Ili plati ili sa mnom klati

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
moram da kazem da se slazem sa drugaricom divljom.
i da dodam da majkeprave greske u vaspitanju dece.
devojcice se uce da pomazu sve i svasta, pa se jos naglasi- trebace ti, kad se udas, imas decu, bla bla..
a znam da niko nikada od roditelja nesto slicno ne kaze sinu. u smislu, ajde sad usisaj i obrisi prasinu, da s enaviknes, kad jednog dana imas zenu i svoju porodicu.
dakle, majke kao takve treba da budu mnogo sirih vidika. istovremeno, primer koji u kuci daje otac neka je baza za formiranje decaka u muskarca. odnos prema zeni i sl...
naravno, ako devojka koja ulazi u brak PODRAZUMEVA da je sav kucni posao njoj bogom natovaren na kicmu, onda je tesko da ce taj muz ikada ista uraditi.
ja se iskreno gnusam takvih odnosa i kao zena znam da NAJVISE zavisisi upravo od zene. jer ako ona sama podrazumeva neke tradicionalne uloge onda naravno da ce muz da cita novine dok se ona ubija od posla.

Ja imam primer uspesnih roditelja koji prave debile od dve cerkice - nista im ne daju da rade po kuci - nikakva pomoc. Svelo se na to da balavice od jedno 11 i 8 godina cimaju roditelje, ali najcrnje - nista im ne pada na pamet da pomognu, vec stoje majci nad glavom i drze govore, a tatu cimaju - da ne poveruje covek.

Tako da je sve stvar: vaspitanje->stav->sprovodjenje stava.

Znam dosta porodica gde su oboje, recimo, studenti, ali se, normalno, od nje očekuje... aj što se očekuje da sve radi, a on da ladi jaja..... nego što mora i njemu (bratu) da sprema ručak kad dođe sa predavanja i da mu kuva kafe kad ovaj naruči :neutral:

Znači nije to ono - aj skuuuvaj, mene mrzi..... to je "______, skuvaj mi kafu, a i dolaze mi drugovi idi da uzmeš neko pivo posle..."

Spotaknuta, što bi rekao jedan forumaš, jednim odgovorom na jednu temu
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=11315223&postcount=122
palo mi na pamet (a nije bolelo, ne brinite ;)) da vas pitam:

Muškarci, da li se nekad, i preko volje, pomučite da pomognete svojoj dragoj zarad hormonalnog (da bi bilo sexa) i sveopšteg mira u kući (da vam ne zvoca)?
Žene, sankcionišete li na neki način totalnu nezainteresovanost da vam pomogne vaš voljeni?
Da li prosto izgubite volju za sexom zbog toga što vas voljeni tretira kao kućnu pomoćnicu?

PItanje je više za one koji imaju neki staž i žive u paru, jer na kratke staze, u fazi početnog zabavljanja, svi smo mi dobri i rado pomažemo.:mrgreen:

resenje za sve to je sto ne zivimo zajedno

ako nesto poradi po mojoj gajbi hvala vraticu to ako treba pomoc zovi i toliko o tome

ne tretiram zenu ko kucnu pomocnicu da se ne ispostavi ko u svakoj spanskoj seriji da je kucna pomocnica keva glavnog lika :mrgreen:

Back