali-za nesto ozbiljnije-nemoj da se lazemo...Kol'ko para tol'ko i muzike...Kupi, i uzivaj al'nemoj da se zavaravas- s jacim kompaktima, tipa Canon G serije i nekim Nikonima,da ne pominjemo DSLR>NE MOZE da se poredi...Ali ni po cemu!
Vidi-stvarno ne kontam cemu postavljanje teme-kad Ti ne trazis savet-Ti si vec resio...Znaci-nemas dilemu sto onda uopste pitas to sto si pitao...? Mislim da se razumemo-taj aparat za svaki dan-za dzep, torbicu, i sl, je OK, i za te noovce ali-za nesto ozbiljnije-nemoj da se lazemo...Kol'ko para tol'ko i muzike...Kupi, i uzivaj al'nemoj da se zavaravas- s jacim kompaktima, tipa Canon G serije i nekim Nikonima,da ne pominjemo DSLR>NE MOZE da se poredi...Ali ni po cemu!
Za skupe aparate trebaju VELIKI MAJSTORI da iz njih IZVUKU ono sto oni mogu da daju...
A posto ja (mi) nismo TI majstori (cast izuzecima!) nama ce skupi aparati mozda da daju ISPODPROSECNE rezultate.
Zato je bolje imati JEDNOSTAVNIJNI aparat sa kojim cemo moci isto tako da pravimo dobre slike, ali koje ipak nece ici na medjunarodne izlozbe umetnicke fotografije.
Za NAS NIVO su dobri i jeftiniji kompakt aparati.
Ti sad tu brkas teze malo-znaci postoje neke stvari u kojima kompakt/prosumer)mali/relativno jeftini aparat ne moze da se poredi sa DSLRom/bilo cim cemu se menja objektiv...)>kontra svetlo, situacije s puno kontrasta ili premalo, low-light(fotkanje od sumraka pa nadalje), bilo koja vrsta fotkanja objekta koji se krecu, itd...
I da bi dobio BOLJE rezultate s DSLR od kompakta jeste potrebno znanje-ali ce i najveci amater izuci NEUPOREDIVO bolje rezultate...P.C. Uzmi kompakt aparat pa odi fotkaj hokej pa ces videti o cemu Ti pricam...Ili decu koja se igraju u zatvorenm prostoru(bez blica), itd...
P.C.2.- Ti nisi trazio savet-ali je tema tako postavljena da se iz aviona vidi da Ti neko aminuje da Ti kaze"da to je super aparat kupi ga" samo sto Ti iz nekog licemerj aneces da priznas...>ne volim ljude koji traze da drugi donose odluke za njih-meni kad se nesto svidi-ja kupim pa kud puklo da puklo...Kako god, uzdravlju Te sluzio....
Kupi DSLR djebote.
npr. Canon 600D
- - - - - - - - - -
i 55-250mm objektiv.