ima li hopera????

em3pac_iverson:
SisaDaPimp:
Jbt neko otvori temu 50cent i odma 30odgovora, i svi sto su tu napisali nesto su neki hoperi.. A ja otvorim temu vezanu za pravi HH nema jednog jedinog odgovora.. Sad se videlo koliko je ovde ljudi koji se razumeju u hop, a izgleda da takvih nema.. Zalosno..
Tako da prestanite vise da smarate sa tim sh*it temama, i pocnite da slusate pravi HH..
Pa cim svi odgovaraju na ovakve teme,znaci da valjaju!!!Samo se pitam,oni koje ti slusas,ako su "pravi najbolji HHeri",zasto nisu poznati kao 2Pac,Nas,Jay Z,50Cent,Eminem...zasto im nema spotova,zasto nisu prvi na top-listama...? :shock: Ako te ove teme "smaraju" nemoj da odgovaras na njih!!! :roll:

Znas li zasto nisu poznati kao 2PAC,Jay z, 50 cent i eminem? Zato sto underground nije muzika za siroke narodne mase...To slusa onaj ko rezume,a ove pesmice sa MTV-a to moze da slusa svaka budala, tu nema sta da se razume.
Npr. Pesma In Da Club je verzija Kes Kolica na Srpskom(ne mislim bukvalno mada ti ako ne znas eng. slusaj Kes Kolica bice ti jasniji i 50 Cent i Eminem i ostali)!
I jos nesto,ako neka grupa ili pojedinac,kako oces, nije poznat ne znaci da je los! Naprotiv, u ovom danasnjem svetu,sa ovoliko novih muzickih pravaca vise se ceni po kvalitetu underground nego komercijala(sto je naravno normalno)!A ova razlika je posebno izrazena u HH.
Uporedi ti txt 50 Centa i Gravediggaz(obozavam ih) pa ces svatiti sta ti pricam!

Oni su totalno Ok,sto se mene tice! Hip-hop zezanje,neobavezna muzika i txt-ovi. MADA imam jednu zamerku,svaki txt im je skoro identican tako da to pomalo pocinje da smara...

''Fegeti se guraju u klubu
i hvataju se svi za kare...''

Anonymous:
ub40?to je mnogo lose,to ti je onaj summer reggae,tekstovi bez pravih znacenja,leto,plaza,cice i taj fazon,isto kao i big mountain.ja od svih koje znam(a znam za mnoooooogo njih)samo jimmi clifnije bio rasta.a sta ti znaci to "cak i etiopska pravoslavna crkva"?jel si ti rasista???

Naravno da nisam,licim li na rasistu? :wink:

Ma daj to je bilo ironicno :wink:
I nemoj da se nervirash bre 8)

Anonymous:
[quote="BobbyMarlee]
Hvala vrlo dobro poznajem tu RELIGIJU,iako se sa tobom slazem da to bas i nije..... licno sam je osetio na svojoj kozi :( .....Uostalom vec sam jednom rekao da necu ovde o tome,ovde se ipak prica o muzici...a mene samo nervira sto reggae povezujete sa Rastafarijem.... Pa nije Bobby jedini koji je pravio reggae!!! A uostalom covek je i sam bio zbunjen(Marley).....nekad je pusio i losu Travu......ali vas ne kapiram (koji "duvate") vi uvek pusite losu travu.U Srbiji ne postoji Dobra(ako je neka dobra)...tako da ne bi trebali da budete toliko zbunjeni :wink:
Ma sve te njegove kontradiktorne izjave....mozda ga ne kapiram :D
Haille je Bog? :))) jel znas bre sta je covek radio???EJ!

P.S.Toliko sam iznerviram da ce ovaj text izgledati kao da sam nabacao sve iz glave........doduse i jesam,ali moglo bi biti i malo urednije..... Konfuzija! :(
Pozdrav

Mozda je licno pitanje, ali - kako si ti to iskusio Rastafari na svojoj kozi molim te? I sam si rekao da u Srbiji postoji samo jedan Rasta i to u Sremskoj Mitrovici valjda! Reggae TREBA da se povezuje sa Rastafarajem, inace kako bi neko razumeo poentu, o cemu pevaju textovi, koje su njihove ideje, za sta se bore? To sam vec rekla jednom. Ja sam dugo trazila sebe u tome i nasla sam se, cak sam pocela da se i bavim tom muzikom!I ne razumem u kakvom kontekstu sad pominjes travu?! Na osnovu cega si zakljucio da ja pusim travu? I izvini, ne razumem razliku izmedju 'dobre' i 'lose', sta jel dobra prirodna a losa neka mesavina?! Razlog sto nemam nista protiv trave je sto poznajem neke jako pozitivne ljude koji 'duvaju' (ili su duvali, uostalom to je stvar izbora)...i niko ne moze da me ubedi da su oni losi samo zbog toga...Irie![/quote]

