Igračke u Srbiji najskuplje u Evropi

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.950
U Deksiku i Pertiniju cene veće i za 30 odsto nego u prodavnicama u Beču

Prolazim danas pored Lidla i vidim redove kakvi nisu skoro bili i pitam se zasto .Kada sam došla kuci pogledam katalog i vidim da su decije igracke po povoljnim cenama i bi mi jasno za redove mada je to tek od ponedeljka .Dalje citam na twiteru da su se za nekakav alat u lidlu muskarcu malte ne tukli i otimali pa se i dalje pitam da lii smo mi normalna nacija i kako smo to preko noci postali majstori koji se razumeju u sve i svasta i treba im alat i ako je glava seda.Ili je to vec tradicionalna bolesna potreba da nam pred Novu godinu sve treba iako mnogima duva promaja u novcanicima

Ali to nije tema ove teme, vec preskupe decije igracke koje mnogi roditelji nece moci da priuste svojoj deci

https://www.novosti.rs/vesti/ekonom...iju-cene-vece-30-odsto-nego-prodavnicama-becu

Neko ce sada reci , da ima i jeftinijih igracaka kod kineza na primer, ok ima ali zasto da necije dete nema Plejmobil ili taj Porše ili Lego i itd

Da li i vi mislite da su cene decijih igracaka bzobrazno visoke , kao i cipela , garderobe , sredstava za negu, pelene
i uopste svega sto ima veze sa decom su cene do neba
Kupujete li svojoj deci igracke za Novu godinu koje im šatro donese Deda Mraz i sta kupujete

Pfff.....ne znam. Moj klinac je imao iz Dexica, ali sam mu kupovao svuda, npr.trqmvaj ili vevericu iz Ice Agea iz Brisela....ovo iz Dexica je razbucao, nema više. Dobre igračke nikad nisu bile nešto jeftine, ako me pamćenje služi, al ajde da ne idemo u to da će bojice nekom.detetu biti najbolji drug, moj je uživao u kršu od digitrona,.starom još dok sam išao u OŠ....

Mislim da je veći problem od igračaka porez na bebi opremu kod nas.

preskupe su
ja sam u dizni radnji placala lutke po 12 dolara
ovdje su 2500 din pa navise
+ je izbor drustvenih igara ocajan
od društvenih igara imas Imas Pino , drveni ne ljuti se covece , meni su ovi pirati mnogo slatki a kosta ju negode oko 1400,00 dinara
pino-igra-ne-ljuti-se-covece-pirati5dc959e59870d.jpg

Sve je skuplje kod nas nego tamo . Skuplje nego i u Rusiji. Treba neko da ti da uvoznu dozvolu , mora procenat vladi , pa onda procenat za monopol da nema drugog ili teceg uvoznika. Pa procenat za Jugoinspekt .
Uporedite cene istih stvari na Zapadu ,Rusiji, da ne govorim jeftinoj Kini naspram Srbije.
Ne mozes ti ni da izvozis odavde , mogu li stranci da imaju hladnjace i direktno otkupljuju malinu?

Mikado i ja tražim već duže vreme, ne mogu da ga nađem.
Što se tiče igračaka, ima par knjižara u kojima sam redovna, ne samo za L. već i kao poklone.
U nekim apotekama sam naišla na kolekciju dream girls i uvek kupim.
Skoro celu kolekciju je sakupila.
Dexico je bezobrazno skup i baš nešto ne volim da kupujem kod njih.

Back