Igre iz serijala total War

Koje su vam strategije bolje

• RTS

• Potezne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Imam WIN7 64bit i instalirao sam igru MEDIVAL 2 TOTAL WAR. Na disku se nalaze i UPDATE 1.02 i UPDATE1.03 za igru. Kada startujem SETUP file za UPDATE 1.02, instalacije normalno pocne i zaustavi se negde pri kraju sa ovom porukom:

CRC error:\ The file C:\SEGA\Medieval II Total War\data\sounds\Voice1.dat doesn't match
the file in the setup's .cab file

Sve zivo sam probao. Update FIRMWARE za moj Toshiba/Samsung DVD, iskljucivanje vidrtuelnog DAEMON DVD/a,
iskljucivanje DVD drajvera...z:(

Imam par pitanja :)

1. Vec sam postavio temu sa ovim pitanjem, ali vec 2 dana mi niko ne odgovara, pa ajd da probam ovde. "kako se u Medieval total war-u (i uopste u total war igricama) dobijaju nove drzave (bez koriscenja cita, naravno). Dobijao sam nove drzave, ali ne znam sta sam tacno uradio da bih ih dobio "?
2. Da li koristite "Merchant-e"? I da li je moguce sa njima biti u pozitivi?
3. Da li neko moze da mi pojasni kako se igra kampanja online?
4. Kako rasporedjujete vojsku po gradovima, da li svuda podjednako, ili tamo gde vam vise rokaju grad, tu stavljate vise vojske (sto je meni i logicnije).

Hvala vam unapred!

PS: Ako se setim jos necega pitacu!

Pozdrav!

Imam par pitanja :)

1. Vec sam postavio temu sa ovim pitanjem, ali vec 2 dana mi niko ne odgovara, pa ajd da probam ovde. "kako se u Medieval total war-u (i uopste u total war igricama) dobijaju nove drzave (bez koriscenja cita, naravno). Dobijao sam nove drzave, ali ne znam sta sam tacno uradio da bih ih dobio "?
2. Da li koristite "Merchant-e"? I da li je moguce sa njima biti u pozitivi?
3. Da li neko moze da mi pojasni kako se igra kampanja online?
4. Kako rasporedjujete vojsku po gradovima, da li svuda podjednako, ili tamo gde vam vise rokaju grad, tu stavljate vise vojske (sto je meni i logicnije).

Hvala vam unapred!

PS: Ako se setim jos necega pitacu!

Pozdrav!

Evo da ti pojasnim malo

1. nove drzave ( ako mislis playable factions ) se dobijaju tako sto predjes kampanju sa nekom od pocetnih fakcija ili mozes da ih aktiviras u desc. strat arhivi tamo da se ne bi cimao da prelazis sa nekim ko ti mozda i nije bas prvi izbor ... Mada to nije cheat u sustini, ne vidim nista lose da dobijes ono sto oces' odma kad ima nacin :D

2. Merchant ti je koristan i sa njima mozes i te kako da budes u profitu... Pise ti i uostalom kad ga saljes negde koliko ces odatle da imas i posle u onom trade tab lepo za sve koliko ti sta donosi i summary na kraju dole pa pogledas

3. To ne znam bas, nije mi bilo interesantno da probam ...

4. Pa nema da punis gradove jedinicama bespotrebno, imas u city tab tamo kolko ti je potrebno za public order i toliko drzis , obicno neke milicije i tako sto su za red i mir ,a ne skupe vojne terenske jedinice da placas dzabe maintenance... imas u unit tab isto koliko sta kosta ... Moj savet ti je da organizujes vojsku u konkretne armije napunjene i samo se kreces pravcima osvajanja i iza ostavljes samo te milicije posto si doveo region pod kontrolu potpuno ... Mada od situacije zavisi , ali ovako generalno ...

POZDRAV SWINA,Jeli moze da se igram rome total war online mapa sa grdovima swako bira drzavu ili samo bitke,obrno sam rome na hard,ako ne to sta moze a da je slicna strategija,isto tako ako neko igra stronghoold obican onaj stariji ili legend i to sam igrao i obrno wise puta,?

POZDRAV SWINA,Jeli moze da se igram rome total war online mapa sa grdovima swako bira drzavu ili samo bitke,obrno sam rome na hard,ako ne to sta moze a da je slicna strategija,isto tako ako neko igra stronghoold obican onaj stariji ili legend i to sam igrao i obrno wise puta,?

Hvala brate! :D

Nego, kako da "izbacim" unrest iz grada? :/

Imas tamo u city tab koliko ti sta donosi i odnosi public order tipa , religija, different culture, distance from capital etc... pa proracunaj sad koliko vojsku da stavis, religiju da promenis i da napravis sve zgrade u tvoju arhitekturu. Ako treba malo se zadrzi u odredjenoj provinciji dok ne pocnu da slusaju totalno ...

Nisam igrao neko vreme , igram empire sad. Shogun mi nije zanimljiva tema sa Japancima i tako to prvise, presao sam jednom i kao to je to ... Vise volim Evropu, okolinu i tako tu tematiku

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Imam problema sa instaliranjem igrice Napoleon Total War, prilikom instalacije pise da nemam pristup folderu My Computer/Local disc c/Napoleon Total War/data. I nudi mi opciju ili da ignorisem to ili da prekinem instalaciju, ignorisao sam zato sto nisam znao kako da "dobijem pristup'', i kad sam sve zavrsio, pokrenem igricu, i odjednom, prije nego sto sam i stigao do glavnog menija, izadje mi i izbaci' program has stopped working". Da li neko zna kako da to napravim tj. sta da uradim, i da li je neko imao slicnih problema.
HVALA

hmm nisam odavno to radio al ajd da ti sredimo to, bar da pokusamo :D

Znaci ovako, odes u

[Install location]\data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt

I treba da vidis nesto otprilikee ovako :

playable
england
france
hre
spain
venice
milan
scotland
byzantium
russia
moors
turks
egypt
denmark
portugal
poland
hungary
sicily

end
unlockable

end
nonplayable
papal_states
aztecs
mongols
timurids
slave
end

Poslednja izmena:
Ovo su kad su sve unlocked, odosno playable, inace su pod unlockable. Sta hoces da uradis je da uzmes sve te iz unlockable i da ih paste gore u playable i onda ih izbrises iz unlockable liste .... I trebao bi da vidis nesto kao ovamo gore :D Save to and you're good to go :D E samo jos jedna stvar OBAVEZNO prvo iskopiraj taj desc strat negde kao back up u original formi, u slucaju ako nesto zaseres imaces da vratis i pocnes ponovo. Srecno & have fun :D

Hmm imas one total war forums, pogledaj tamo ....Njihovi oficijalni, verovatno ima i modovi :D Meni je to najjaci deo , onaj Teutonic campaign mi je najjaci samo steta sto mala mapa. MAda ako oces malo in depth management probaj Crusader Knights 2. Nema toliko graficke neke prikaze, vise je management ali ima opasan gamaplay i nova je igrica :D

Ma te forume gde se pise engleskim nema svrhe da ulazim :D Da znam engleski ne bi morao ni da trazim neki nas forum koji nudi neke tutorijale na srpskom itd (pogotovo sto se tice finansija posto tu imam problem) .....za sad mi je ovaj medevial tw 2 okej...staza ne obuhvata ceo svet....a jel moze da se siri staza osvajanjem teritorija (recimo da se prositi do juzne afrike ili kine u azij...) ????

Back