Ilustracija kao umetnost

161407162618858316freja gudinna tatuering.jpg

Freja- Gudinna Tatuering

ROHAN EASON

Rohan Eason je engleski ilustrator koji radi olovkom i mastilom.
Rohan je odrastao okružen kreativcima-otac mu je keramičar, sestra grafičarka, majka multidisciplinarna umetnica, a ujak slikar.

563b953c69d68967e7bf082b4b2d7989.jpg

Rohan koristi olovku i mastilo i uglavnom radi crno -belo.
Sav njegov rad počinje fokusiranjem na kompoziciju.
On odlučuje o elementima koji su potrebni na slici, a zatim o tome kako ih rasporediti.
Nakon što je smislio efikasnu strukturu, prelazi na fino podešavanje gledišta
i isticanja slike, kako bi dao emocionalni utisak.

Neki Rohanov stil klasifikuju kao klasičan, ali on ga vidi kao potpuno moderan.
U njegovom delu postoji snaga i jasnoća, pored suptilnih nijansi koje će vas podsećati na Art Nouveau.
Rohan je takođe ljubitelj ilustracija Arthura Rackhama i umetnosti Marka Grotjahna .

419b34867a279a7dce9efabb3ab53d9c.jpg

a0e98b801aa555dcddc0c3ab3f86406b.jpg

Alexandra Ball

75659.jpg

Sa sedištem u Guildfordu, Surrei,
Alexandra Ball je ilustratorka dečijih knjiga čiji je stalni cilj stvaranje slika koje pozivaju gledaoca da s njom zakorači u nove svetove.
A to postiže s lakoćom koristeći mekan, topao i savremeni stil koji gledaoca opušta pre nego što ga zaintrigira celokupnom pričom.
Priroda ima veliki uticaj na Aleksandru i njen rad, jer se šumska i džungla stvorenja gnezde pored vidri, riba i ljudi -
svako nacrtano u svom jedinstvenom stilu.
Pored knjiga za decu, Aleksandra radi na projektima za klijente za oglašavanje i ima preko 10 godina iskustva u industriji.
Diplomirala je ilustraciju na Falmouth College of Art.

3408-74684.jpg

20641215.5444cc3a63bd0.jpg

Friedrich Hechelmann
7ed522464a7b.jpg

Umetnik i ilustrator Friedrich Hechelmann rođen je 28. februara 1948. u mestu Isni, Nemačka. Diplomirao je na Grafičkom institutu u Beču, a 1972. na Bečkoj akademiji lepih umetnosti.Na Akademiji likovnih umetnosti učitelj mu je bio profesor Rudolf Hausner - austrijski umetnik,
grafičar i vajar, predstavnik fantastičnog realizma. Čiji je rad imao snažan uticaj na kreativnost i umetnički razvoj grafičara i ilustratora i umetnika u Fridrihu Hechelmannu. Tokom svoje karijere, Fridrih Hekelman je ilustrovao mnoge knjige za decu, pisao scenarije za filmove, bavio se dizajnom, a u svemu ga prati uspeh i zaslužio je poštovanje i poštovanje. Broj ličnih izložbi koje je održao upečatljiv je po broju, kao i nagradama i titulama koje su mu dodeljene. U umetnikovim ilustracijama za njegovu knjigu "100 leptira koje vam dajem" (Hundert Schmetterlinge schenk ich dir) - vraćanje prirode uhvaćeno je na divan način: sa svežinom prolećnih livada, hladnom nežnošću kapi rose -
i u ovom magični svet, njegovi čuveni leptiri.
bf692b7a7d1c.jpg

Marieke Nelissen

- Holandija, holandski ilustrator
Marieke Nelissen stvara čudesno zamršena umetnička dela koja nas vraćaju u zlatno doba ilustracije.
Njen pedantan, ručno oslikan pristup zahteva vreme i posvećenost, ali rezultati su više nego vredni.
Bilo da ilustruje knjige za decu ili komercijalne slike, svaka slika vas uvlači u scenu i priču.

