Igračke koje smo volele

Tako da mi vise ne pro.seravaj...ja sam vise volela snupija od druge dece i cao zdravo.

- - - - - - - - - -

I ovo barbi ferari

86d38c5c5aff7a2170ef1e4f41c7a226.jpg

actionteamad.jpg

Lego kocke, skejt, razne plastične puške, automobilčići i lopte ( :

- - - - - - - - - -

Telekran...po kome je moglo da se crta, žvrlja i briše rukom...a ne, nego je imao dva dugmenceta kao za tranzistor, pa crtaš jednim i brišeš..nešto na principu peska ili tako nečeg, a gore bela folija.

Kasnije sam dobio pacman konzolu...2 velike, debele baterije je koristila, pa sam ih grejao na šporetu, da im produžim vek trajanja..pa onda došle tv i video igrice...

Poslednja izmena:
Fliper, rošule, plastične skijice, tobogan, bilijar, pištolj na vodu, drveće i blato.

Onaj domaće proizvodnje fliper na struju, baš je bio dobar ( :

Rolšue sam imao isto one crvene na razvlačenje, nisu bile dobre, al smo vozali, posle su bile sa patikom, al to nikad nisam dobio, a sestra jeste...valjda mislili da je to samo za devojčice...

A devojčice su vrtele Hulahop...

...... :)

- - - - - - - - - -

pu, prva!

Lego!!!

I dan danas najviše volim kocke...a kakvih sada ima, uh, uh...

Knjigice su mi bile druge po ljubavi i to one sareneeeee, sa što više bajkovitih slika pa sedim i ne čitam nego gledam slike, precrtavam i zamišljam priče...

Lutke ali devojčice - lutke...one sa kestenjastom kosom do ramena i dugačkim trepavicama koje se sklope kada legnu, ni bebe a ni devojke već baš devojčice...one su mi i danas najlepše...

Plišani stvorovi za spavanje. Imam jednog otrcanog zeca, krpljenog sto puta, sa kojim sam spavala 20 godina...ko god bi ga pipnuo, odnosno seo na njega, mene bi strefila srcka i zatrcala bih se da ga spasim!

e kad si pomenula lastis... ja ziveo umelence (u Melencima), u banatu... tamo smo se uvek igrali zajedno, devojcice i mi, nismo imali muske i zenske igre.. one su sa nama cepale fudbal, mi sa njima lastis.. mada je i ovo glupo receno.. nisam imao osecaj da sam ja njima nesto ili one nama... i tako jednom dodje neki deckic iz beograda i izvuce mi lastis koji mi je virio iz dzepa i pocne da me zaјеbavа:" vidi ga, ima lastis..".. a laloši ga gledaju bledo.. kao: pa sta sad tu nije u redu

:lol::heart:

Ја сам имала једног јединог плишаног меду, средње величине, боје старог злата, кога сам обожавала.

Остале играчке ми нису биле занимљиве.

Кад сам имала 6 година, дође ми другарица из комшилука (која је имала пуну кућу свакаквих играчака, али је била љубоморна баш на тог мог меду), и кад је кренула кући откинула му је главу.

Наравно да сам је добро измлатила, мама је после нешто ушивала, али никада није био исти.

Данима сам плакала за њим, добијала после друге меде, луткице и глупости, али са њима се никада нисам играла.

И много сам волела да играм ластиш и кликере.

Lego!!!

I dan danas najviše volim kocke...a kakvih sada ima, uh, uh...

Knjigice su mi bile druge po ljubavi i to one sareneeeee, sa što više bajkovitih slika pa sedim i ne čitam nego gledam slike, precrtavam i zamišljam priče...

Lutke ali devojčice - lutke...one sa kestenjastom kosom do ramena i dugačkim trepavicama koje se sklope kada legnu, ni bebe a ni devojke već baš devojčice...one su mi i danas najlepše...

Plišani stvorovi za spavanje. Imam jednog otrcanog zeca, krpljenog sto puta, sa kojim sam spavala 20 godina...ko god bi ga pipnuo, odnosno seo na njega, mene bi strefila srcka i zatrcala bih se da ga spasim!

Sa mojom decom sam se naigrala sa legom, najviše sam volela kuću.:heart:

I ja sam najviše volela Lego. A i moj sin. Uvek su bile skupe ali vrede. I bukvalno ih mogu nasledjivati deca od roditelja. Moje ce moci i moje unuce :lol: I knjige. I moj klinac i ja smo oh sve sacuvali i novo detence ce moci da uziva.

Za Barbike sam imala bukvalno sve sto se moglo imati. Ali sam opet najvise volela sama da im sijem.
Volela sam kucne aparate igracke koji su radili na baterije. Kasicu koja je kucala i izbacivala racun.
Zuti bicikl sa belom korpicom. Zeleni Moskvic na pedale. Posle rolete i klizaljke.
Uz kocke mi je omiljena zanimacija bilo testo, obicno- brasno i voda. Pa sam razvijala i igrala se do besvesti.
Volela sam i da crtam. A kasnije kupovala sprejeve, od komsije fotografa dobijala fotografski papir, pa sa poklopcem stare serpe i drugim papirom pravila one piramide, brodove... sto rade ulicni crtaci i zamisljala da sam ko zna gde.
Brzo posle toga sam rodila sebi igracku :zkez: :heart:

Imao sam gomilu svakakvih igracaka. Bas sam voleo da se igram. Plisane, gumene, na baterije, plasticne, obicne...Jos uvek su tu negde u podrumu u nekim dzakovima. Ne znam sta cu sa njima. Ne otvaram dzak jer se raznezim i rastuzim od pomisli kako je od tako dobrog, pametnog i bezbriznog deteta nastalo ovakvo go*no od coveka.
Najvise sam voleo lopte. Imao sam ih 5, 6 ali sam ih krpio bar 100 puta. Na kraju vise nisu mogle ni da se kotrljaju od silnih zakrpa.

Imam još negde luk i strele... sa onim prilepkom na vrhu, pa se zakači gde god se gađa... ( :
Kad sam se malo uozbiljio imao sam vazdušnu pušku, nju sam poklonio bratu od strica, msm, to je za decu koja odrastaju u kućama i više borave napolju...
Al sam kao mali imaoo kuće na baterije...pa se obučem kao lovac i puzim i lovim sa kučetom i plastičnom puškom.

JAAAOOO, baš je bilo lepo...kad se setim....

Imam još negde luk i strele... sa onim prilepkom na vrhu, pa se zakači gde god se gađa... ( :
Kad sam se malo uozbiljio imao sam vazdušnu pušku, nju sam poklonio bratu od strica, msm, to je za decu koja odrastaju u kućama i više borave napolju...
Al sam kao mali imaoo kuće na baterije...pa se obučem kao lovac i puzim i lovim sa kučetom i plastičnom puškom.

JAAAOOO, baš je bilo lepo...kad se setim....

:D :heart:

Back