ili-ili

• Začetnik teme Začetnik teme Dikan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Izbor je težak, ali uskoro se mora doneti

• nastavljanje politike integracija u EU

• istrajavanje na sadašnjem stavu oko Kosova i Metohije

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A ti poredis Tursko carstvo i EU .. blago tebi .

I naravno moramo nastaviti prema EU ,ako mislimo da zivimo ko ljudi . Kako mislite da cemo braniti Kosovo ? Mozda da patriJotski unistimo sami sebe :roll: ???

P.S. I mani te me sa komentarima Rusija ,China i ostalo... Te drzave ne mogu svom stanovnistvu da poprave standard i kvalitet zivota ,a kamoli nama /.

A sto da neporedi?
Jel su nas Turci porobili?Jel su bili oruzana i osvajacka sila?
Ovi su sve to isto.

Pa zar standard ne treba sami da popravimo.......
Ili treba da budemo neki retardi koje će neko drugi da izdržava....

Možda si ti tako navikao..
Ako ti Srbiju vidiš kao neki socijalni slučaj ili invalida u budućnosti koji će da prosi po svetu da bi se prehranio OK.
Ne moramo svi da delimo tvoje vizije budućnosti.

Uverices se i sam kako ce da padne standard zivota kad se strani kapital pocne povlaciti iz Srbije ,a ako nastavimo kao ovih par dana vrlo brzo ces da vidis ...ili ti mozda neces jer mozda(stvarno mislim samo "mozda") tebi odgovara nered i izolacija .Mozda si od onih koji su u Slobino vreme lepo ziveli.

A ostalo sto si napisao lici na samo na demagogiju nekog Vucica , Todorovica ili cak brane crncevica

Uverices se i sam kako ce da padne standard zivota kad se strani kapital pocne povlaciti iz Srbije ,a ako nastavimo kao ovih par dana vrlo brzo ces da vidis ...ili ti mozda neces jer mozda(stvarno mislim samo "mozda") tebi odgovara nered i izolacija .Mozda si od onih koji su u Slobino vreme lepo ziveli.

A ostalo sto si napisao lici na samo na demagogiju nekog Vucica , Todorovica ili cak brane crncevica

Strani kapital ne verujem da će se povlačiti.
Niko ne propagira preveliko zaoštravanje odnosa sa zapadnim zemljama.

-Na nama je da stvorimo uslove da budemo primamljivo područije za strane investitore, a za to nam je ponajviše potrebna politička stabilnost (koju ne moramo da tražimo u EU i NATO) kao i pametne ekonomske mere. Logika kapitala je samo profit
-Ne postoji samo strani kapital iz zapadnih zemalja, već i iz Rusije i Kine. Rusi će već investirati u Srbiju, a kineski kapital se širi i po EU i SAD. Ima još zemalja poput Indije, itd. Imaš zemlje EU koje neće priznati Kosovo.
-Neke zemlje koje nisu u EU, a geografski su bliske mogu biti vrlo primamljive, ako imaju dobre uslove poslovanja (pošto EU ima veoma visoke i skupe standarde)

Ako buduće akcije usmerimo samo na KIM, neće se povući strani kapital!

Strani kapital ...? Kog je pravog stranog kapitala Srbija videla ...? ...Reci ... Od kog je to stranog kapitala ona imala koristi ...? Da nisu stranci mozda ulagali u Srbiju ... ? ... Jesu ...? Da nije mozda ulaganje kad henkel kupi Merimu i otpusti dve trecine radnika pa nastavi da nas globi i nosi pare kao slivnik nazad u svoju zemlju ... Ajd ne zelim da nabrajam josh da ne bude posle da sam neke preskocio jer nazalost ima ih ko ... a i bolno je brate kad vidish da nema prvih karika u lancu a neko kao neshto trtlja i pametuje ... Oce da seta psa bez prve polovine lanca... Sto bi te pogadjalo to ... Jeste istina je ka necemu ipak treba da se tezi ... Podrzavam ... Ali da li je to EU u koju realno neces uci u narednih 20 - 30 godina i tada kada konacno stignesh na red pitacesh se cemu sve jer ce se i njoj slomiti ionako krhke i staklene noge ... Tezi ti ka boljitku i progresu i kreativnoj ideji ... uvek ces moci da prodash ono shto se trazi ... uvek je dobra ideja dobra ideja ... Ne idealizuj neshto shto godinama vec puca i urushava se ... Kad pogledash realno i shta je bre to .... sta ce velikanima u EU clanica kao sto je Srbija .... Promislish i shvatish ... Treba im ... Da je izmuzu i iskoriste ... Ne zele sigurno da je uguraju jer je vole i jedva cekaju da pomognu... Tako je sa svim manje bitnim clanicama .... neke su to videle ... neke ce to videti ... U svakom slucaju tu su "shavovi koji pucaju ..."

