Igre bez granica ili ko preživi pričaće...

Noćas se par koji stanuje u stanu iznad mene svađao puna tri sata. Taman svađa umine i ja se ponadam da ću moći da zzzz kad jovo-nanovo i agonija se nastavlja.

Ok, kapiram da se ljudi posvađaju. Ali da svađa traje ko Ben Hur to mi baš i nije logično.
Da su se potukli pozvala bih policiju i rešila problem. Ali oni su se svađali satima, malo vice ona, malo on, doduše ona se vise čuje ali za svađu je potrebno dvoje.

Kako se vi svađate sa svojim mužem, dečkom, švalerom, devojkom?

Da li je svađa kratka i burna ili se kao moje komšije mrcvarite satima?

ma sjajan topik darling. jel mogu da procitam jos jedanput? bivsa july doddly de?

Ovo jeste tacno ali reagovanje ne mora biti zestoka svadja i svadja uopste

Ponekad mora.

To je pitanje temperamenta, stavise ako nema sta da "ustalasa" brak (vezu) ona postaje "mocvara i ustajala bara".

Italijani poznati kao ljudi koji najvise uzivaju u ljubavi i pridaju joj znacaj (ali i cuvaju brak), najvise i pribegavaju svadjama:

1) zbog temperamenta

2) i te svadje traju i satima, danima, pa i godinama, ali se brak ne narusava.

I na kraju, postoje osobe kojima ce pre da izadje cir, nego da ne kazu sta im je na srcu, onako zestoko i glasno. To je pitanje temperamenta, ali ne treba zaboraviti da iza tih svadja dolazi cesto jos vece obnavljanje bliskosti, i periodi "mirnog i cistog mora" koje ni najveci 'ozbiljni razgovori" ne mogu da zamene.

Poslednja izmena:
Pa u nekom mladjim godinama svakako da jeste ( s tim sto ne mislim da bas svaka svadja treba da traje po 3 sata, kao u ovom primeru).

To je dokaz, kako vec rece jedan diskutant iznad, da ne postoji ravnodusnost, da ima 'srca" tj. ljubavi, da se reaguje, sto je dobro. Znaci da je ljubav jos "ziva'.

Poslednja izmena:
nase svadje su uglavnom kratke i burne
vise je u stilu rasprave a ne urlanje i slicno
doduse sto smo stariji, manje se svadjamo
konstruktivna svadja kad se na miran nacin sucele stavovi moze biti jako korisna da s vremena na vreme utvrdimo sta ko misli
redovne svadje su ludost, i ne bih mogla ziveti s takvim stresom

Back