3807-128280.jpg

Sa sedištem u Holandiji, Marieke je kao mlada živela u Meksiku i Kostariki.
Deset godina rada u grafičkom dizajnu znači da zna kako da iznese kratki izveštaj,
a njeni klijenti uvek cene kako duboko zalazi u svaki novi projekat.
Marieke je diplomirala vizuelnu komunikaciju, specijalizovana za ilustraciju.

badger-illustration.jpg

Izgrađujući oblike slojem po sloju gvaša, ona daje svojim slikama osećaj volumena i telesnosti.
Ponekad meša olovke u boji i mastilo radi labavijeg stila, ili radi olovkom za crno -belo crtanje.
Mariekeina umetnost ima sav šarm i zamršenost tradicionalne ilustracije 19. veka,
prožete dramom, humorom i naracijom zahvaljujući njenim nekonvencionalnim kompozicijama,
upotrebi svetlosti i senke i malim, hirovitim detaljima.

hedgehog-illustration.jpg

AEPPOL

U nizu lepih i hirovitih ilustracija koje prenose mir i spokoj, njen rad slavi nevinost mladosti,
lepotu prirode i sreću koju možete pronaći jednostavno ako ste sami.
„Osećam se posebno zbog veoma sitnih stvari - bajki koje sam volela dok sam bio mala,
nekih priča iz snova, sićušnog poljskog cveća i belih oblaka na plavom nebu“.
Balk427hv0f-png__700.jpg

Be0KoxEAq8h-png__700.jpg

Bekdf8YALq2-png__700.jpg

„Želela sam da pronađem svoju zemlju čuda u mračnom i zagušljivom gradu.
Svakodnevni život male devojčice koja radi ono što je htela da radi ,
U plavetnilu , velikoj prelepoj šumi ....Želim da nastavim da crtam
slike ove devojčice pune slobode, sna, nevinosti i mašte. "

Aeppol ima za cilj da uhvati ona vremena koja nam tako lako prolaze u užurbanom i užurbanom životu,
dragocene trenutke koji svojom kratkoćom blistaju sve jače.
Da bi to učinila, mora da izađe iz grada kad god može.
BaBiHnIBjrK-png__700.jpg

BO4oeVlg7aY-png__700.jpg

„Rođena sam i odrasla u Seulu, glavnom gradu Koreje. Samo jedan ili dva sata iz Seula,
Nalazi se okean hladnih zvukova i gusta šuma u kojoj se čuje pesma bezimenih ptica.
Ponekad, se može sresti i veverica, koja je moja omiljena životinja. "

BQdE6CxFE9z-png__700.jpg

„Sada radim kao slobodnjak kod kuće sama, ali kada sam bila na poslu, morala sam da radim sa mnogo ljudi.
I sa onima kojima nisam želela.Ponekad posao koji nisam želela.
U jednom trenutku sam bio toliko umorna od toga- da sam napustila sve i počela da
slikam svoje slike koje sam sanjala."
(Aeppol)

BLyRq9ZA83n-png__700.jpg

BVPiGA4BLNG-png__700.jpg

BQk02bAFhmC-png__700.jpg

ŽIVETI SA PSOM
Yaoyao Ma Van As
Serija ilustracija

Ova umetnica sebe opisuje kao slikara, ilustratora, povremenog animatora, ljubitelja životinja,
a većina toga blista kroz njena prelepa umetnička dela.

YaoYao Ma Van As, koja trenutno živi u Los Anđelesu, radila je sa mnogim poznatim brendovima,
poput Disney TV Animation i Warner Brothers Animation...
Oduvek je bila zainteresovana za umetnost.
"Crtam otkad se sećam..Stalno pokušavam da se nateram da radim različite stvari, pa mi ponekad treba više vremena."
yaoyaomva_19227760_231215427371107_4026243845262934016_n-5b71d154826c6__880.jpg

yaoyaomva_23421842_284860358686533_1001550690838904832_n-5b71d86a9f4de__880.jpg

yaoyaomva_20225599_495111830880894_8058491668258619392_n-5b71d3446a52c__880.jpg

"Moje kreativne ideje dolaze sa mnogo različitih mesta, uglavnom je to moj pas Parker-on je moja najveća inspiracija"

Gabrijel Moreno

Moreno , umetnik iz Madrida ,najpoznatiji je po svom radu kao ilustrator i
u poslednjih nekoliko godina uspešno je razvio svoj stil i liniju umetnosti.
Njegovi komadi daju upečatljive slike o ženskoj lepoti .
On koristi dramatične boje i više slojeva , i koristi više umetničkih medija i alata kao što su
olovka, mastilo, marker, akvarel ...

gabriel-moreno-illustration-02-og.jpg

gabriel-moreno-illustration-wooarts-04.jpg-nggid0521626-ngg0dyn-0x0x100-00f0w010c010r110f110r0...jpg

gabriel-moreno-illustration-wooarts-08.jpg-nggid0521630-ngg0dyn-0x0x100-00f0w010c010r110f110r0...jpg

Back