Ja ne mogu da verujem da se o priznanju Kosova uopste razmislja kao opciji..Mi to ne smemo priznati! To je nesto sto jesmo,sto cini deo nas,Evropa zahteva da kleknemo na kolena i da se odreknemo nase kulture,dakle da javno priznamo da smo niko i nista da bi '' usli u Uniju''... To bi bilo totalno ponizenje i poraz svih Srba kao takvih,i nasih predaka,manastira koji su unisteni,zena i devojcica koju su Shiptari silovali...Znam da ovo sto cu dati nije mozda neki podatak ali, citala sam pre neki dan ( stavicu link ako nadjem ) neki Americki dopisnik iz Srbije koji zivi u Beogradu 20 godina ( Dejvid Bajnder )izjavio je u vezi Unije

'' Nemojte se zavaravati. Nikada vas nece primiti u Uniju. Da su to hteli imali su xxx prilika ali nisu. Uvek ce nalaziti nove uslove i nikad nece biti kraja.Probudite se.''

Ali,ono cega se ja bojim..Jeste da se te stvari zaborave...Da posle pet godina niko ne razmislja o Kosovu vise, da ce ''odbrana'' istog postati vise kao neki trend ''Kosovo je srce Srbije '' i da ce se jednog dana naci neko pametan koji ce reci '' Pa priznajmo ! ''..Onda smo gotovi...

Knjiga proroka Danila (valjda)... Kad faraon usni sedam debelih krava, pa onde dođe sedam mršavih krava i pojede sedam debelih krava... a Danilo mu rastumači da će to sedam gladnih godina da pojede sedam sitih...

kazu kinezi
dati coveku svaki dan po jednu ribu cuveku nije pomoc, pomoc je nauciti ga da peca. mislim neka sam trazi, tako mozda pre shvati

Сви смо сведоци шта се догодило у последњих неколико дана. Наша земља се налази у тешкој ситуацији и на раскршћу. Дошло је време кад треба бирати којим путем кренути. Одмах-што пре то боље. Само још ноторни кретен може веровати у ону беспризорну паролу наших вајних политичара''И ЕУ и Косово''. То је логичка грешка. Право питање је.

Или признати независност Косова или прекинути све планове о тзв. евро или пак евроатланским интеграцијама.

Сваки од ова два избора је легитиман.

Манимо се и глупих аналогија типа- Кипар (северни турски део Кипра није признала ниједна чланица ЕУ (а вала ни САД)). Сви знамо како функционише ЕУ. Постоји (као неко) правило да све чланице треба да се сложе око неке одлуке. Па кад треба да нам покажу како су нам ''пријатељи'', а ипак да нас испале и уцењују, онда се као сви слажу да убрзамо интеграције или да нам дају неке олакшице, осим ето нпр. Холандија неда јер нисмо изручили Ратка Младића. Значи не треба да се заносимо чињеницом да неке чланице ЕУ неће признати независност Косово (попут Шпаније, Словачке, Румуније, Кипра), то није наш проблем, то је проблем европских интеграција ове мафијашке ''државе'' Косово.
Увек ће се појавити нека Француска, Немачка, В.Британија....може и Данска....која ће тај услов поставити пред нас-'признајте Косово, ако хоћете да наставите европске интеграције'.
И на политичкој сцени све је мање више јасно: СРС има свој став, ЛДП такође, ставови народњачке коалиције и СПС су мање-више искристалисани.
Једини који нит' се терају нит' се воде и понашају се као ''увређене младе'' су ДС и Г17+.
Зато госп. председниче, као и ваше страначке колеге зашто сматрате овај народ орангутанима. Можда није изнедрио нешто попут грчке или немачке филозофије, али барем јесте неку сељачку здраворазумску мудрост и зна (извињавам се на ласцивности)
-Да не може и јаре и паре
-Не може да стиснеш и да прднеш у исто време
-Не можеш да се је8eш, а да ти не уђе
-Ако не платиш на мосту, платићеш на ћуприји
-Што можеш данас, не остављај за сутра
Итд.