:roll: poZdrav! Nisam osetio u Srbiji.....Zar nije gloopo da "pricam" tek tako o tome......a i uostalom ne poznajem te :wink:

Jedino sto sam pokusao da iznesem svoj stav i da budem jasan(izgleda da nisam uspeo)....Strashno me mrzi da se trudim....pogotovo kad se tako nervirash....
Opusti se..... sa Wu ili bez nje...MENI je svejedno :wink: :wink:

MaYYa:
Anonymous:
Anonymous:
Moram da se ubacim.Pazi,verujem ti koliko ti znaci ta muzika ali znaci i meni.Mnogo.Verovatno znas ali da te podsetim da to nije samo muzika nego deo cele te kulture.I naravno da nisu rastafarijanci kod nas svi koji noise dredove.70%ih nosi a ni ne znaju sta znaci.A i trava se pusi kao sto si sama rekla da bi se sjedinili ili priblizili bogu.I vecini kad kazes kazes slusam reggea svi odmah kazu da si narkoman.A na narodnjacima su ustvari narkomani,alli pravi narkomani koji konzumiraju kokain i verovatno i dop.Ja postujem svaku tradiciju ili pravilo u pogledu rasta kulture,pa cak i to sto si napisala za pork i ostalu vrstu hrane i mnogo me nervira kad neko kaze sta se lozis,koji bre rastafarijanac.A u poslednje vreme me i sramota da prodjem gradom sa dredovima jer pogledam okolo i vidim da su skoro svi pozeri a molo njih(uglavnom stariji)ih nose zato sto znaju zbog cega se i nose.Toliko za sad od mene ali cu se ukljuciti u dalju raspravu ako je bude bila.Pozdrav
znaci rasmisljas identicno kao i ja.ljudi me gledaju ko debila kad na +20C nosim kapu,samo zato da ne bi bio kao i ovi debili pozeri na trgu i ostalim mestima.* sad na rodiganu gledam tamo u prvom redu par likova stave maramu sa ganjom na glavu,obuku sarenu majcu i sad je rasta,meni je to smesno.njima je to prolazna faza kao i sto je pocetkom 90-tih bio dens ili koja je ono muzika kad su svi lozili na to.procice to a tada ce se videti ko je ustvari bio pozer a ko je to zato sto stvarno tako misli.ako kapirate na sta mislim....
irie
natty dreadlock

Pazi, slusam reggae od svoje 14-te(a to je bilo davno veruj mi),ali to ne znaci da moram uvek da setam u sarenim majicama sa reggae kapicama ,ogrlicama i sl.To sto ti nosis kapu na +20 to samo pokazuje koliko ti je bitno da se istaknes i da svima pokazes koju muziku slusas.Koja je svrha toga da pod svaku cenu stilom oblacenja pokazes koju muziku slusas? Ako te reggae ispunjava, slusaj je za sebe i budi happy(sa ili bez vutre-stvar izbora),a to sto ce pozeri da setaju onakvi ili ovakvi to ne bi trebalo da bude tvoja stvar.I cemu nerviranje oko toga?Stavi sluske,pusti Marley-a,gledaj svoja posla i samo oooopusteeeno... :D "Meni nista ne smeta-ja imam slusalice..." :wink:

Konacno neko ko je opushten,ali stvarno!!! 8)

Anonymous:
BobbyMarlee:
D&D:
Sta mislite o njemu,njegovoj muzici i njegovim pjesmama?

Pa sad nisam bas odusevljen............Jeste da je decko sa Jamaice, ta radi DanceHall...koji mnogi svrstavaju u reggae(ne slazem se,licni stav,za mene je ROOTS-reggae,sve ostalo........:( ).....

Ok,u sustini mog`o bi malo manje da se pojavljuje,da proba da uradi nesto bolje?
retarde dancehall jeste reggae.i ragga je reggae,i raggamuffin je reggae,ok?

Retard ti mama....ok!!! Teorijski jeste! Rekoh da je ono moj licni stav........Za mene je roots-reggae,ok?

