Ijekavica u ofanzivi u Srbiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gospodin Blajbinger je moj svojevrsni mezimo na ovom forumu, ali ovaj put se neću složiti sa njima. Ne znam zaista dal je u pitanju rupa u obrazovanju ili nešto treće, ali ovakvo nepoznavanje činjenica i lupanje gluposti je u najmanju ruku šokantno.

Ja sam uvek na strani istine, pa čak i ako se ona sukobi sa mojim mezimom, vojvođanskim vitezom i prekaljenim Evroatlantskim forumašem, gospodin Blabingerom.

Znam kako ti je.

Mi u Hrvatskoj se čudom čudimo kako netko pomišlja da postoji nekakav "srpski jezik". :eek:

I mi se čudimo što se ne služite svojim jezikom.Valjda ste se ponapijali pa zaboravili :lol:

Kaj se dogodilo

Kaj se dogodilo, kaj se pripetilo,
vu zelenoj Dobravi?

Vlovil se je jeden ftič, navučitel Barbarič,
vu zelenoj Dobravi!

V sobotu bil f kasini, celu nočku pri vini,
vu zelenoj Dobravi.

Na veljki oštariji, hapil se je tancati,
vu zelenoj Dobravi.

Norije spelavati, a vidli su ludi si
vu zelenoj Dobravi.

Štel je Šargu jahati, neje znala kasati
vu zelenoj Dobravi.

Vu nedelju od zaran išel k meši je Florjan
vu zelenoj Dobravi.

Florjan mel oglavnike, a Barbič to spazil je
vu zelenoj Dobravi.

I mi se čudimo što se ne služite svojim jezikom.Valjda ste se ponapijali pa zaboravili :lol:

Kaj se dogodilo

vu zelenoj Dobravi?

vu zelenoj Dobravi!

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

Divno. Zaista lijepo. Voleo bih da mogu naučiti taj govor, pa da onda idem po zagorju i ispijam gemišt sa lokalcima pevajući popevke.

Kaj se dogodilo

vu zelenoj Dobravi?

vu zelenoj Dobravi!

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

Služimo se naravno i kajkavštinom i čakavštinom i štokavštinom.

U tome i jeste ljepota hrvatskoga jezika. :)

Da zakljucimo ovu diskusiju sa stavom da NEKI u Srbiji JOS UVEK misle da je SRPSKO SVE: I Ogulin i Karlobag i Karlovac i Krajina i Vukovar i Dubnrovnik i Kosovo i Vojvodina i Republika srpska i Jadran i Crna Gora i cirilica i latinica i ijekavica i ekavica i td...

Medjutim, to NIJE TAKO U REALNOSTI.

Vece su zelje od mogucnosti, pa se zato Srbi svakoh 40-50 godina sa nekim sukobljavaju, ratuju i pate...

Sve dok ne napustimo grandomaniju da je SVE NASE gde srpska noga kroci - paticemo!

Ko misli da je srpska ijekavica i latinica neka pogleda malo po internetu, internetskim prevodiocima STA KAZE SVET, a ne gomila napaljenih srpskih nacionalista o tome cija je ZVANICNO ijekavica a cija ekavica...Da li se Srpski prevodi na latinici ili cirilici....i da li se koristi ekavica ili ijekavica...?

Da smo neka drzavica na Tibetu mozda bi i mogli da budemo izolovani od sveta pa da PRICAMO STA HOCEMO....Ali nismo...

Na kraju ce ipak biti onako KAKO SVET KAZE, a mi cemo u toj zelji da ZAGRABIMO SVE - izgubiti sve! :bye:
Da zaključimo u Republici Srpskoj žive Srbi. Naravno da je ona srpska ( ime sve govori ). U CG dobar dio njenih građana se izjašnjava kao Srbi. Dakle niko ne kaže da je to dio Srbije ali jesu teritorije na kojima žive Srbi. I tu se oduvijek govorila ijekavica. Nisi odgovorio smetaju li ti Bošnjaci i Hrvatio koji su rođeni u Srbiji a govore ijekavski?

Kaj se dogodilo

vu zelenoj Dobravi?

vu zelenoj Dobravi!

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

vu zelenoj Dobravi.

Evo,...... to vam je hrvatski jezik!!!
S tim jezikom, dalje od dudeckih brega nije se moglo, zato su oni potegli za srpskim jezikom,
koji im je bio izlazna viza iz Dudeckih brega i ulaz u civilizaciju!!!!

Ne gospodo, infantilni srpski kvaziintelektualci, ijekavica nije nikakac hrvatski jezik,
to je samo izgovorni oblik srpskog jezika!!!

Poslednja izmena:
Gospodin Blajbinger je moj svojevrsni mezimo na ovom forumu, ali ovaj put se neću složiti sa njima. Ne znam zaista dal je u pitanju rupa u obrazovanju ili nešto treće, ali ovakvo nepoznavanje činjenica i lupanje gluposti je u najmanju ruku šokantno.

