Ili - ili sa obrazloženjem

I ja bih isto na neku udaljenu planetu.. živa nisam da vidim šta ima tamo gore.. :heart: Mada ne bih ni dubinu okeana potcenjivala, i tamo ima puno baš svašta zanimljivog! Mislim da bih u ovoj dilemi ja varala i išla malo u kosmos, malo u okean.. pa ne znam kako bih drugačije sebi udovoljila.

voćna salata sa šlagom ili čokoladni frape sa šlagom
Joj joj bre, šta radiš sa ovim pitanjem po ovoj vrućini.. :lol:
Ajde čokoladni frape.. voće mi prija po vrućini, ali čokolada je ipak čokolada..

Biti poznat po svojoj inteligenciji ili svojoj ljubaznosti?

Biti poznat po svojoj inteligenciji ili svojoj ljubaznosti?
po inteligenciji. Ljubaznost, čak i kad je iskrena, autentična, ipak sputava slobodan izraz i emocije. Mada se ljubaznošću više dobije (ok, taj dobitak ne mora da bude motivisan sebičnošću) pa je možda u tom smislu pitanje. Ipak i tad bih izabrala prvo, možda bi ispalo korisno za neke prilike.

pica ili ruska salata

Opaka dilema 🤤 .. ajd' nek bude ruska, sa njom je teško bilo šta zeznuti, ista je bar tri dana + bezbrižna sećanja vezana za neke davne Nove godine..
Pica je jedno topla a drugo hladna + svaki put bajem da bi mi testo dobro ispalo.. 🙃

Ako biste morali da birate: slabo plaćen posao koji obožavate ili ozbiljno dobra lova za ono što nikako ne volite?

po inteligenciji. Ljubaznost, čak i kad je iskrena, autentična, ipak sputava slobodan izraz i emocije. Mada se ljubaznošću više dobije (ok, taj dobitak ne mora da bude motivisan sebičnošću) pa je možda u tom smislu pitanje. Ipak i tad bih izabrala prvo, možda bi ispalo korisno za neke prilike.

Skroz interesantno viđenje.. posebno ovo za sputavanje emocija i korist koja proizilazi iz ljubaznosti.

Ako biram jednu od dve osobine moj prvi kriterijum obično bude da li je to nešto sa čim se čovek jednostavno rodi ili ne, ili je potrebno uložiti neki trud, boriti se sa sobom, valjati po blatu sa svojim slabostima.. uslovno rečeno odreći se nečega da bi nas ta osobina krasila.

U ovoj postavci (ljubaznost ili inteligencija) bez razmišljanja bih se dohvatila inteligencije samo zato što mi je ljubaznost bezlična, mlaka, bezbojna osobina (što ti kažeš još i sa pozadinom koja može biti neiskrena).

Znači prevrtljiva, radi na on/off, miriše na ulizništvo i šlihtare, često lažljiva, koristoljubiva..

Sa druge strane inteligencija.. nešto što nam je od kosmosa dato ili pak nije, dozlaboga moćna i vrlo upotrebljiva stvar.
Na inteligenciju (posebno mušku) svesno padam čak i ako jasno vidim neke druge minus osobine.. Devojke su mi već drugi sklop, druga nam je uloga i svrha na ovoj planeti pa zbog toga polovini inteligentih žena džaba sva ta velika pamet, ne služi svrsi, nažalost..
'Pravo' inteligentne žene naravno obožavam i vrlo cenim kao prijatelje.

Da je u ponudi pored inteligencije bilo nešto drugo, nešto što bih (🎼 moja mašta, moja mašta.. smiiišlja svašta 🎶) volela da budem.. npr. totalno nežna, blaga i pitoma, ludo hrabra, do srži časna i poštena, patos dosledna, beskrajno skromna, skroz nesebična i požrtvovana, epski neustrašiva, uvek realna i sa obe noge na zemlji, jako duhovita i obrazovana, nepojmljivo harizmatična.. birala bih da po nekoj od tih stvari budem prepoznatljiva a ne po inteligenciji..
Čak mi inteligencija kao prvi pik za 'nekoga opisati' odiše vajbom da je taj neko, eto, pametan i to bi bilo to. Nema druge "ljudskije" karakteristike vredne pomena.

Spojler opcija i svi smajliji su mi nedostupni pa ne mogadoh da sakrijem suvišno pisanije..

Salčići.. 😋.. zato što su mi danas u domenu totalne egzotike..
Pred očima su mi majka/baba koje preko celog stola razvlače, premazuju i preklapaju testo i tegla domaćeg crnog pekmeza (od šljiva) iz koje viri kašičica sa onom dugačkom drškom.

I ja koja obavezno banem u kuhinju privučena mirisom tek izvađenog onog najvećeg 'od zida do zida' šporetskog pleha.
Ne čekam ni sekund već ih uz uvek istu grdnju "ma ne diraj, zar ne vidiš da još cvrče" onako vruće bućnem u babin avan pun prah šećera i.. mmmm.. 😋🥰

Stari savski most.. Srušiti ili rekonstruisati/eventualno premestiti negde da i dalje služi?

Poslednja izmena:

Back