Sramota me je svega sto si nabrojao,mislim da bi se i Marley prevrnuo u grobu,kada bi cuo taj "reggae"!

P.S. I uostalom....niko te nije pitao da odrzis predavanje......Kad budem trazio vikacu! Ok?
Smarash!!!

Alo metalci i svi oni koji se tako osecaju pozivam vas da dodjete na svirku u chetvrtak pise i gde i kad.Sviram i ja (konacno skidam djanu :lol: ) tako da mozete da dodjete da me bodrite :D Bend se zove Simbelmyne i sviramo Nightwish (ceo repertoar).
Moram malo da se reklamiram :wink: Vidimo se tamo METALCI :twisted:

majke vam, sto niko nije bio? mislim barem oni beogradjani? bilo je super, svirale su odlicne grupe, lenje pite, samostalni referento, so sabi, del arno bend, kreljevski apartman, a hala sportova prazna nikad praznija...
prosto smo bruka i sramota za ovaj svet

silvereye:
Znaci danas sam pricala, i neki lik ima 40 gigabajta sve o nirvani, sve butlege....ma sta god zamislite on ima...i nekako cu da ga iscimam da mi to nareze..
:P :P :P :P :P :P :P

Dzemper sam kupila u Istanbulu na ekskurziji...kod nekog turcina na kutiji...Nisam ni sama mogla da verujem...a bukvalno je isti kao i Kurtov tra la la .

Wow... blago tebi! Hocu ja! Mnogo volim NIRVANU, a nemam nista. Pored albuma, samo Muddy Banks.smrc... smrc...

p.s. nasla sam negde na netu da su pesme sa Muddy Banksa uglavnom s neke svirke u Amsterdamu i iz nekog kluba u Kalifoniji i da su obe iz '91.

To je nesto najoriginalnije sto se pojavilo na nasoj muzickoj sceni u poslednje vreme.Ako se pazljivo i detaljno slusa provaljuje se koliko ima smisla to sto oni pricaju,pogotovo Ajs.Jos jace su im stvari kad su se zvali 43Zla.

Ma oni su ok mada vise smore jer tema je svaka indenticna kao sto Deya rece.. Mislim album 24stvari na nejmu ili koliko vec ne secam se jbt, posle pola preslusanog albuma, ne moze vise da se slusa vadi se iz CD Playera, jer ono svaka pesma skoro ista tema sto zna da smori..

Deya:
em3pac_iverson:
SisaDaPimp:
Jbt neko otvori temu 50cent i odma 30odgovora, i svi sto su tu napisali nesto su neki hoperi.. A ja otvorim temu vezanu za pravi HH nema jednog jedinog odgovora.. Sad se videlo koliko je ovde ljudi koji se razumeju u hop, a izgleda da takvih nema.. Zalosno..
Tako da prestanite vise da smarate sa tim sh*it temama, i pocnite da slusate pravi HH..
Pa cim svi odgovaraju na ovakve teme,znaci da valjaju!!!Samo se pitam,oni koje ti slusas,ako su "pravi najbolji HHeri",zasto nisu poznati kao 2Pac,Nas,Jay Z,50Cent,Eminem...zasto im nema spotova,zasto nisu prvi na top-listama...? :shock: Ako te ove teme "smaraju" nemoj da odgovaras na njih!!! :roll:

Znas li zasto nisu poznati kao 2PAC,Jay z, 50 cent i eminem? Zato sto underground nije muzika za siroke narodne mase...To slusa onaj ko rezume,a ove pesmice sa MTV-a to moze da slusa svaka budala, tu nema sta da se razume.
Npr. Pesma In Da Club je verzija Kes Kolica na Srpskom(ne mislim bukvalno mada ti ako ne znas eng. slusaj Kes Kolica bice ti jasniji i 50 Cent i Eminem i ostali)!
I jos nesto,ako neka grupa ili pojedinac,kako oces, nije poznat ne znaci da je los! Naprotiv, u ovom danasnjem svetu,sa ovoliko novih muzickih pravaca vise se ceni po kvalitetu underground nego komercijala(sto je naravno normalno)!A ova razlika je posebno izrazena u HH.
Uporedi ti txt 50 Centa i Gravediggaz(obozavam ih) pa ces svatiti sta ti pricam!
Znam ja engleski odlicno!Ali bas zato sto znam srpski bolje , smuci mi se kad cujem ove nase "repere"

Back