Ja sam uvek na strani istine, pa čak i ako se ona sukobi sa mojim mezimom, vojvođanskim vitezom i prekaljenim Evroatlantskim forumašem, gospodin Blabingerom.

Zvanicno, srpski jeazik cini CIRILICA i EKAVICA.

Tako je i u svetu priznato.

Sve izvan toga je POD SUMNJOM i nije medjunarodno priznato!. :evil:

U Srbiji bi SVA OGLASAVANJA (imena gradova i firme) i zvanicna akta MORALI da budu napisani CIRILICOM i EKAVICOM!

Разбили се од цвичека.

Sumnjam da je u pitanju nešto teže :lol:

Divno. Zaista lijepo. Voleo bih da mogu naučiti taj govor, pa da onda idem po zagorju i ispijam gemišt sa lokalcima pevajući popevke.

Kolega , da je to moguće i sami Hrvati bi ga standardizovali, a ne bi ukrali ono što je srpsko :)

Poslednja izmena:
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Najnormalnije je da su obe varijante srpskog jezika u opticaju!!!!!!
Sve ostalo su nebitne propagandne mantre!!!

Смири мало хормоне, зашто баш две варијанте, кад је српски јези кного шареноликији?

Погледај смао ову карту:

800px-Dijalekti-%C5%A0tokavskog-nare%C4%8Dja.svg.png

Због чега само ми Срби морамо увек да се поделимо на два дела, две покрајине, два покрета отпора, две писане језичке норме, две говорне језичке норме...

Погледај само како Хрвати мудро држе једну језичку норму, а имају кајкавце, чакавце, бројне прелазне говоре између штокавског и кајкавског, штокавског и чакавског, имају штокавске икавце итд..
Зар је могуће да смо толико слепи?

Evo,...... to vam je hrvatski jezik!!!
S tim jezikom, dalje od dudeckih brega nije se moglo, zato su oni potegli za srpskim jezikom,
koji im je bio izlazna viza iz Dudeckih brega i ulaz u civilizaciju!!!!

Ne gospodo, infantilni srpski kvaziintelektualci, ijekavica nije nikakac hrvatski jezik,
to je samo izgovorni oblik srpskog jezika!!!

Moj mezimo Blabinger nije nikakav intelektualac, još manje kvazi.

Koliko sam ja imao prilike da zaključim, on je čovek iz naroda, radničko ili seljačko dete. Nije imao prilike da se obrazuje jer je morao da radi, ali je nakon GODINA provedenih na forumimam dobro obavešten i stekao je neke informacije, iako se rupe u obrazovanju još primećuju, što dokazuje i ova tema.

Ali dobro, drago mi je što u Evroatlantskom taboru imamo i nekog takvog, ne možemo ni mi svi biti nobelovci i naučnici.

Služimo se naravno i kajkavštinom i čakavštinom i štokavštinom.

U tome i jeste ljepota hrvatskoga jezika. :)

Са штокавским наречјем прави хрватски језик нема ништа,док су кајкавски и чакавски основа чистог хрватског који спада у угро-финске језике .....
Што се лепоте тиче,ни са тим хрватски (онај прави ) нема везе,ово чиме се ви днас служите је унакажена верзија српског језика ијекавског наречја!

U Srbiji bi SVA OGLASAVANJA (imena gradova i firme) i zvanicna akta MORALI da budu napisani CIRILICOM i EKAVICOM!

Tako je!
I to je uspjeli Titin projekat dislociranja srpskog jezika sa njegovog govornog podrucja i utorenja u okvire ekavice i cirilice!!!

Tome na ruku su isle kvaziintelektualne placenicke srpske elite!!

Molim te za tvoje dobro da se ne blamiraš više. To što si rekao je to toliko glupo da me mrzi da ti uopšte dokazujem koliku si glupost lupio.

Blajbi smetaju li ti i Hrvati i Bošnjaci iz Srbije koji govore ijekavicu ili samo Srbi iz Hrvatske ili BiH?

Moj mezimo Blabinger nije nikakav intelektualac, još manje kvazi.

Koliko sam ja imao prilike da zaključim, on je čovek iz naroda, radničko ili seljačko dete. Nije imao prilike da se obrazuje jer je morao da radi, ali je nakon GODINA provedenih na forumimam dobro obavešten i stekao je neke informacije, iako se rupe u obrazovanju još primećuju, što dokazuje i ova tema.

Ali dobro, drago mi je što u Evroatlantskom taboru imamo i nekog takvog, ne možemo ni mi svi biti nobelovci i naučnici.

Slusaj prijatelju, ali ni malo nije naivno to o cemu on govori., jer ova bolna fakta u vezi s tim ne mozes nagirati:
====================================

Sve izvan toga je POD SUMNJOM i nije medjunarodno priznato!.

=============================================================

Nazalost, bojim se da smo i tu bitku vec izgubili,........ na pravdi Boga,........ ko i ostale!!!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back