Зато, госп. председниче ваша јучерашња посета Румунији, поруке које сте оданде послали,као и ћутање ваших колега је више него лицемерно. И није главна тема хулиганство које се десило на улицама Београда синоћ, већ 'Куда даље Србија треба да иде'.
Зато имајте барем мало кичме, части и поштења и почните заједно са вашом странком да доносите одлуке, због којих вас је народ и изабрао на ову функцију.
Србија је довољно учмала и апатична последњих седам година, и нису јој потребне ваше поруке које требају да делују као метадони, тродони и бенседини, већ је потребан један ''хладни туш'' који ће је пренути из летаргије. Избор је тежак, али нема много опција ''или-или''.

Или ви само желите да се још мало накрадете и обезбедите се под старе дане, а за будућност Србије вас заболе уво...

Sve što si rekao istina je. Sad je zaista odluka ILI-ILI. Ili ćemo se SUPROTSTAVITI ili ćemo se POKORITI okupatoru. Nema druge. Sve je jasno kao dan. Srbija mora da stane u odbranu svog NACIONALNOG INTERESA, to je pravo svake zemlje pa i naše. Prekršeno je međunarodno pravo i šta više sa okupatorima ima da se pregovara ? Oni više ne mogu nama da postavljaju uslove. Pa sutra mogu da kažu da Srbija ne postoji, zar mi to treba da prihvatimo ? Pa ako ćemo da ćutimo i da se pokoravamo onda mi kao narod ne vredimo ni pišljivog boba. Svi su demaskirali svoja lica. Tadić je bar mogao kao Đoković da pošalje svoju video poruku, ej bre pa niko nije naivan da shvati kome je taj dan hteo da bude lojalan zapadu ili svom narodu. Ja sam verovala u njega, bila sam demokratski opredeljena, ali ovo je veliko razočaranje. Rekao je: "I Kosovo i EU". Sada nemamo ni jedno ni drugo. On je pion u rukama zapada, SLUGA zapadnih sila. Pa ne radi se ovde više o EU, Haršim Tači se ne libi da oformljuje Albansku državu, svi se ponose svojim nacionalnim pitanjima i bore se za njih, samo mi treba da stidimo što smo Srbi ? Dokle više poniženja ? Zar nije dovoljno ? Pa danas su javili da se u Turskoj ukida zabrana nošenja marama na univerzitetima. Oni ističu svoju nacionalnu pripadnost, ponose se time, a mi ne smemo ni da kažemo da smo Srbi ? Ili se možda bojimo onih koji će da kažu: "Mi smo samo mali nebitni Srbi". Pa ja smatram da je ovaj narod, slobodarski narod. Takvi smo bili kroz celu našu istoriju. Zar treba da dozvoljavamo okupatoru da nas tlači i ugnjetava i traži od nas nova i nova poniženja ? Pa ne radi se ovde samo o Srbiji, ovim činom ponižene su i one zemlje koje Srbiji pružaju podršku, kao što je Rusija. Kako pojesti slona ? Deo po deo. To je njihov cilj, Srbija je samo most ka slomu Rusije. Zašto se Putin nikada ne ulizuje Amerikancima, već drži do sebe, do svog ponosa, dostojanstva, ne može ni Džordž Buš da ga pridobije i smekša jer kad bi Putin bio mekušac, oni bi se do sada ugnezdili i u Rusiji. Tako će biti i sa Rusijom "Kako pojesti slona? - deo po deo". Zna to Putin, i zato se sprema oružano protiv silnika, jer sa njima se ne može drugačije. Nema više pregovora sa okupatorom, moramo biti trezveni i braniti svoje nacionalne interese. To je naša dužnost hteli mi to ili ne.

Samo još nešto da dodam. Kada je u pitanju odlučivanje, znam da je bolje doneti odluku nego je ne doneti. Što god više čekamo na donošenje odluke, problemi se gomilaju i situacija se komplikuje.

Ja se izvinjavam, ne znam da li mi je to promaklo, ko to uopšte od nas decidno traži da priznamo Kosovo? Ja takvu izjavu nisam nigde video od evropskih zvaničnika.

a ko to nas pita?mislim imamo li mi prava da se pitamo?ako se glasa onda moraju da glasaju i car lazar,milos obilic svi koji su tada izginuli i svi srbi koji su ikada ziveli posto je to neizvodivo kosovo mora da se brani.
JES ljudi prolivali krv 1000 godina i sada ce neka mala fufica i neki narkomancic da odlucuju......SVASTA

Јевреопа нас неће примити понуда је само цуцла-варалица!
Јевропски политичари знају да онда кад цела Србија уђе у Јевропу Јевропа се распаде!
Зато АЈДЕМО СВИ СЛОЖНО У ЈЕВРОПУ ДА ЈЕ РАЗБУЦАМО! :dash::hahaha:

Back