Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Voleobih da nadjem ilijadu i odiseju u elektronskom obliku, a i voleobih da cujem sta se misli o mestu gde se nalazila troja.
Jedan moj drug Andesilić, me je ubijedio da se Troja nalazila neđe između Morače i Cijevne, čak mi je pokazao i ruševine prijamovog grada. U knjizi koju je napisao je sve objasnio a ja sam zapanjen koliko je opis trojanske zemlje vjeran upravo opisu Zete.
Mislim da polako počinjemo da dolazimo do izvora svih onih silnih dezinformacija kojima te je neko nekada u prošlosti zasuo. Može li se pouzdano pretpostaviti da je izvor kafansko opijanje..?
Троја је мит.Voleobih da nadjem ilijadu i odiseju u elektronskom obliku, a i voleobih da cujem sta se misli o mestu gde se nalazila troja.
Zaista bili smo u kafani kod male pijace kad mi je to pričao, mada nijesmo bili pijani. Ja sam kupovao krapa a on sir pa smo se sreli na pjacu i svratili na pivo.
Ilion - "latinsko ime za Troju". Znači li to da je Ilijada tako nazvana u doba Rima?
Старогрчки Ἰλιάς.Ilion - "latinsko ime za Troju". Znači li to da je Ilijada tako nazvana u doba Rima?
Одисеј је учествовао у тројанском рату, јел тако!? Којом територијом је владао? Могло би се видети којим територијама су владали и остали учесници при нападу на Троју...
Концентрација снага, односно територије грчких владара, упућују барем на страну света где се налазила Троја.
Јел су све ове државице око Атине, с Пелопонеза итд. учествовале у нападу?
Јел су све ове државице око Атине, с Пелопонеза итд. учествовале у нападу?
Троја је мит.
Не зна се да ли је постојао Тројански рат, не зна се да ли је постојао ико од гомиле јунака који се помињу, не зна се ко је аутор спева, али се зна где се Троја налазила?
Троја је лоцирана на основу истраживања Хајнриха Шлимана за која се поуздано зна да су била лажирана.
nije tacno de se o trojanskom ratu nista nezna a i o njegovim junacima..eto za Nelide potomke Nestora iz Pilosa se zna da su se posle propasti Pilosa preselili u Atinu koja nikad nije razorena i napustena i tu postali jedni od glavnih aristokratskih rodova..na najvisim polozajima u staroj-prvobitnoj Atini..