Igre iz serijala total War

Koje su vam strategije bolje

• RTS

• Potezne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Slazem se,igra je veoma lepo zamisljena,i misilm da ima veoma puno prostora za napredak ako budu pravili empire2 nakon ROME2.
Inace,zna li neko pouzdano system requirements za Rome2?

Pa rekao onaj direktor projekta da ako si mogao da igraš Shogun2 da možeš i Rome2, jer su napravili tako da mogu da igraju ljudi bez da kupuju novi komp samo za to. Što jeste logično naravno. Za neke WOW efekte i opcije sigurno da ti treba novi komp, al sasvim normalno možeš da igraš i bez. Kao i prethodne koje su radili na kraju krajeva. Uvek bude isto.

Igrao RTW2. NAJBUKVALNIJE. Tresla se gora, rodio se duplikat. Igra NEVEROVATNO lici na SHOGUN TW2. Koncept igranja itd. Rotacija kamere je PRESIROKA,recimo kada rotiram oko jedne jedinice, kao da se kamera malo udalji pa zarotira, umesto u mestu kao u RTW1.BEZ IKAKVE IRONIJE, RTW2 se BEZ PROBLEMA moze porediti sa RTW1 u smislu kvaliteta i CAK POMALO I GUBITI tu bitku, POSEBNO ZBOG KAMERE I ATMOSFERE.

Muzika, efekti, glavna mapa,ambijent,kamera, PA CAK NA MOMENTE I GRAFIKA, su BOLJI u RTW1. Ispostavilo se tacnim ono sto sam predpostavljao a to je da ce se TESKO NADMASITI RTW1. NARAVNO, ima MNOGO toga sto je bolje nego u RTW1 ali s obzirom na vremensku distancu, TO NIJE DOVOLJNO da bi se RTW2 proglasio BOLJOM IGROM od RTW1.Meni je, sta vise, ETW, bolja igra od RTW2, od Shoguna SIGURNO. I MTW2 je bolja igra od Shoguna, pa samim time i RTW2, koji mnogo podseca an Shoguna, ne moze biti VANSERIJSKO,REVOLUCIONARNO, FANTAZMAGORIJSKO OSTVARENJE.

Poslednja izmena:
Naravno, igrace se RTW2, jer isuvise volim taj period istorije da bi propustio da ga konzumiram kroz JEDINU VERODOSTOJNU igru na trzistu koja se bavi tim periodom. ZA SADA?.

ISKRENO SE NADAM, da ej sledeci MEDIVAL TOTAL WAR,za doradu. I porucio bih ljudima iz sege da se VISE OSLANJAJU na ACTIVISION-ski dojam, kako strateska igra treba da izgleda. Dakle, DRASTICNO NADOGRADITE poslednju verziju MEDIVAL-a, koja je takodje izasla pod ptronatom SEGE.

Pa dobro, evo igrao RTW2 malo duze.Neces se bas razocarati ali igra nije toliko dobra, cak ni priblizno, koliko je novca,vremena i truda ulozeno u nju.Bar tako su ljudi iz RTW2 tima govorili u brojnim najavama, prezentacijama i spektaklima, pre game show tzv.Ima tu i lepih stvari ali ipak, osecaj kada sam prvi put startovao RTW1 i sada sa RTW2 je veoma drugaciji. Pocevsi od samog intra, koji je u RTW1 bio NEZABORAVAN, uzbudljiv,da tako kazem, kratak ali kebitacan. Ovaj intro je klise, prosek proseka. Muzika u RTW1, kako za rimske frakcije tako i za ove druge je bila neuporedivo bolja. Ova na momente podseca na RTW1 ali ti momenti su zrno peska u pustinji-pescari. Ima i lepih deonica, kada se oseca jermenski prizvuk u soundtrack-u ali ti su momenti retki. RTW1 muzika NEUPREDIVO vise asocira na ANTIKU nego ovo.Kamera mi najvise smeta, na momente je ocajna i iritirajuca. Medjutim REAL MODE je moram priznati FANTASTICAN, SUPER OSECAJ, kao da s eatmosfera tokom borbe promeni za 180 stepeni.
DALJE. TESKO je raspoznati svoje i protivnicke jedinice u MASOVNIM borbama od po vise stotina ili hiljada vojnika. U RTW1 je to reseno razlicitim bojama jedinica ali i amblema i barijaka. Ovde su sve boje malo zatamljene i zamucene a i jedinice nisu razlicito obojene, mogu se samo razlikovati p obarijacima , cak i to je JAKO TESKO, jer kao sto rekoh, sve je nekako zatamljeno i pomalo mutno, mislim na ceo kolorit u borbi a posebno boje na barijacima.
DALJE.
Na strateskoj mapi, figure se pomeraju JAKO brzo i njihovi pokreti nekako nisu sinhronizovani dok se pomeraju po mapi,igra ispada pomalo smesna u tom segmentu, podseca na legendarnog DZINGIS KANA, od pre Hrista.
Lep je osecaj masovnih borbi ali opet ne u svakom trenutku iste, nekada da a nekada i ne bas. Zvukovi nisu bas 110% kvalitetni,HQ.
Lose su reseni i CITY meniji, opcije za menadzment ugradovima kao i menadzment sa vojskom. Izuzeta je opcija all in one selektiranja jedinica u gradu pa sada moram jednu po jednu da selektiram kada hocu sve da ih mnrdnem iz grada. Mozda ne znam za neko dugmence u igri koje to radi ali CTRL+A sigurno to vise ne radi.
Nekako SVE deluje jednolicno i jednobojno. Mozda je tako i bilo u antickom REAL LIFE ali to iritira igraca jer se tesko raspoznaju razlicite stvari u igri.
Mapa JAKO JAKO podseca na SHOGUM TW2, neverovatnno koliko su neka resenja gotovo ista.
Ima DOSTA novih i pozitivnih stvari ali JOS VISE novih i NEGATIVNIH.
U svakom slucaju, ako nemas 60 evrica da spiskas na SAMO JEDNU OBICNU IGRU, kao sto je slucaj samnom, imas jako dobre TORRENTE, UBEDLJIVONAJBOLJU su oni sa PIRATE BAY-a. Skini igru i igrak, ipak je vredi igrati, ako nista drugo zbog tog perioda koji je KOD OGROMNOG broja igraca ovakvih igara upravo i omiljen period istorije.

Uh ne bih skidao nista krekovano jer su takve igrice mnogo iskasapljene i izbagovane, nemas ni support ni nista... Mnogo pokvarena zabava, a i ilegalno je bilo sta sto ima copyright material. Video sam Angry Joe review i najvise mi je ustvari bilo nelogicno ono postavljanje zastavica... :huh: What the heck's up with that?!

Back