Pa dobro, evo igrao RTW2 malo duze.Neces se bas razocarati ali igra nije toliko dobra, cak ni priblizno, koliko je novca,vremena i truda ulozeno u nju.Bar tako su ljudi iz RTW2 tima govorili u brojnim najavama, prezentacijama i spektaklima, pre game show tzv.Ima tu i lepih stvari ali ipak, osecaj kada sam prvi put startovao RTW1 i sada sa RTW2 je veoma drugaciji. Pocevsi od samog intra, koji je u RTW1 bio NEZABORAVAN, uzbudljiv,da tako kazem, kratak ali kebitacan. Ovaj intro je klise, prosek proseka. Muzika u RTW1, kako za rimske frakcije tako i za ove druge je bila neuporedivo bolja. Ova na momente podseca na RTW1 ali ti momenti su zrno peska u pustinji-pescari. Ima i lepih deonica, kada se oseca jermenski prizvuk u soundtrack-u ali ti su momenti retki. RTW1 muzika NEUPREDIVO vise asocira na ANTIKU nego ovo.Kamera mi najvise smeta, na momente je ocajna i iritirajuca. Medjutim REAL MODE je moram priznati FANTASTICAN, SUPER OSECAJ, kao da s eatmosfera tokom borbe promeni za 180 stepeni.
DALJE. TESKO je raspoznati svoje i protivnicke jedinice u MASOVNIM borbama od po vise stotina ili hiljada vojnika. U RTW1 je to reseno razlicitim bojama jedinica ali i amblema i barijaka. Ovde su sve boje malo zatamljene i zamucene a i jedinice nisu razlicito obojene, mogu se samo razlikovati p obarijacima , cak i to je JAKO TESKO, jer kao sto rekoh, sve je nekako zatamljeno i pomalo mutno, mislim na ceo kolorit u borbi a posebno boje na barijacima.
DALJE.
Na strateskoj mapi, figure se pomeraju JAKO brzo i njihovi pokreti nekako nisu sinhronizovani dok se pomeraju po mapi,igra ispada pomalo smesna u tom segmentu, podseca na legendarnog DZINGIS KANA, od pre Hrista.
Lep je osecaj masovnih borbi ali opet ne u svakom trenutku iste, nekada da a nekada i ne bas. Zvukovi nisu bas 110% kvalitetni,HQ.
Lose su reseni i CITY meniji, opcije za menadzment ugradovima kao i menadzment sa vojskom. Izuzeta je opcija all in one selektiranja jedinica u gradu pa sada moram jednu po jednu da selektiram kada hocu sve da ih mnrdnem iz grada. Mozda ne znam za neko dugmence u igri koje to radi ali CTRL+A sigurno to vise ne radi.
Nekako SVE deluje jednolicno i jednobojno. Mozda je tako i bilo u antickom REAL LIFE ali to iritira igraca jer se tesko raspoznaju razlicite stvari u igri.
Mapa JAKO JAKO podseca na SHOGUM TW2, neverovatnno koliko su neka resenja gotovo ista.
Ima DOSTA novih i pozitivnih stvari ali JOS VISE novih i NEGATIVNIH.
U svakom slucaju, ako nemas 60 evrica da spiskas na SAMO JEDNU OBICNU IGRU, kao sto je slucaj samnom, imas jako dobre TORRENTE, UBEDLJIVONAJBOLJU su oni sa PIRATE BAY-a. Skini igru i igrak, ipak je vredi igrati, ako nista drugo zbog tog perioda koji je KOD OGROMNOG broja igraca ovakvih igara upravo i omiljen period istorije.