Igrajmo se pitanjima

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne verujem.Ukoliko i nisu tretirali nicim,ali sama zemlja je vec tretirana,losa voda,nesto iz vazduha,kise koje vise nisu zdrave.
Jedino mozda u nekim zabacenim planinskim predelima ukoliko uzgaja baka Mara i odnese kilu kropira na pijacu :)
Nisam znala ali sam se baš pitala u jednoj zapadnoj državi u ogromnom marketu, šta se radi sa hranom koja se ne proda a istekne rok trajanja

Da li ste nekad jeli organsku hranu direkrno iz vaše bašte?
Bila je neka tema o tome,tj. u sklopu siromastva.
Kako i na zapadu tako i kod nas,uglavnom veliki marketi robu pri isteku ili kojoj je istekao rok doniraju raznim organizacijama koji hrane beskucnike.
Ima dosta tih dokumentaraca koje sam gledala.Ovo ovako na prvu sto mi je izletelo.
Da li smatrate da rodjeni bogati i rodjeni siromasan moze ikako razumeti jedno drugo karakterno,ljudski?

Poslednja izmena:
O, pa nisam novac toliko ignorisla da ga smatram nepotrebnim za život.
Naravno da je potreban za kvalitetnu ishranu, račune, za život.

Prethodni post se odnosio na bogate, ako sam dobro razmela pitanje.
Mada i 'bogat' nije nužno da ima novac, ali, kasno to shvatimo. Svi se fokusiramo na novac.

Jeste li upućeni u život Amiša?

Sreću nećeš kupiti novcem, ali sa druge strane u realnosti sveta u kojem živimo sviđalo se nama ili ne nedostatak istog će vrlo često proizvesti osećaj nemoći,zavisti,inferiornosti....dakle nesreće u konačnici, tako da se nipošto ne može isključiti iz jednačine osim kod ljudi koji su baš u nekim paralelnim stvarnostima.

@ Duki Lu

znam osnovne stvari

@ natalie

ni u ludilu

Vi?

Poslednja izmena:
Kao turista (gost), volela bih da vidim to uživo. Da budem gost nekoliko dana, da probam tu hranu koja je sigurno organska, da vidim, jednostavno.
Ne bih mogla živeti u zajednici. Ne bih podnosila autoritete. Nedostajale bi mi mnoge stvari iz civilizacije, setila bih se one jevrejske :'dabogda imao pa nemao'.

@Natalie Actually
Nisam konformista, moj karakter je takav da sam oduvek bila i ostala svoja! Teško da bih prihvatila neka pravila, šablone i uklopila se u društveno prihvatljive ramove.
Vi, isto pitanje

Poslednja izmena:
"Vetrovi me lome, ja teram po svome "....nisam konformista uglavnom imam problem da se prilagodim većinskom razmišljanju...da ne kažem u "opoziciji" sam otkako znam za sebe na više frontova.
Sa druge strane itekako volim lično komfor i ne pravim kompromise i ne žalim sredstva kada je moj lični ugođaj u pitanju. Veliki sam komformista.

Jeste li znali da komformista i konformista nisu sinonimi i odnose se na različite pojmove? Ja sam iskreno to uvek mešao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back